Kasina ekipa prva u Portugaliji

Beograd, 29. Mart 2010. PR Objave: Saopštenje -

Kasina ekipa prva u Portugaliji

Srpski reprezentativac iz subotičkog Spartaka Gabor Kasa zauzeo je 23. mesto u generalnom plasmanu trke "Velika nagrada Portugalije" završenoj posle tri etape u mestu Guarda.

Srpski reprezentativac iz subotičkog Spartaka Gabor Kasa zauzeo je 23. mesto u generalnom plasmanu trke "Velika nagrada Portugalije" završenoj posle tri etape u mestu Guarda.

Kasa, stipendista Međunarodne biciklističke unije (UCI) i član mešovitog tima "Biciklistički centar UCI" imao je 1,28 minuta slabije vreme od pobednika trke Holanđanina Toma Dumolina, koji je tri etape prevezao za 6:24, 37 časova, pretekavši Partugalca Nelsona Oliveiru za 13 sekundi i člana Kasine ekipe Gregorija Brenesa iz Kostarike za 19 sekunde! Ekipa "Biciklistički centar UCI" ponovila je prošlogodišnji uspeh i pobedila u generalnom plasmanu u konkurenciji 15 reprezentacija. Trka je bodovana za svetski Kup nacija za bicikliste do 23 godine.

U poslednjoj etapi, oko mesta Guarda, kriterijumskoj trci, slavio je Dumolin koji je stazu od 17,5 kilometra prevezao za 24,41 minut. Oliveira je bio drugi sa 4 sekunde zaostatka dok je treće mesto pripalo Kasinom subozaču Kostarikancu Brenesu sa 19 sekundi zaostatka. Kasa je etapu završio na 35. mestu u konkurenciji 80 biciklista sa 1,09 minuta slabijim vremenom od pobednika.

Rus Argueles koji je dve etape nosio žutu majicu, (u prvoj je pobedio, u drugoj je bio treći) stigao je u trećoj na 17. mestu sa tačno minut zaostatka i izgubio je prvo mesto.

Tim "Biciklistički centar UCI" je slavio sa vremenom 19:16,05 časova ispred Kolumbije koja je imala 23 sekunde slabije vreme i Španije koja je imala 35 sekundi zaostatka.

Prošle godine Kasa je bio treći u ukupnom plasmanu brdskih ciljeva i 33. u generalnom plasmanu na ovoj trci.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

Ključne reči

biciklizam, trka, biciklisti, kasa, ekipa, etape

POVEZANI SADRŽAJI

Spa-Francorchamps domaćin odlučujuće, pretposlednje trke evropske serije Le Mans

Pretposlednja trka ovogodišnje sezone, 4 sata Spa-Francorchamps, ima nekoliko jedinstvenih karakteristika... Više...

Kamion sa Goodyearovim pneumaticima najbrži na eko-trci po Africi

Holanđanin Gerard de Rooy doživeo je trenutak nostalgije na trci Africa Eco Race u klasi kamiona... Više...

Ovogodišnja trka 24 sata Le Mana rekordna za Dunlop

Ovogodišnja trka 24 sata Le Mana bila je za Dunlop trka veka. Trkači sa Dunlopovim pneumaticima... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed