Partizan kreće u visoko evropsko profi društvo

Beograd, 07. Novembar 2009. PR Objave: Saopštenje -

Partizan kreÄe u visoko evropsko profi druÅ¡tvo

Biciklistički klub Partizan, u 2010. formiraće profesionalnu srpsku ekipu i pokušati da uđe u visoko evropsko društvo kontinentalnih profi timova!

- U saradnji sa grupom inostranih sponzora koji će u narednoj godini obezbediti oko 60 procenata budžeta novog kluba koji je planiran na oko 20 miliona dinara, želimo da obezbedimo nastavak karijere nekim našim profesionalcima koji su ostali bez ugovora u Italiji, ali i da nađemo mesto za grupu srpskih mladih biciklista koji ulaze u seniorsku kategoriju – kaže direktor Partizana Branko Banović, profesor. – Realni smo, u prvoj sezoni ne idemo na rezultat, želimo da pripremimo teren da u 2011. koja je najbitnija jer se tada osvajaju bodovi  za plasman na OI u Londonu 2012. postavimo i ispunimo mnogo ambicioznije ciljeve.

Banović računa na dva vozača koji su lane bili u italijanskom profi timu "Ćentri dela kalcatura" Žolta Dera i Esada Hasanovića, kao i na prvu violinu Partizana ove szeone, balkanskog šampiona Ivana Stevića. Sa njima će voziti i grupa, do ove sezone juniora, u kojoj su Nikola Kozomara, Nikola Stefanović, Svetislav Blagojević i Dejan Marić, ali je konkurs raspisan i za mlade vozače iz drugih srpskih klubova, kao na primer za Jovana Zekavicu iz čačanskog Borca.

- Ovaj projekat, iako je nosilac tehničkog dela posla Partizan, podržao je bez rezerve BS Srbije, a uključene su i druge društveno sportske organizacije i klubovi.To mora da bude tim pre svega za srpske vozače i planiramo da registrujemo samo četiri stranca.  Prilikom angažovanja naših biciklista ništa nećemo raditi bez saglasnosti njihovog kluba i trenera – kategoričan je Banović. – Ja ću biti menadžer tima, u stručnom štabu, uz dva italijanska sportska direktora biće mladi trener Partizana Dušan Banović i selektor juniora Saša Gajičić. Licenciraćemo i srpskog selektora za seniore Radišu Čubrića, jer je osnovna ideja da se programi reprezentacije i profi tima dopunjuju i prepliću na najkvalitetniji način i zato je njegovo prisustovo neophodno.

O sponzorima, kako kaže Branko Banović, još nije vreme da se konkretno govori, interesantih ponuda ima dosta, i do 10. decembra kada u UCI mora da ode kompletan spisak vozača, znaće se i ime ekipe:
- Program će obuhvatiti, pre svega,  trke kategorije 1.2 i 2.2 u Nemačkoj, Francuskoj i Belgiji... gde naši sponzori imaju poslovnih interesa, ali i u Italiji i na trkama u Mađarskoj, Bugarskoj, Slovačkoj i naravno na svim našim trkama iz međunarodnog kalendara ... Razgovarao sma i sa Nebojšom Jovanovićem, ove godine našim najtrofejnijim vozačem i pobednikom Kupa Češke, koji ima još jednu godinu ugovora sa praškom Spartom. Spreman je da nam se pridruži u predolimpijskoj godini – najavio je Branko banović. – Ponavljam, cilj je da našim mladim bicklistima omogućimo da voze na dobrim, jakim trkama i da se usavršavaju, da ne idu u inostrane timove gde se često na podmladak gleda kao na "potrošnu robu" i gde oni, kada vide da ne mogu da se nose sa najboljim vozačima jer su premladi i prerano bačeni u vatru, razočarani napuštaju biciklizam.PODACI O FIRMI

Naziv: BK Partizan
Adresa: Humska 1
Grad: Beograd 11000
e-mail: partizanbic@yahoo.com
Web: www.bkpartizan.rs
Tel: 011/ 36 93 411

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zaјečarsko doniralo više od 4 miliona dinara za razvoј srpskog sporta

Zaјečarsko pivo doniralo јe 4.266.000 dinara, koјi su u saradnji sa Olimpiјskim komitetom i... Više...

"Od Zaječara do Rija cela zemlja navija!" Zaječarsko podržava razvoj srpskog sporta

Zaječarska pivara u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije pustila je u prodaju ograničenu seriju... Više...

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed