Svaki drugi ispitanik svakodnevno na društvenim mrežama

Subotica, 18. Januar 2010. PR Objave: Saopštenje -

Svaki drugi ispitanik svakodnevno na društvenim mrežama

Više od polovine učesnika u istraživanju sajta Pozn@nici.com ima profil minimum godinu dana na bar jednoj od popularnih svetskih i domaćih društvenih mreža, među kojima je, pored sajta Pozn@nici.com, najzastupljenija svetska društvena mreža Facebook.

Više od polovine učesnika u istraživanju sajta Pozn@nici.com ima profil minimum godinu dana na bar jednoj od popularnih svetskih i domaćih društvenih mreža, među kojima je, pored sajta Pozn@nici.com, najzastupljenija svetska društvena mreža Facebook. Takođe, više od polovine ispitanika svoj profil poseti bar jedanput dnevno, čak 81% ispitanika se zadrži minimum 10 minuta prilikom svake posete društvenim mrežama, dok svaki četvrti učesnik u istraživanju provede minimum sat vremena na svom profilu prilikom jedne posete.

Glavni razlozi posete društvenim mrežama koje su ispitanici navodili su veliki broj prijatelja sa kojima na taj način komuniciraju (67%), prilika da se na taj način stupi u kontakt sa novim i zanimljivim ljudima (40%), zabavan sadržaj koji pružaju društvene mreže (24%) i slično.

Na pitanje kako su čuli za sajt Pozn@nici.com i ostale društvene mreže, čak oko 90% ispitanika odgovara da su čuli preko prijatelja i poznanika.

U istom istraživanju, sajt Pozn@nici.com pokušao je da dođe i do podataka o učestalosti i svrsi korišćenja Interneta, pa tako tri od četiri ispitanika koristi Internet u proseku minimum sat vremena dnevno, a glavni razlozi korišćenja Interneta su poseta društvenim mrežama (69%), download muzike, filmova, igrica i programa (50%), komunikacija putem e-maila (47%), komunikacija putem nekog Messenger-a kao što su MSN, Yahoo, Skype, Icq i slično (42%), obrazovanje i učenje (34%), informisanje, praćenje online vesti i dešavanja (28%), posao (17%) i slično.

Istraživanje je obavljeno sredinom prethodne godine i tom prilikom ispitani su stavovi preko 20.000 ljudi, posetilaca ove najveće domaće društvene mreže.PODACI O FIRMI

Naziv: Web2.0 International
Grad: Subotica
e-mail: pr@poznanici.com
Web: www.poznanici.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Tvitomanija obnovila porušene mostove u regionu

Tvitomanija, ili Tvitoslavija kako su je interno nazivali, je od 8. do 12. maja u Novom Vinodolskom... Više...

Još samo 1 dan do Tvitomanije - Prijave su još otvorene!

Za samo jedan dan počinje najveća regionalna konferencija o društvenim mrežama – Tvitomanija... Više...

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom na društvenim mrežama

On line PR tim Vlade Hrvatske održao je seminar predstavnicima Kancelarije za saradnju sa civilnim... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed