Memorijalni turnir Ljubomir Ljuba Savić

Beograd, 20. Februar 2010. PR Objave: Najava -

Memorijalni turnir Ljubomir Ljuba SaviÄ

Memorijalni turnir Ljubomir Ljuba Savić u disciplini mač u spomen na velikog mačevaoca, trenera i učitelja generacija srpskih mačevalaca i mačevalki održače se u nedelju, 21. februara u sali Akademije Vojske Srbije na Banjici u Beogradu. Organizator je Mačevalaki klub Olimpija a tradicionalno trofeje će dodeliti porodica Ljubomira Savića.

Memorijalni turnir Ljubomir Ljuba Savić u disciplini mač u spomen na velikog mačevaoca, trenera i učitelja generacija srpskih mačevalaca i mačevalki održače se u nedelju, 21. februara u sali Akademije Vojske Srbije na Banjici u Beogradu. Organizator je Mačevalaki klub Olimpija a tradicionalno trofeje će dodeliti porodica Ljubomira Savića.

- Zahvaljujemo se domaćinima sa Akademije na gostoprimstvu – istakla je Vesna Barbulović u ime organizatora. – Prijavljeno je blizu 80 učesnika iz pet zemalja. Za naše takmičare ovaj turnir je značajan ne samo što čuvamo uspomenu na legendarnog Ljubu, već i zato što je ovaj turnir bodovni za rang liste ... Polufinalne borbe su od 16,30 časova.

Najviše gostiju (13) ima iz Makedonije, prijavljeno je osam mačevalaca iz Rumunije, po jedan takmičar iz Nemačke i Mađarske kao i svi najbolji mačevaoci i mačevalke iz Srbije.  Prošle godine, prelazne pehare su osvojili Danilo Nikolić iz beogradskog Silnog i Romana Caran iz zrenjaninskog Omladinca. Oboje su trijumfovali treći put na ovom turniru i pripali su im prelazni pehari u trajno valsništvo a za ovaj turnir porodica Savić je obezbedila nove trofeje.

Ljubomir Ljuba Savić je bio jedan od najtrofejnijih mačevalaca Jugoslavije i Srbije. Počeo je u Crvenoj zvezdi 1957, a 1958.  je prešao u Železničar i u njemu kao takmičar, trener i generalni sekretar ostao da kraja života. Za reprezentaciju Jugoslavije je mačevao 103 puta. Bio je šampion Jugoslavije devet puta (sve seniorske titule), 15 puta je bio prvak Srbija (14 seniorskih i jedna juniorska) i 13 puta je bio prvak Beograda. Pobeđivao je na turnirima u Monpeljeu (1966), Klagenfgurtu (1967 i 1979.) i drugim. Bio je savezni selektor, trener mnogih generacija srpskih mačevalaca, koji su izrasli u velike asove i šampione, učitelj mačevanja na pozorišnim akademijama... Sa suprugom Snežanom koja je takođe bila reprezentativka i sjajna mačevalka, ljubav prema mačevanju preneo je na dvoje dece sina Aleksandra i kćer Tamaru koja je, između ostalog, i tri puta učestvovala na Olimpijskim igrama (1992, 1996. i 2000). Preminuo je 2000. uoči odlaska na Olimpijske igre u Sidneju.PODACI O FIRMI

Naziv: Mačevalački savez Srbije
Adresa: Strahinjića Bana 73a
Grad: Beograd 11000
e-mail: macevanje@eunet.rs
Web: www.mss.org.rs
Tel: (+381 11) 3286-165

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zaјečarsko doniralo više od 4 miliona dinara za razvoј srpskog sporta

Zaјečarsko pivo doniralo јe 4.266.000 dinara, koјi su u saradnji sa Olimpiјskim komitetom i... Više...

"Od Zaječara do Rija cela zemlja navija!" Zaječarsko podržava razvoj srpskog sporta

Zaječarska pivara u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije pustila je u prodaju ograničenu seriju... Više...

Održan Veliki humanitarni turnir za Milicu Jovanović u Novom Sadu

veliki humanitarni turnir za Milicu Jovanović održan je u subotu, 15. septembra u Novom Sadu. Ovom... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed