Žolt Der osvojio 21. mesto na trci Trofej ZSŠDI u Trstu

Beograd, 08. Mart 2010. PR Objave: Obaveštenje -

Žolt Der osvojio 21. mesto na trci Trofej ZSŠDI u Trstu

Srpski reprezentivac Žolt Der, član profesionalne srpske ekipe Partizan Srbija, zauzeo je 21. mesto u 34. trci Trofej ZSŠDI (Trofej zajednice slovenačkih sportskih klubova u Italiji) sa 1,28 minuta zaostatka iza pobednika Slovenca Marka Kumpa iz ekipe Adija Mobil.

Srpski reprezentivac Žolt Der, član profesionalne srpske ekipe Partizan Srbija, zauzeo je 21. mesto u 34. trci Trofej ZSŠDI (Trofej zajednice slovenačkih sportskih klubova u Italiji) sa 1,28 minuta zaostatka iza pobednika Slovenca Marka Kumpa iz ekipe Adija Mobil.

U trci su dominirali vozači slovenačke profi ekipe Adrija Mobil osvojivši prva dva mesta – Marko Kump i Matej Gnezda. Treće mesto pripalo je Marku Kanoliju (Italija), članu najbolje amaterske italijanske ekipe Zelf Dezire.

- Trka je održana po veoma hladnom vremenu a biciklistima je život zagorčala jaka bura – kaže selektor reprezentacije Srbije Radiša Čubrić. – Hasanović je sjajno krenuo od starta i posle 50 kilometra bio je u begu sa prednošću od 18  sekundi. Karavan je u tim trenucima povećao brzinu, preko 45 kilometra na čas, pa su ga ulovili i došlo je do pada. Hasanović je povredio rebro, nateklo mu je i morao je da odustane. Potom su odustali i Dejan Marić, Nikola Kozomara i Dragan Spasić, a nešto kasnije i Predrag Prokić i Jovan Zekavica. Žolt Der je odlično vozio, a borben je bio i Marko Stanković, koji je takođe završio trku ali na začelju...

Petnaestak vozača su se pred ciljem malo izdvojili. Napred su bili Kump, Kanoli i Blaž Furdi (Slovenija, Sava). Priključio im se, na dva kilometra do završetka trke, i Gnezda koji je u finišu obišao Kanolija, Zardinija (Italija, Mantovani) i Furdija. U većoj, drugoj, grupi bio i Žolt Der. Na trci su startovala 174 vozača u 25 ekipa iz deset zemalja: Hravatske, Slovenije, Italije, Srbije, Mađarske, Austrije, Slovačke, Češke i Nemačke. Nacionalne reprezentacije imale su Srbija, Slovačka i Mađarska. Staza je bila dugačka 143,8 km.

Prošle godine Esad Hasanović je zauzeo sjajno drugo mesto. Od biciklista iz nekadašnje Jugoslavije na ovoj trci pobeđivali su samo Ivica Čolig iz zagrebačke ekipe Metalijakomerc 1979. (kada je Puljanin Bruno Bulić bio treći) i Bruno Bulić koji je 1983. trijumfovao pretekavši Slovenca Primoža Čerina. Čerin je 1984. bio drugi, a Slovenac Sandi Papež treći. Čerin je bio drugi i 1985.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Spa-Francorchamps domaćin odlučujuće, pretposlednje trke evropske serije Le Mans

Pretposlednja trka ovogodišnje sezone, 4 sata Spa-Francorchamps, ima nekoliko jedinstvenih karakteristika... Više...

Kamion sa Goodyearovim pneumaticima najbrži na eko-trci po Africi

Holanđanin Gerard de Rooy doživeo je trenutak nostalgije na trci Africa Eco Race u klasi kamiona... Više...

Ovogodišnja trka 24 sata Le Mana rekordna za Dunlop

Ovogodišnja trka 24 sata Le Mana bila je za Dunlop trka veka. Trkači sa Dunlopovim pneumaticima... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed