Knjiga Olje Ivanjicki Videla sam pre i posle

Beograd, 03. Novembar 2009. PR Objave: Obaveštenje -

Knjiga Olje Ivanjicki Videla sam pre i posle

Izdavačka kuća INTERPRESS iz Beograda objavila je drugo izdanje knjige Videla sam pre i posle, nedavno preminule umetnice Olge Olje Ivanjicki.

Izdavačka kuća INTERPRESS iz Beograda dugo godina je sarađivala sa umetnicom Oljom Ivanjicki na svojim kapitalnim izdanjima za koja je Olja Ivanjicki radila cikluse slika. Prva od tih knjiga Solomonova Pesma nad pesmama izašla je još 1992. godine. Zatim je 1995. na stogodišnjicu rođenja Sergeja Jesenjina usledila knjiga Plavet veka, dvojezično izdanje sa oko 20 slika Olje Ivanjicki. Ta knjiga je u Rusiji proglašena za najlepše izdanje Jesenjinove poezije u svetu. Prvi primerak nalazi se u Nacionalnoj biblioteci Rusije. Interpress i Olja su nastavili poslovnu saradnju knjigom Noć skuplja vijeka Petra Petrovića Njegoša, sa ciklusom slika Olje Ivanjicki i sa prevodom na sedam jezika. 

Izdavačka kuća Interpress je 1998. godine objavila i knjigu Olje Ivanjicki VIDELA SAM PRE I POSLE, zbirku pesama, proznih zapisa i eseja, neobično opremljenu, štampanu na hartiji roze boje, sa crtežima autorke. Knjigu je priredila Suzana Spasić, Oljina bliska prijateljica i saradnica.

Posle te knjige, veoma dobro primljene kod publike, Interpress i Olja Ivanjicki zajedno su ostvarili i projekat Santa Maria della Salute, na deset jezika, sa ciklusom Oljinih slika ali ovog puta i sa pratecim kompakt diskom jer pesma je komponovana, peva je Oliver Njego a stihove kazuje Miloš Žutić.

Ciklusi slika rađeni za ove knjige su obišli svet, na oko 40 izložbi.

Ove godine, izdavačka kuća INTERPRESS želela je da se delimično oduži velikom prijatelju i umetniku i za ovogodišnji Sajam knjiga objavila je ponovo knjigu Videla sam pre i posle. Kao što to rade i u svetu, drugo izdanje je u broš povezu, ovog puta nije na roze hartiji.

Ova izuzetna knjiga naše velike umetnice Olje Ivanjicki može se kupiti u redakciji Interpress-a, Tadeuša Košćuška 42/1, ili poručiti na telefon 011 2189 157. PODACI O FIRMI

Naziv: Fond Olge Olje Ivanjicki
Adresa: Kosancicev venac 19
Grad: Beograd 11000
e-mail: oljafond@gmail.com
Tel: 011 3282 448, 063 363 587

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Predavanje "Kako do posla u 21. veku" i panel diskusija održani su za nastavnike beogradskih škola

Danas, 03. oktobra u ComTrade školi na Novom Beogradu okupili su se nastavnici, direktori i pedagozi... Više...

Predavanje na temu Kako do posla u 21. veku održano je za srednjoškolce grada Kragujevca

U petak 24. marta, u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, održano je predavanje na temu "Kako do posla... Više...

Škole u Aranđelovcu dobile su svoje primerke knjiga

Ekonomsko - ugostiteljska škola "Slobodan Minić" bila je domaćin na predavanju "Kako do posla... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed