Aleksandra Jevremović osvojila turnir Memorijal Ljubomir Savić

Beograd, 22. Februar 2010. PR Objave: Saopštenje -

Aleksandra JevremoviÄ osvojila turnir Memorijal Ljubomir SaviÄ

Mačevalka Crvene zvezde Aleksandra Jevremović osvojila je prvo mesto na 10. međunarodnom turniru "Memorijal Ljubomir Ljuba Savić" (disciplina mač) održanom u sali Akademije Vojske Srbije na Banjici u Beogradu.

Mačevalka Crvene zvezde Aleksandra Jevremović osvojila je prvo mesto na 10. međunarodnom turniru "Memorijal Ljubomir Ljuba Savić" (disciplina mač) održanom u sali Akademije Vojske Srbije na Banjici u Beogradu.

Jevremovićeva je u finalu savladala drugaricu iz kluba, koja joj je odnedavno i trener Svetlanu Višnjić sa 15:14. Lep uspeh osvajanjem bronze postigla je Jovana Živanović mačevalka kluba "Olimpija", organizatora turnira, ujedno i najmlađa takmičarka u konkurenciji mačevalki iz Rumunije, Makedonije i Srbije. Druga bronza pripala je Oani Puju iz Rumunije.

Mačevalac Silnog Danilo Nikolić zauzeo je drugo mesto, pošto je u finalnoj borbi izgubio od rumunskog mačevaoca Doriana Pirvana sa 15:11. Dve bronze pripale su gostima iz Rumunija Robertu Sfarloagi i Stefanu Vilćeanu.

- Ovo mi je prva pobeda na turniru u karijeri u seniorskoj konkurenciji - rekla je Aleksandra Jevremović. – Zadovoljna sam kako sam radila, posebno jer je Svetlana Višnjić odnedavno i moj trener i zna sve moje mane, ali i vrline i protiv takve protivnice je teško mačevati a još teže pobediti... Konkurencija je bila izvanredna, ovaj turnr je stekao lep ugled u regionu i učestvovalo je čak 27 takmičarki...

Prošlogodišnja pobednica Romana Caran iz zrenjaninskog Omladinca osvojila je peto mesto, a Danijela Ilić iz beogradskog Železničara šesto.

Mlađi brat Danila Nikolića, Luka, slavio je prošle godine, pobedivši u finalu - brata! Ove godine zauzeo je osmo mesto. Danilo Nikolić nije nezadovoljan plasmanom:

- Sada sam advokatski pripravnik i dosta radim tako da vremena za mačevanje nema baš previše.  Do finala sam dogurao na svežinu i želju, u finalu sam uspeo samo da nekoliko puta priđem na dva poena, ali nije bilo snage i za prokret.  Uz malo više treninga, siguran sam da će u nastavku sezone biti mnogo bolje... Čestitam organizatorima iz kluba Olimpija, na odličnoj organizaciji, odziv je bio preko očekivanja, čak 42 mačevaoca i 28 mačevalki!

Od srpskih mačevalaca, Raško Mičić iz Omladinca zauzeo je šesto a Filip Stojanović iz Železničara sedmo mesto.

Medalje i prelazne pehare porodice Savić, uručio je najboljima načelnik Akademije Vojske Srbije Mladen Vuruna. Takmičenje je pratio i predsednik MS Beograda Nikola Marković i druge ugledne zvanice.

Ljubomir Ljuba Savić je bio jedan od najtrofejnijih mačevalaca Jugoslavije i Srbije. Počeo je u Crvenoj zvezdi 1957, a 1958. je prešao u Železničar i u njemu kao takmičar, trener i generalni sekretar ostao do kraja života. Za reprezentaciju Jugoslavije je mačevao 103 puta. Bio je šampion Jugoslavije devet puta (sve seniorske titule), 15 puta je bio prvak Srbija (14 seniorskih i jedna juniorska) i 13 puta je bio prvak Beograda. Pobeđivao je na turnirima u Monpeljeu (1966), Klagenfgurtu (1967 i 1979.) i drugim. Bio je savezni selektor, trener mnogih generacija srpskih mačevalaca, koji su izrasli u velike asove i šampione, učitelj mačevanja na pozorišnim akademijama... Sa suprugom Snežanom koja je takođe bila reprezentativka i sjajna mačevalka, ljubav prema mačevanju preneo je na dvoje dece sina Aleksandra i kćer Tamaru koja je, između ostalog, i tri puta učestvovala na Olimpijskim igrama (1992, 1996. i 2000). Preminuo je 2000. uoči odlaska na Olimpijske igre u Sidneju.PODACI O FIRMI

Naziv: Mačevalački savez Srbije
Adresa: Strahinjića Bana 73a
Grad: Beograd 11000
e-mail: macevanje@eunet.rs
Web: www.mss.org.rs
Tel: (+381 11) 3286-165

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Tradicionalna premijera animiranih filmova đaka Britanske internacionalne škole (BIS) u Beogradu u Muzeju Jugoslovenske kinoteke

Klub animiranog filma BIS postoji već deset godina. Krajem svake školske godine, kulminacija rada... Više...

Učenici Britanske internacionalne škole na Svetskom danu matematike ostvarili zavidne rezultate

Na nedavno održanom online takmičenju iz matematike Svetski dan matematike su učestvovali učenici... Više...

Britanska internacionalna škola - Ponosni smo na uspehe svojih učenika

Učenici Osnovne škole BIS godinama učestvuju na matematičkom takmičenju Arhimedes na kome se... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed