Virtuelizacija kompjuterskog okruženja

Beograd, 04. Novembar 2009. PR Objave: Najava -

Virtuelizacija kompjuterskog okruženja

Kompanije Cisco i EMC, zajedno sa kompanijom Vmware, objavili su formiranje koalicije Virtuelnog kompjuterskog okruženja, dosad nezabeleženu kolaboraciju 3 lidera u informacionim tehnologijama. Koalicija je napravljena sa namerom da omogući fleksibilnije biznis okruženje za korisnike kroz prilagodljiviju IT infrastrukturu i niže troškove opreme, troškove električne energije i zakupa poslovnog prostora putem sveobuhvatne virtuelizacije data centara i tranzicije ka privatnim cloud infrastrukturama

Prema istraživanju kompanije MekKinsi, troškovi nabavke infrastrukture i održavanja data centara prevazilaze godišnje 350 milijardi dolara od čega je polovina za nabavku proizvoda, a druga polovina za operativne troškove (usluge i zaposlene). Osim toga, procenjeno je da čak 70 procenata ili više je utrošeno na održavanje postojeće infrastrukture, od čega ostaje 30 procenata ili manje za ulaganje u nove ideje ili aplikacije koje mogu da naprave razliku u poslovanju.

Privatni računarski oblak nudi mogućnost kontrole i bezbednost današnjih data centara, sa fleksibilnošću koju zahtevaju stalne izmene u današnjem poslovanju, uz niske troškove održavanja.

Koalicija Virtuelnog kompjuterskog okruženja daje opcije za organizacije svih veličina da pristupe transformaciji data centara, uz izuzetnu efikasnost i značajne uštede u finansijskim i operativnim troškovima. Kao rezultat, organizacije neće više morati da biraju između najnovijih tehnologija i raspoloživih sveobuhvatnih usluga vendora za krajnje korisnike. Imaće i jedno i drugo.

Uvođenjem nove tehnologije – Vblok paketa korisnici će biti svedoci korenitih promena u pristupu strimovanju sadržaja i optimizaciji IT strategija u privatnom računarskom oblaku. Vblokovi su integrisani, testirani infrastrukturni paketi odmah spremni za upotrebu. Oni kombinuju najbolje tehnologije i rešenja kompanija Cisco, EMC i Vmware u virtuelizaciji, networkingu, računarstvu, smeštajnim kapacitetima, bezbednosti i upravljanju podacima.

"Ova koalicija predstavlja najveći izazov i mogućnost u data centrima do sada", rekao je Džon Čejmbers, predsednik i direktor kompanije Cisco. "Koalicija predlaže potpuno novi i jedinstveni pristup tehnologiji data centara koji će poboljšati upotrebljivost i bezbednost sistema, smanjiti troškove električne energije i svakako smanjiti ukupne troškove korisnika."

Već su ponuđena različita rešenja Vblok tehnologije:
•    Vblok 2 konfiguracija koja podržava rad 3.000-6.000 virtuelnih mašina za potrebe velikih kompanija i dobavljače Internet usluga. Vblok 2 oslanja se na Unified Computing System, Nexus 1000v i svičeve kompanije Cisco, smeštajne kapacitete kompanije EMC i Vmware platformu vSphere.
•    Vblok 1 je rešenje za 800 do 3.000 virtuelnih mašina, dok je Vblok 0 rešenje za osnovne potrebe korisnika (300 do 800 virtuelnih mašina) i biće dostupno početkom 2010. godine.

Istovremeno sa proglašenjem koalicije Virtuelnog kompjuterskog okruženja, Cisco i EMC su najavili projekat Acadia, zajednički poslovni poduhvat sa fokusom na ubrzavanju primene privatnog kompjuterskog oblaka. Jedinstveni model Akadije "izgradi, upravljaj i prenosi" za primenu Vblok arhitekture, procesa i tehnologija, ponudiće korisnicima veću mogućnost izbora, fleksibilnosti i smanjenje troškova tokom virtuelizacije IT infrastrukture na mnogo upotrebljivije privatno cloud okruženje. U daljim planovima Akadije, svoje učešće će imati i Vmware i kompanija Intel, čija rešenja za data centre, servere, smeštajne kapacitete i mrežu će biti u velikoj meri u upotrebi.PODACI O FIRMI

Naziv: Attache
Adresa: Vase Čarapića 15
Grad: Beograd 11000
Web: www.attache-pr.com
Tel: +381 (0) 11 3036 474
Kontakt osoba:
Ime: Vladimir Veličković
Funkcija: Consultant
Tel:
e-mail: vladimir.velickovic@attache-pr.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Studenti studentima

Interesuje te svet informacionih tehnologija? Želiš da budeš u toku sa najnovijim trendovima u... Više...

Srbi pokazali najveće interesovanje za tehnologiju u automobilima

Da nauka i tehnologija menjaju naš život prebrzo smatra čak 91% ispitanika iz Srbije, ali ipak... Više...

Goodyearova najnovija tehnologija SealTech izabrana za novi Volkswagen arteon

Goodyearovom tehnologijom SealTech za produženu mobilnost začepljuju se probušena mesta prečnika... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed