Nemci ostaju u Međunarodnoj kuglaškoj federaciji (FIK NBC)

Beograd, 08. Januar 2010. PR Objave: Saopštenje -

Nemci ostaju u MeÄunarodnoj kuglaÅ¡koj federaciji (FIK NBC)

Kuglaške reprezentacije Nemačke i svi nemački klubovi i dalje će učestvovati u takmičenjima pod okriljem Međunarodne kuglaške federacije (FIK NBC) - Svetskim šampionatima, ekipnim i pojedinačnim kupovima (Svetski kup, Evropski kup i Kup NBC federcije) kao i u Ligi šampiona, a konačna odluka o poziciji Nemačke kuglaške federacije u FIK NBC doneće se na sastanku Predsedništva FIK NBC u toku omladinskog Prvenstva sveta u maju u Rijeci.

Kuglaške reprezentacije Nemačke i svi nemački klubovi i dalje će učestvovati u takmičenjima pod okriljem Međunarodne kuglaške federacije (FIK NBC) - Svetskim šampionatima, ekipnim i pojedinačnim kupovima (Svetski kup, Evropski kup i Kup NBC federcije) kao i u Ligi šampiona, a konačna odluka o poziciji Nemačke kuglaške federacije u FIK NBC doneće se na sastanku Predsedništva FIK NBC u toku omladinskog Prvenstva sveta u maju u Rijeci. Ovo je odlučeno na sastanku Predsedništva FIK NBC u Beču u čijem radu su učestvovali i predstavnici KS Srbije Uroš Dragojlović, predsednik KSS, i Duško Đorđević. Dragojlović je potpredsednik FIK NBC.

- Delegati Kuglaška federacije Nemačke su na Kongresu FIK NBC  početkom septembra prošle godine, nezadovoljni što im nije dozvoljeno da svoja domaća takmičenje igraju sa 200 hitaca, umesto 120 hitaca, pismeno obavestili Predsedištvo FIK NBC da istupaju iz međunarodne federacije – kaže Dragojlović. – Dosta se razgovaralo  o ovom problemu i njemu je bila posvećena posebna tačka dnevnog reda, bilo je krajnje radikalnih predloga da se usvoji istupanje KS Nemačke, ali je na kraju prihvaćen naš stav da se o svemu ponovo razgovara u maju, jer ima nagoveštaja da će doći do promena rukovodstva u Nemačkoj i da će pobediti oni koji se zalažu za sistem od 120 hitaca, koji su usvojile sve ostale nacionalne federacije.

Projekat eminentnog srpskog sportskog stručnjaka Dušana Đorđevića o osnivanju "Kuglaške akademije FIK NBC" koja bi, u nekoliko evropskih centara školovala trenere i sudije, je prihvaćen. U radnoj grupi koja će osmisliti sistem je, uz Đorđevića, i dr Živorad Smiljanić, gradonačelnik Apatina i direktor Banje Junaković, koja će sa svojom kuglanom sa osam staza biti jedan od trenažnih centara "Kuglaške akademije". Za finansiranje ove ustanove, čije su osnivanje prihvatile sve članice FIK NBC, formiraće se posebno preduzeće.PODACI O FIRMI

Naziv: Kuglaški savez Srbije
Adresa: Deligradska 27/III
Grad: Beograd 11000
Web: www.kuglanje.cilj.org
Tel: + 381 11 2645780

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Podeljene titule srpskom podmlatku u kuglanju

Igor Kovačić (Crvena zvezda BN Bos) u konkurenciji juniora, Miloš Vojnović (Senta Visa prom)... Više...

Goran Čaluković i Ivana Ivanović pobednici u Kraljevu

Goran Čaluković, prvotimac superligaša Metalca iz Gornjeg Milanovca i Ivana Ivanović, kuglašica... Više...

Robert Ernješi i Dijana Brahna najbolji posle prvog dela pojedinačnih juniorskih Šampionata Srbije

Junior Sente Visa prom Robert Ernješi i juniorka zrenjaninskog Kristala Dijana Brahna zabeležili... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed