Kadeti iz Evrope voze oko Beograda 10. i 11. aprila

Beograd, 09. April 2010. PR Objave: Obaveštenje -

Kadeti iz Evrope voze oko Beograda 10. i 11. aprila

Mladi biciklisti iz Slovenije, Slovačke, Bugarske, Hrvatske i Srbije, ukupno preko 70, voziće u subotu i nedelju 10. i 11. aprila u dve etape trku "Kadeti oko Beograda" koju organizuje BS Beograda pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda i uz podršku gradskih opština Stari grad, Čukarica i Barajevo. Start je u subotu u 11 časova ispred Skupštine grada Beograda, cilj u nedelju posle 102 kilometra u Lazarevcu oko 11 časova.

Mladi biciklisti iz Slovenije, Slovačke, Bugarske, Hrvatske i Srbije, ukupno preko 70, voziće u subotu i nedelju 10. i 11. aprila u dve etape trku "Kadeti oko Beograda" koju organizuje BS Beograda pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda i uz podršku gradskih opština Stari grad, Čukarica i Barajevo. Start je u subotu u 11 časova ispred Skupštine grada Beograda, cilj u nedelju posle 102 kilometra u Lazarevcu oko 11 časova.

- Nastavili smo, uz pomoć Pošte Srbije koja je sponzor žute majice, instituta CIP, Doma zdravlja dr Ristić, Galenike, Banema, Državne lutrije Srbije, Aleve, vode Akva ulitma i EPS Kolubare, tradiciju okupljanja mladih vozača iz Evrope na jednoj od najprestižnijih kadetskih trka u regionu na šta smo posebno ponosni – istakao je predsednik BS Beograda Nebojša Popov na pres konferenciji u medija centru SOS kanala. – Druga etapa u nedelju bodovaće se za Ligu Srbije za kadete, organizator je klub Čukarički, a voziće sa kao trofej Čukarica, u okviru obeležavanja, na sportskom polju, manifestacije "Dani Beograda".

Direktor trke Nikola Jakovljević, naglasio je da je staza izuzetno atraktivna i da će se, najverovatije, pobednik rešiti u drugoj poluetapi prve etape, na Avali.

- Učesnike očekuje prvo uspon od deset kilometra, potom i završnica od 3,5 kilometra jakog brda i tu može da se prelomi trka – istakao je Jakovljević. – Jake timove imaju Slovenci, dolaze selekcije profi ekipa Adrija mobil gde je prva violina Klemen Uhar, Radenske i Bleda, nacionalni tim Bugarske i ekipa Pazardžika iz Bugarske, nacionala reprezentacija Slovačke i gosti iz  Hrvatske Sokol Cestograd. Od srpskih timova prijavljen je Železničar MBN iz Niša sa Milošem Kostovim, Novi Pazar sa Džejlanom Hukićem, As iz Apatina sa pobednikom prve trke za ligu Dariom Martonom, čačanski Borac sa Stefanom Stefanovićem, kraljevački Metalac sa Milošem Borisavljevićem, Partizan sa Lukom Koturom, miks tim Novi Sad sa Aleksandrom Mitićem, Crvene zvezda sa Aleksandrom Todorovićem i ekipa Šida...

Sekretar trke i BS Beograda Ranko Marić, istakao je veliku pomoć prijatelja trke, pre svih Pošte Srbije koja daruje žutu majicu. Znamanje najboljeg u karavanu na konferenciji za medije nosio je mladi as Partizana Luka Kotur koji je obećao:

- Daću sve od sebe da zabeležim dobar plasman, ali teško je pobediti u ovakvoj konkurenciji. Slovenci su opasni, a i u našim klubovima ima odličnih vozača.

Generalni sekretar BS Srbije Petar Rokvić, zahvalio se organizatorima što su Beogradu i biciklistikom sportu Srbije podarili ovako lepu trku, koja nastavlja tradiciju legendarnih "Kosmajskih partizana".

- Na ovakvim trkama, stasali su naši, kasnije, sjajni vozači i profesionalci. Mladima su trke neophodne, da stiču iskustvo i zadovoljni smo što imamo manifestaciju velikog ugleda u regionu a potvrda je i lep broj ekipa i vozača i na ovogodišnjoj 39. trci "Kadeti oko Beograda".

Glavni sudija biće Miodrag Vuleta, nekadašnji aranđelovački as, a prva etapa je u subotu 10. aprila od Beograda preko Sremčice  do Barajeva (28,8 km). Start je u 11 časova ispred Skupštine grada Beograda. U subotu po podne od 16 časova voziće se druga etapa od Barajeva preko Ripnja do vrha Avale (22,7 km). Treća etapa je u nedelju 11. aprila od 10 časova Beograd (start ispred Opštine Čukarica) – Meljak - Stepojevac – Lazarevac (51,3 km).

Prošle godine najbolji plasman od srpskih vozača zabeležio je Aleksa Veličković iz aranđelovačke Šumadije koji je bio treći u ukupnom poretku. Pobedio je Denis Paulus iz reprezentacije Austrije.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Spa-Francorchamps domaćin odlučujuće, pretposlednje trke evropske serije Le Mans

Pretposlednja trka ovogodišnje sezone, 4 sata Spa-Francorchamps, ima nekoliko jedinstvenih karakteristika... Više...

Kamion sa Goodyearovim pneumaticima najbrži na eko-trci po Africi

Holanđanin Gerard de Rooy doživeo je trenutak nostalgije na trci Africa Eco Race u klasi kamiona... Više...

Ovogodišnja trka 24 sata Le Mana rekordna za Dunlop

Ovogodišnja trka 24 sata Le Mana bila je za Dunlop trka veka. Trkači sa Dunlopovim pneumaticima... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed