Političke kampanje na Internetu - nov put do birača

Beograd, 26. Maj 2010. PR Objave: Obaveštenje -

PolitiÄke kampanje na Internetu - nov put do biraÄa

Centar modernih veština i Friedrich Ebert fondacija organizovali su 25.maja u Beogradu konferenciju "Političke kampanje na Internetu - nov put do birača". Konferencija je organizovana sa željom da se ukaže političarima i političarkama u Srbiji, medijima i institucijama na svim nivoima kao i civilnom sektoru na značaj "online" medija u savremenoj komunikaciji.

Centar modernih veština i Friedrich Ebert fondacija organizovali su 25.maja u Beogradu konferenciju "Političke kampanje na Internetu - nov put do birača". Konferencija je organizovana sa željom da se ukažee političarima i političarkama u Srbiji, medijima i institucijama na svim nivoima kao i civilnom sektoru na značaj "online" medija u savremenoj komunikaciji.

Predavači na konferenciju su bili Dragana Đermanović (Srbija), Krunoslav Vidić (Hrvatska), Marko Rakar (Hrvatska), Natalie Sial (Švedska), Adam Dustagheer (V. Britanija) i Sebastian Reichel (Nemačka). U okviru konferencije organizovan je panel na kom su učestvovali Vesna Marjanović (DS), Tomislav Damnjanović (G17 plus) i Nikola Andrić (LDP). Na konferenciji su učestvovali predstavnici SDPS, SPS, DS, LSV i SDO koji se u svojim stranka bave online komunikacijom. Celokupna konferencija je uživo prenošena putem interneta i Twittera. Praćenje konferencije od strane blogera je dalo posebnu draž jer su pitanja postavljana i u sali i putem interneta.

Dragana Đermanović je analizirala kako političke stranke u Srbiji komuniciraju online i istakla: "da onaj koji piše blog ne mora da bude u pravu, ali on pokreće jednu temu koja se kasnije kroz komentare iskristališe." Govoreći o upotrebi Facebook-a istakla "ako ste organizacija nećete imati lični profil. Ne može meni politička stranka da bude prijatelj. Radikalima tako na njihovom profilu piše da su female!"

Krunoslav Vidić je predstavio pregled upotrebe interneta tokom kampanje u Predsedničkim izborima u Hrvatskoj i istakao da: "iako ne znamo kada će tačno biti izbori, infrastrukturu na internetu treba graditi i zbog stranke ali i pre svega zbog interakcije sa biračima, jer internet je mesto gde postoji mogućnost za demokratični dijalog. Tu stranke u Srbiji kasne. Ključno je vreme, komunikacija, kreativnost, povezanost i uključenost... ne može se na internetu postići ugled preko noći".

Marko Rakar je predstavio internet kampanju Ive Josipovića govoreći o svim detaljima, protivnicima i alatima koje su koristili. Govoreći o onome što najviše brine političke stranke u Srbiji a to su negativni komentari "Komentare morate dopustiti ali ih ignorišite, to je bitka koju ne možete dobiti, i koja je potpuno besmislena" govoreći o alatima istakao je da je "google je najučinkovitiji medij za oglašavanje, mi smo imali 40 miliona objava za 2.500 evra" Osvrnuo se i na sukob između ljudi koji se bave Internetom i onih koji se bave marketingom, istakavši nekoliko primera koji su ukazivali na nedovoljnu informisanost marketingaša.PODACI O FIRMI

Naziv: NVO Centar modernih veština
Adresa: Kneginje Zorke 2
Grad: Beograd 11000
e-mail: marija.radivojevic@cmv.org.rs
Web: www.cmv.org.rs
Tel: 011 344 8007
Kontakt osoba:
Ime: Marija Radivojevic
Funkcija: Menadzerka za odnose s javnošću
Tel: 011 344 8007
e-mail: marija.radivojevic@cmv.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Vežbanje je lek - Značaj fizičke aktivnosti u prevenciji gojaznosti

Ministarstvo zdravlja i Privredna komora Srbije - Udruženje za prehrambenu industriju organizovali... Više...

Čak i jedno pivo je previše kada vozite

Kad vozite i jedno pivo je previše, jer šansa da izazovete saobraćajnu nezgodu je čak 46% veća... Više...

Svaki drugi vozač ne može da se uzdrži od alkohola

Kada su alkohol i vožnja u pitanju nema kompromisa, ali istraživanje kompanije HEINEKEN pokazuje... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed