Zavarko pobedio sa rekordom na turniru Srbija open u Banji Junaković

Apatin, 05. Januar 2010. PR Objave: Saopštenje -

Zavarko pobedio sa rekordom na turniru Srbija open u Banji JunakoviÄ

Svetski rekorder, član reprezentacije Srbije, šampiona sveta, Vilmoš Zavarko, pobedio je na turniru "Srbija open 2010" za svetsku rang listu, odigranom na kuglani u Banji Junaković, koji je ujedno bio i "Memorijal Jadranko Beli Jerković" u spomen na nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije.

Svetski rekorder, član reprezentacije Srbije, šampiona sveta, Vilmoš Zavarko, pobedio je na turniru "Srbija open 2010" za svetsku rang listu, odigranom na kuglani u Banji Junaković, koji je ujedno bio i "Memorijal Jadranko Beli Jerković" u spomen na nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije.

Lep rezultat je i drugo mesto srpskog reprezentativca iz Beograda "Poštanske štedionice" Arpada Antala, a u oktetu finalista bila su još trojica srpskih kuglaša – četvrtoplasirani Tibor Sel, petoplasirani Žolt Kiš, šestoplasirani Milan Štulić i osmplasirani Uroš Jagličić.

Zavarko je u finalu, igranom na stazama od pet do osam, obrio 680 čunjeva i izjednačio sopstveni rekord kuglane. Sada je međutim, imao dva čunja bolje "čišćenje" (258) i to je bio najbolji rezultat u "čišćenju" na turniru. Samo "drvo" slabiji rezultat u "čišćenju" (247) imao je pobednik u kvalifikacijama mađarski reprezentativac, vodeći na svetskoj rang listi, Norbert Kiš (Segedin) koji je na stazama od jedan do četiri oborio rekord kuglane od 670 čunjeva.

Kvalifikacije, u kojima su učestvovala 62 igrača, su bile rezultatski kvalitetnije od finala. U finalu su samo četvorica kuglaša imala preko 600 čunjeva, u kvalifikacijama, međutim, 11 kuglaša je prešlo 600 čunjeva, a 12. je sa 599 "drva" bio prošlogodišnji pobednik i dvostruki osvajač pehara na ovom turniru, kapiten srpske reprezentacij, šampiona sveta, Jovan Ćalić. Najbolji igrač orgnazatora, somborskog kluba Polet, bio je Milan Štulić koji je u kvilifikacijama oborio 620 čunjeva a u finalu zauzeo šesto mesto sa 592 "drva". Turnir je sudio srpski internacionalni sudija Beograđanin Dragi Štikovac.

Rezultati, četvrti turnir "Srbija open 2010" za svetsku rang listu i deveti "Memorijal Jadranko Beli Jerković", finale: 1. Vilmoš Zavarko (Srbija, Sport Podbrezova - Slovačka) 680, 2. Arpad Antal (Srbija, Beograd "Poštanska štedionica") 615, 3. Matko Bulka (Hrvatska, Kandit, Osijek) 613, 4. Tibor Sel 606, 5. Žolt Kiš (obojica Srbija, članovi Segedina) 5939, 6. Milan Štulić (Srbija, Polet) 593, 7. Norbert Kiš (Mađarska, Segedin) 580, 8. Uroš Jagličić (Srbija, Metalac - Gornji Milanovac).

Tri najbolja u kvalifikacijama: Norbert Kiš 670, Vilmoš Zavarko 643, Tibor Sel 642.PODACI O FIRMI

Naziv: Kuglaški savez Srbije
Adresa: Deligradska 27/III
Grad: Beograd 11000
Web: www.kuglanje.cilj.org
Tel: + 381 11 2645780

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Hakaton za srednjoškolce

Udruženje studenata informatike FONIS peti put zaredom organizuje programersko takmičenje, Hakaton... Više...

Studenti Elektrotehničkog fakulteta osvojili drugo mesto na međunarodnom takmičenju iz energetske elektronike

Tim H-Bridges sa Elektrotehničkog fakulteta, Univerziteta u Beogradu osvojio je nagradu "The Best... Više...

H-Bridges tim studenata sa Elektrotehničkog fakulteta u finalu najvećeg svetskog univerzitetskog takmičenja iz energetske elektronike

H-Bridges tim studenata, plasirao se u finalnu rundu International Future Energy Challenge(IFEC)... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed