Javna panel diskusija UDRUŽIVANJE I FINANSIRANJE POLJOPRIVREDNIKA

Kula, 11. Maj 2010. PR Objave: Poziv -

Javna panel diskusija UDRUŽIVANJE I FINANSIRANJE POLJOPRIVREDNIKA

Pozivamo vas da prisustvujete Javnoj panel diskusiji "Potencijali agrobiznisa i ruralne ekonomije" - Udruživanje i finansiranje poljoprivrednika koja se organizuje na inicijativu više od 60 krupnih poljoprivrednih proizvođača na području sa preko 650.000 ha obradivog zemljišta iz Sivca, Apatina, Sombora, Kule, Crvenke, Kljajićeva, Svilojeva, Sonte i Odžaka u sredu, 12. maja 2010. u 11h u kompleksu Kulsko jezero, Kula.

Pozivamo vas da prisustvujete Javnoj panel diskusiji "Potencijali agrobiznisa i ruralne ekonomije" - Udruživanje i finansiranje poljoprivrednika koja se organizuje na inicijativu više od 60 krupnih poljoprivrednih proizvođača na području sa preko 650.000 ha obradivog zemljišta iz Sivca, Apatina, Sombora, Kule, Crvenke, Kljajićeva, Svilojeva, Sonte i Odžaka. Cilj skupa u Kuli je da se putem javne diskusije otvore, pokrenu i nađu rešenja za pitanja koja su od strateškog značaja za ruralni i poljoprivredni napredak regiona i Srbije. Domaćin ovog skupa je ProCredit banka.

Panel diskusiju će otvoriti pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za sektor agrarne operative i finansijskog upravljanja Milan Stegić. "U svetu poljoprivrede, dva su ključna faktora uspeha: udruživanje poljoprivrednika i finansiranje proizvodnje. Uloga države jeste da kroz mere podsticaja pomogne udruživanje poljoprivrednih proizvođača, ali istovremeno i da finansijski potpomogne samu proizvodnju poljoprivrednika. U ovim teškim vremenima za svetsku privredu, pa samim tim i za srpsku privredu i poljoprivredu, podsticaji države su od ključnog značaja i verujemo da ovogodišnjim merama uspevamo da pokrijemo sve značajne aspekte poljoprivredne proizvodnje čime se direktno podiže konkurentnost našeg poljoprivrednog proizvođača”, izjavio je pomoćnik ministra povodom Panel diskusije.

U Panel diskusiji će govoriti uvaženi stručnjaci prof. dr Miladin Sevarlić sa Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu i dr.sc. Snježana Tolić sa Poljoprivrednog fakulteta iz Osijeka, a posebno interesovanje vlada za informacijama o finansiranju i o tome će govoriti Dejan Janjatović, clan Izvršnog odbora ProCredit banke, vodeće banke u podršci razvoju domaće poljoprivrede. O trenutnom stanju, potencijalima i mogućnostima za finansiranje i udruživanje poljoprivrednika u ovom okrugu govoriće Goran Pejović, MZ Sivac, kao odabrani predstavnik krupnih poljoprivrednih proizvođača. Na skupu će govoriti i Vojislav Malešev iz Udruženja paora 100P Plus, kao i Đordje Mišković iz Poslovnog udruženja uvoznika poljoprivredne mehanizacije.

Profesor dr Miladin Sevarlić sa Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu ističe da su ovakvi skupovi neophodni jer je blagovremeno informisanje poljoprivrednika i njihovo stalno obrazovanje od presudne važnosti za organizovanje konkurentnije proizvodnje na gazdinstvima. "Procesi udruživanja poljoprivrednika, posebno onih sa sitnijim i srednjim gazdinstvima veoma su značajni za održivost zemljoradničkih gazdinstava u uslovima globalizacije proizvodnje i liberalizacije trgovine poljoprivredno-prehrambenim proizvodima", navodi profesor Sevarlić.

Organizacioni odbor Panela čine: Snežana Gajdobranski, Regionalna privredna komora Sombor, Violeta Jovanović, Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj - NALED, Saša Gujanica, ProCredit bank a.d, Jovanka Arsić Karišić, CENTRAL EUROPEAN DEVELOPMENT FORUM – CEDEF, Goran Pejović, MZ Sivac, Goran Đaković, Agrobusiness Consulting, AGROPRESS i Ana B. Bovan, Bovan Consulting.PODACI O FIRMI

Naziv: Bovan Consulting
Adresa: Žorža Klemansoa 13
Grad: Beograd 11000
e-mail: consulting@bovan.eu
Web: www.bovan.eu
Tel: + 381 11 3036 133
Kontakt osoba:
Ime: Maja Barać Stojanović
Funkcija:
Tel: + 381 11 3036 134
e-mail: maja.barac@bovan.eu

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Sberbank partner za uspešnu setvu i bolji rod

Sberbank Srbija je u susret prolećnoj setvi pripremila posebne uslove kredita za obrtna sredstva... Više...

Kako je ženama na rukovodećim pozicijama u Srbiji?

Najveća HR konferencija - Art of HR2 koja se održava 20. i 21. oktobra u Beogradu, okupiće vodeće... Više...

Megatrendovi - kako se može predvideti budućnost?

Pet megatrendova koji mogu da posluže kao signali za neophodne promene unutar kompanije - Dr Terence... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed