Gabor Kasa pobedio na prolaznim ciljevima na trci Oko Berna

Beograd, 12. Maj 2010. PR Objave: Najava -

Gabor Kasa pobedio na prolaznim ciljevima na trci Oko Berna

Srpski reprezentativac Gabor Kasa član subotičkog Spartaka, sada stipendista Međunarodne biciklističke unije (UCI) u Biciklističkom centru UCI u Eglu kraj Lozane, pobedio je na prolaznim ciljevima trke "Oko Berna" za elitu u nacionalnoj kategoriji na stazi od 170 kilometra!

Srpski reprezentativac Gabor Kasa član subotičkog Spartaka, sada stipendista Međunarodne biciklističke unije (UCI) u Biciklističkom centru UCI u Eglu kraj Lozane, pobedio je na prolaznim ciljevima trke "Oko Berna" za elitu u nacionalnoj kategoriji na stazi od 170 kilometra! U konačnom plasmanu osvojio je 25. mesto sa 2,05 minuta slabijim vremenom od pobednika, suvozača iz svoje ekipe "Svetski biciklistički centar" Ki Ho Čoija iz Koreje koji je stazu prevezao za 4:03,48 časova (prosek 41,7 km na čas) i za šest sekundi pretekao Danijela Teklehajmanota (Eritreja) takođe iz ekipe "Svetski biciklistički centar". I trećeplasirani Švajcarac Rože Behart je imao šest sekundi zaostatka.

- Staza je bila kružna, 34 kilometra krug, sa usponom od deset kilometra i na jednom delu od 1,5 km nagib je bio devet stepeni – kaže Gabor Kasa. - Posle 20 km krenuo sam u beg sa još sedmoricom biciklista, ali su nam se priključila na 120. kilometru još šestorica biciklis među njima i moji suvozači, Ki Ho Čoi i Teklehajmanot. U poslednjem krugu sam pustio grupu, osetio sama jak umor, ali sam, u međuvremenu, sakupio dovoljno bodova i pobedio prolazne ciljeve na trci!

Kasa (21) i Nišlija Jovan Rajković (20) su angažovanjem Biciklističkog saveza Srbije dobili stipendije Međunarodne biciklističke unije (UCI) za trening i boravak u centru u Eglu. Kasa će od petka do nedelje učestvovati na trci "Tur de Loar" u Francuskoj koja se boduje za vozače do 23 godine.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Spa-Francorchamps domaćin odlučujuće, pretposlednje trke evropske serije Le Mans

Pretposlednja trka ovogodišnje sezone, 4 sata Spa-Francorchamps, ima nekoliko jedinstvenih karakteristika... Više...

Kamion sa Goodyearovim pneumaticima najbrži na eko-trci po Africi

Holanđanin Gerard de Rooy doživeo je trenutak nostalgije na trci Africa Eco Race u klasi kamiona... Više...

Ovogodišnja trka 24 sata Le Mana rekordna za Dunlop

Ovogodišnja trka 24 sata Le Mana bila je za Dunlop trka veka. Trkači sa Dunlopovim pneumaticima... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed