Odlične serije pištoljem na Kupu SSS u Smederevu

Smederevo, 23. Novembar 2009. PR Objave: Saopštenje -

OdliÄne serije piÅ¡toljem na Kupu SSS u Smederevu

Selektor Zoran Stojiljković može da bude zadovoljan formom najboljih srpskih strelaca vazdušnim pištoljem, bar kada su u pitanju rezultati tri kategorije na drugom Kupu Streljačkog saveza Srbije završenom u Smederevu.

U konkurenciji seniorki, prve tri takmičarke imale su preko 380 krugova, a odskočila je rezultatom Jasna Šekarić (Crvene zvezda) kojoj prija takmičenje u Bundes ligi u Nemačkoj! Pobedila je sa 386 krugova, ispred  dve drugarice iz kluba Zorane Arunović i njene sestre Jelene Arunović koje su imale po 382 kruga. Četvrta je bila Brankica Zarić (Kikinda) sa 379 krugova, peto mesto pripalo je Aleksandri Ristović iz Zvezdare sa 377 krugova.

Olimpijac Policajca Damir Mikec pobedio je u seniorskoj kategoriji vazdušnim pištoljem sa 582 kruga, a i ovde su osvajači medalja imali preko 580 krugova. Drugo mesto pripalo je Dimitriju Grgiću iz beogradskog Akademca sa 581 krugom, dok je treći Uroš Kačavenda iz Novog Sada sa, takođe, 581 krugom. Četvrto mesto osvojio je evropski šamion ove godine Andrija Zlatić ("Aleksa Dejović", Užice) sa 577 krugova, dok je peti bio Duško Petrov (Kikinda) sa 571 krugom.

Juniorka iz Bora Bobana Veličković, neprikosnovena je vazdušnim pištoljem u ovoj sezoni! Posle zlata (sa 383 kruga) i srebra na turniru "Olimpijske nade" u Slovačkoj, zabeležila i drugu pobedu u Kupu SS Srbije sa odličnim rezultatom od 382 kruga. Njena drugarica iz kluba "Bor 030" Ana Simić je bila druga sa 365 krugova, a treće mesto pripalo je Danici Rašeti iz Zemun Centra sa 362 kruga.

Najbolji junior pištoljem bio je Miloš Katanić iz Crvene zvezde sa 555 kugova, drugo mesto sa 554 kruga pripalo je Milošu Milanoviću iz užičke družine "Aleksa Dejoviž" sa 554 kruga, dok je bronzu osvojio Đorđe Žakula iz beogradske Zvezdare sa 548 krugova. Jeidno u ovoj kategoriji nikako da se srpski strelci približe evropskom vrhu.

Drugog dana Kupa SS Srbije u Smedervu gađale su i seniorke vazdušnom puškom. Jelena Banović iz Partizana pobedila je sa 396 krugova, druga je bila Jelena Živković iz Jagodine sa 395 krugova, a treća Lidija Mihajlović iz Niša sa 394 kruga, koliko je imala i četvrtoplasirana Aranka Binder iz Novog Sada. Peto mesto osvojila je Bojana Biserčić iz Niša sa 393 kruga. Dobri domaćini preko 200 strelaca bili su streljački radnici iz Smedereva.PODACI O FIRMI

Naziv: Streljački savez Srbije
Adresa: Službeni Put Zavoda 5
Grad: Beograd 11030
e-mail: office@serbianshooting.rs
Web: www.serbianshooting.rs
Tel: +381 11 3058-571

Više...

Ključne reči

sport, smederevo, streljastvo, kup, pistolj

POVEZANI SADRŽAJI

Zaјečarsko doniralo više od 4 miliona dinara za razvoј srpskog sporta

Zaјečarsko pivo doniralo јe 4.266.000 dinara, koјi su u saradnji sa Olimpiјskim komitetom i... Više...

Nagrade mladim matematičarima

Svečanom ceremonijom dodele priznanja najboljim takmičarima, sinoć je u Domu Narodne skupštine... Više...

Počeo Kup Matematičke gimnazije

Svečanom ceremonijom otvaranja zvanično je počeo četvrti Međunarodni kup Matematičke gimnazije.... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed