Dve balkanske trke u Srbiji ove godine

Beograd, 26. Maj 2010. PR Objave: Objava -

Dve balkanske trke u Srbiji ove godine

Dve trke za titule šampiona Balkana održaće se ove godine u Srbiji, predloženo je na konferenciji Balkanske biciklističke unije (BBU) održanoj u hotelu "Kneževina" u Vraniću kraj Beograda, a predsedavao je predsednik BBU Atanasios Cimas iz Grčke.

Dve trke za titule šampiona Balkana održaće se ove godine u Srbiji, predloženo je na konferenciji Balkanske biciklističke unije (BBU) održanoj u hotelu "Kneževina" u Vraniću kraj Beograda, a predsedavao je predsednik BBU Atanasios Cimas iz Grčke.

- Srbija je uskočila da pomogne u veoma komplikovanoj situaciji, jer nismo imali organizatora drumskog šampionata Balkana za ovu godinu – kaže Marko Pročikević, generalni sekretar BBU. – Za elitu računaće se trka 23. i 24. jula Niš – Sofija koju organizuje klub Železničar MBN iz Niša. Prvog dana 23. jula voziće se hronometar za titule, drugog dana drumska trka. Trke će biti otvorene, ali će osvajači balkanskih medalja biti najbolje plasirani vozači iz nacionalnih selekcija balkanskih zemalja. Juniorske balkanske medalje podeliće se na trci "Juniori oko Beograda" krajem avgusta po istom principu: mogu da učestvuju i druge zemlje, a trofeje će dobiti najbolje plasirani članovi nacionalnih selekcija balkanskih zemalja.

Statut BBU ne zatvara vrata da se učlane i druge zemlje i Biciklistički savez Slovenije, koji je izrazio želju da se vrati u balkansku federcaiju, je zamoljen da samo pismeno potvrdi da želi da bude član i biće primljen.

Za novog tehničkog komesara BBU imenovan je Vladimiros Pecas iz Grčke, komesar UCI za drumski, planinski bicklizam i za pistu.

Šampionat Balkana u planinskom biciklizmu održaće se ove godine u Kragujevcu 23. jula.

Konferenciju, na kojoj su učestvovali predstavnici federacija Albanije, BiH, Bugarske, Makedonije, Grčke, Kipra, Turske, Crne Gore i Srbije, kao i delegacija BS Slovenije, svečano je otvorila predsednik Opštine Barajevo Branka Savić. Organizaciju su pomogli Sekretarijat za sport i omladinu Beograda kao i Biciklistički savez Beograda.

U delegaciji BSS bili su predsednik i generalni sekretar BS Srbije Dragan Dostanić i Petar Rokvić.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Goodyear Blimp - legenda koja se nakon više od 30 godina vraća u evropski moto-sport

Prošlog vikenda je nad prestižnom trkom 24 časa Le Mana ponovo letela legendarna vazdušna letelica... Više...

Goodyear u iščekivanju rekordnih brzina na 24 časa Le Mana

Goodyear se nakon više od deset godina vraća na jednu od najprestižnijih trka na svetu 24 časa... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed