Inicijativa Open Design Studio na izložbi ID:ideologija dizajna - ID:DEDLAJN - ID:IDENTITET

Novi Sad, 10. Novembar 2009. PR Objave: Najava -

Inicijativa Open Design Studio na izložbi ID:ideologija dizajna - ID:DEDLAJN - ID:IDENTITET

Inicijativa Open Design Studio poziva na učestvovanje u kolaborativnom projektu pod nazivom ID:IDENTITET, koji se realizuje u obliku web platforme id-identity.org u okviru izložbe Ideologija dizajna u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine od 23.10. - 23.11.2009. Autori projekta: Katarina Lukić Balažikova, Marko Brkić – članovi inicijative Open Design Studio.

Projekat ID: Identitet je kolaborativan rad na logo-u izložbe ID: Ideologija dizajna u formi web sajt platforme, koji je ograničen vremenom trajanja izložbe. Redizajniranje prve postojeće varijante logo-a je omogućeno funkcijom upload/download na sajtu projekta i počinje otvaranjem izložbe. Mogućnost redizajniranja samo poslednje prikazane varijante logo-a na sajtu ograničava polje kreativnosti i inspiracije autora, ali može da donosi i bolje rešenje. Ovakav proces demonstrira neprestano redizajniranje kao konstantan proces promene identiteta, čime se stalno i redefiniše sama ideologija događaja. Takođe, redizajn i konstantna redefinicija identiteta predstavljaju primer kompetitivnog karaktera dizajna u funkciji neprestanog zahteva za inovacijom. Značaj redizajniranja i stvaranja identiteta izložbe tokom njenog trajanja je takođe i u gledanju identiteta kao retrospektivne akcije, a ne kao instantno formulisane vizuelne reprezentacije. Identitet izložbe postaje tek na samom kraju, otkrivanjem svih postojećih redizajniranih formi logo-a.

U proteklih nekoliko nedelja se logo izložbe radikalno menjalo, od jednostavnih crno-belih varijanta po kolorne ekspresivne ilustrativne rešenja.

SVI REDIZAJNI ĆE BITI PREDSTAVLJENI NA SAMOJ IZLOŽBI i takođe u KATALOGU IZLOŽBE koji će biti prezentovan u nedelju 22.11. 2009. u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.PODACI O FIRMI

Naziv: Centar za nove medije kuda.org
Adresa: braće Mogin 2
Grad: Novi Sad 21113
e-mail: office@kuda.org
Web: www.kuda.org
Tel: +381 21 512 227

Više...

Ključne reči

inicijativa, dizajn, logo, identitet, msuv

POVEZANI SADRŽAJI

Dizajn je svuda, dvanaesti put u Beogradu

Udruženje studenata tehnike Evrope - Beograd, dvanaesti put zaredom organizuje seminar dizajna i... Više...

Zaječarsko Crno sada u novom prazničnom dizajnu

Istinski ljubitelji crnog piva imaće priliku da uživaju u novom prazničnom dizajnu limenki Zaječarskog... Više...

Prvi UX DESIGN MEETUP u Beogradu!

U cilju povećanja svesti o važnosti UI/UX dizajna u IT sektoru, edukaciji i šansi za razmenu... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed