Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju 2010. godine

Beograd, 29. Mart 2010. PR Objave: Saopštenje -

TakmiÄenje za najbolju tehnoloÅ¡ku inovaciju 2010. godine

Imate ideju? Prijavite se na takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju 2010. Prijave se primaju putem sajta www.inovacija.org do 31.marta 2010. Početni nagradni fond iznosi 12.000.000 dinara.

Imate ideju? Prijavite se na takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju 2010. Prijave se primaju putem sajta www.inovacija.org do 31.marta 2010. Početni nagradni fond iznosi 12.000.000 dinara.

Timovima koji su zainteresovani za učešće na Takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju 2010. godine ostalo je još par dana za prijave, a oni koji se odluče u poslednjem momentu mogu aplicirati putem sajta www.inovacija.org. Početni nagradni fond za ovu godinu je 12.000.000 dinara, a timovi, sa najmanje tri člana, mogu sa svojim idejama učestvovati u kategorijima Realizovane inovacije, Inovativne ideje i Potencijali. Srednjoškolcima koji žele da se takmiče namenjena je posebna kategorija - Srednjoškolski timovi. Prema rečima organizatora, do sada je prijavljeno preko 100 timova.

Najviše prijava za NTI 2010. pristiglo je iz Beograda, a organizatore posebno raduje i veliki broj prijavljenih timova iz čitave zemlje, ali i Republike Srpske. Najviše zainteresovanih, koji su se do sada prijavili za ovogodišnje takmičenje, konkurisalo je sa inovacijama iz oblasti energetike. Ipak, prisutne su i inovacije iz oblasti ekologije, poljoprivrede, informaciono-komunikacionih tehnologija, urbanizma, mašinstva i drugih oblasti.

Svaka prijava koja pristigne na Takmičenje će biti stručno ispitana i ocenjivana, a organizatori navode da pet uspešnih godina, garantuju očuvanje poverljivosti prikupljenih informacija. Jedna od prednosti koju pruža NTI je edukacija i besplatna stručna pomoć koja se realizuje kroz treninge i konsalting. Tu je naravno i besplatna medijska podrška, ali i kontinualno praćenje i pomoć i nakon završenog učešća na takmičenju. Iako je početni nagradni fond 12 miliona dinara, najveća nagrada svim timovima jesu znanja o tome kako se inovacije realizuju na tržištu.

Cilj takmičenja je promovisanje preduzetničke klime u Srbiji i pomoć potencijalnim i postojećim high-tech preduzetnicima, koji su sposobni i voljni da svoje ideje i izume pretoče u inovacije koje su vredne za tržište. Ceo ciklus traje gotovo godinu dana jer, nakon prijava, sledi nekoliko krugova recenziranja, a najuspešniji inovatori će biti poznati 23. decembra kada će se, sa direktnim prenosu na RTS-u, održati veliko finale. Za pet godina, koliko se održava ovo takmičenje, na njemu je učestvovalo 1.354 timova, osnovano je 60 inovativnih preduzeća i otvoreno 200 novih radnih mesta. Organizator takmičenja je Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka novosadskog univerziteta, Privrednom komorom Srbije i RTS-om.

Ovogodišnje takmičenje uvelo je i sasvim novu kategoriju u kojoj se bira "Najbolja tehnološka inovacija srednjoškolaca Srbije", a na ovaj deo takmičenja mogu da se prijave svi koji su upisani u srednju školu ili gimnaziju u školskoj 2009/2010. godini. Učenici treba da sastave tročlani tim iz bilo koje srednje škole ili gimnazije u Srbiji i da se prijave do 30. aprila putem sajta takmičenja www.inovacija.org. Dva najuspešnija tima će učestvovati u takmičenju preduzetništva u Berlinu. Ovaj projekat je Najbolja tehnološka inovacija pokrenula u saradnji sa USAID-om.PODACI O FIRMI

Naziv: Najbolja tehnološka inovacija
Grad: Beograd
e-mail: office@inovacija.org
Web: www.inovacija.org

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Postani i ti deo "Beogradskih dana inženjera"

Šesnaestu godinu za redom, Udruženje studenata tehnike Evrope - Beograd organizuje projekat „Beogradski... Više...

Napusti okvire realnosti - Studenti FON-a ponovo pomeraju granice

Studentska organizacija ESTIEM Lokalna Grupa Beograd pri Fakultetu organizacionih nauka organizuje... Više...

Case Study Show 2023

Za studente Beogradskog univerziteta, mesec mart predstavlja početak novog semestra, ali i idealnu... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed