PRAMEN NADE za decu obolelu od raka

Beograd, 16. Februar 2010. PR Objave: Saopštenje -

PRAMEN NADE za decu obolelu od raka

Akcija masovnog šišanja podrške pod nazivom "Pramen nade", u organizaciji Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR), a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja republike Srbije, održana je danas u atrijumu centra Delta City. Akcija, kojom se obeležava Svetski dan dece obolele od raka, okupila je izuzetno velik broj ličnosti iz javnog života Srbije koje su, šišanjem pramena kose, dale podršku deci i njihovim roditeljima i skrenule pažnju javnosti na tegobe obolele dece.

Akcija masovnog šišanja podrške pod nazivom "Pramen nade", u organizaciji Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR), a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja republike Srbije, održana je danas u atrijumu centra Delta City. Akcija, kojom se obeležava Svetski dan dece obolele od raka, okupila je izuzetno velik broj ličnosti iz javnog života Srbije koje su, šišanjem pramena kose, dale podršku deci i njihovim roditeljima i skrenule pažnju javnosti na tegobe obolele dece.

"Na putu izlečenja ljubav, briga, pažnja i solidarnost pomažu više nego moderne terapije i lekovi. Drago nam je da smo akcijom uspeli da ostvarimo značajan medijski publicitet i postignemo prepoznatljivost u društvu, što nam daje solidnu osnovu za dalji rad Udruženja. Naš cilj je da dalje aktivno radimo na prikupljanju novčanih sredstava koja će omogućiti što bolje uslove lečenja i rehabilitacije dece obolele od raka. Takođe, aktivno nastavljamo sa radom na podizanju društvene svesti što će nam omogućiti da o problemima otvoreno pričamo i da ih što lakše rešavamo. Akcijom smo uspeli da animiramo donatore i podstaknemo ih da podrže zajedničku borbu za kvalitetnije uslove lečenja. Zahvaljujemo svima koji su se pridružili i pomogli da ova akcija odjekne u javnosti!" stav je roditelja čalnova Udruženja.

Dr Tomislav Stantić, državni sekretar Ministarstva zdravlja RS, prilikom obraćanja javnosti je naglasio: "Prioritetni program prošle, ove a i narednih godina u našoj zemlji jeste "Srbija protiv raka". To je program koji podrazumeva niz mera na ranom otkrivanju, lečenju i rehabilitaciji pacijenata od malignih bolesti. Oko 1% svih novootkrivenih slučajeva u Srbiji jesu tumori kod dece. To su najvećim delom bolesti koje nije lako prevenirati, ali čiji su rezultati lečenja poslednjih decenija veoma ohrabrujući. 'Pramen nade' je još jedna akcija koja oslikava dobru komunikaciju Ministarstva zdravlja i nevladinih organizacija, medija i poznatih ličnosti, sa ciljem da se podigne svest o tome da su maligne bolesti izlečive, kao i sva druga hronična oboljenja, i da samo zajedničkom koordiniranom akcijom možemo postići još bolje rezultate."

Akciji se priključio i ministar poljoprivrede Saša Dragin koji je, za ovu priliku, doputovao iz Novog Sada po lošim vremenskim prilikama. Tom prilikom je izjavio da "sve javne ličnosti pored posla imaju obavezu da se ponašaju društveno-odgovorno i da se angažuju da pomognu svima koji imaju problem, a pogotovo osobama koje sa problemima ne mogu same da se izbore. Naša misija je da podržimo hrabre male ljude koji se bore protiv najgore bolesti današnjice, da pokažemo njihovim roditeljima da nisu sami i da pomognemo kako god možemo."

Brojni beogradski frizeri, učesnici akcije, danas su ošišali pramen kose ekipi serije "Selo gori a baba se češlja", Minji Suboti, Dari Džokić, Mirki Vasiljević, rukometašima klubova Crvena zvezda i Partizan, Zorani Pavić, Leontini, Srđanu Miletiću, Nebojši Glogovcu i njegovim sinovima Gavrilu i Milošu, Ani Bekuti, Aleksandri Perović, Zvonku Markoviću, Dr Feelgoodu, Leni Bogdanović, Marku Živiću, Nadi Macanković, ... i mnogim drugima. Svi učesnici u akciji nosili su zlatnu traku, simbol zdrave dece i angažovanja društva za kvalitetne uslove lečenja i oporavka dece obolele od raka. Rukometaši klubova "Crvena zvezda" i "Partizan" na jučerašnjoj zajedničkoj utakmici podržali su akciju time što su pred početak utakmice nosili majice Udruženja, što će uraditi i košarkaši istoimenih klubova na sutrašnjoj utakmici. Dušan Maksimović, Teodor Katić i još desetak učesnika doniralo je svoju kosu za izradu perika koje će biti poklonjene deci.

Ovo je samo jedna od niza akcija koje je Udruženje planiralo da sprovede tokom godine u cilju prikupljanja neophodnih finansijskih sredstava za poboljšanje uslova lečenja i rehabilitacije obolele dece. Broj tekućeg računa Udruženja kod Societe Generale banke, na koji se mogu uplatiti novčana sredstva, je 275000022001309376.PODACI O FIRMI

Naziv: PR Komunikacije Hill & Knowlton
Adresa: Ušće bb
Grad: Beograd-Novi Beograd 11073
e-mail: office@prhillandknowlton.com
Web: www.prhillandknowlton.com
Tel: + 381 (0)11 71 55 139
Kontakt osoba:
Ime: Emina Ferizović
Funkcija: Account Director
Tel:
e-mail: eferizovic@prhillandknowlton.com

Više...

Ključne reči

deca, humanost, akcija, sisanje, nurdor, rak

POVEZANI SADRŽAJI

BIS Humanitarni bazar za pomoć NURDOR-u

Danas je Britanska Internacionalna škola organizovala tradicionalni humanitarni bazar u dva prelepa... Više...

Vežbanje je lek - Značaj fizičke aktivnosti u prevenciji gojaznosti

Ministarstvo zdravlja i Privredna komora Srbije - Udruženje za prehrambenu industriju organizovali... Više...

Kompanija EKO Serbia u akciji podrške dečjim domovima

Kompanija EKO Serbia tradicionalno i rado učestvuje u humanitarnim akcijama i pružanju pomoći... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed