Srbi u visokom društvu u Vuksiju u finalu Svetskog kupa

Srbija, 26. Oktobar 2009. PR Objave: Saopštenje -

Srbi u visokom društvu u Vuksiju u finalu Svetskog kupa

Troje srpskih strelaca Lidija Mihajlović (Niš), Stevan Pletikosić (Čika Mata, Kragujevac) i Damir Mikec (Policajac) gađaće u finalu Svetskog kupa čiji je domaćin grad Vuksi u blizini Šangaja u elitnom društvu jer za kristlane globuse, nagradu pobedniku koju daruje Međunarodna federacija streljačkih sportova (ISSF) konkuriše samo 85 strelaca iz 29 zemalja.

U svakoj disciplini učestvovaće po osmoro najboljih strelaca na osnovu poena osvojenih na jednom od četiri Svetska kupa u sezoni. Poeni se dobijaju za plasman i za rezultat, sabiraju se i prvih osam idu u finale. Mesta automatski ima i za prošlogodišnjeg pobednika (u olimpijskoj godini i za osvajače olimpijskih medalja, u godini šamionata sveta i za osvajače svetskih medalja). Ukoliko je prošlogodišnji pobednik obezbedio mesto i na osnovu bodova sa svetskih kupova, tada u finale ide "prva rezerva" sa rang liste... U Vuksiju u svim disciplinama ima po deset strelaca.

Prvi će na vatrenu liniju  26. oktbra izaći debitant u finalu Svetskog kupa Damir Mikec u disciplini MK pištolj na 50 metara. Plasirao se osvajanjem srebra na Svetskom kupu u Minhenu ove godine. On je prvi strelac u istoriji srpskog streljaštva koji je pištoljem osvojio medalju na Svetskom kupu i plasirao se i u finale!

- Iza mene je odlična sezona, na tri svetska kupa osvojio sam srebro i tri puta gađao u finalu i nadam se dobrom plasmanu i u Vuksiju– kaže Damir Mikec olimpijac Policajca. – Treći sam na svetskoj rang listi,  tako da mi je cilj da se plasiram među osam, a potom da pojurim i medalju i time bih skoro sigurno zadržao ovu poziciju na kraju godine. Objektivno, imamo sam malo dužu pauzu posle Prvenstva Evrope u Osijeku u julu, tako da nije bilo vremena za duže treninge. Takmičenje u Solinu, gde sam osvojio drugo mesto, bilo je dobra proba  pred finale Svetskog kupa.

Mikecu će rivali, između ostalih biti Jong Oh Jin (Koreja) pobednik finala prošle godine u Bangkoku, olimpijski šampion iz Pekinga i osvajač zlatne medalje na Svetskom kupu ove godine u Čangvonu u Koreji, Kinez Ksinglong Ši pobednik Svetskog kupa u Milanu 2009, Rašid Junusmetov (Kazahstan) prvi na Svetskom kupu u Pekinguove sezone i Vladimir Gončarov (Ruzija) koji je u Minhenu bio bolji od Mikeca. Na vatrenoj liniji biće i Porugalac Košta, Poljak Kop, Ukrajinac Kudrija i Rus Nestrujev.

Lidja Mihajlović gađaće MK puškom 3 puta 20 metaka 27. oktobra. U finale Svetskog kupa plasirala se osvajanjem srebrne medalje na Svetskom kupu u Milanu ove godine MK puškom 3 puta 20 metaka. Ovo joj je drugi put u karijeri da gađa u finalu. Prvi put 2007. u Bangkoku osvojila je srebro. Sa Svetskih kupova ima jednu zlatnu i pet srebrnih medalja.

Stevan Pletikosič će gađati MK puškom trostav 3 puta 40 metaka 28. oktobra. Do prilike da gađa u finalu Svetskog kupa došao osvajanjem bronze na Svetskom kupu u Pekingu ove godine. Šest puta je do sada gađao za kristalne globuse. Jedan je osvojio 1991. u Minhenu kada je MK puškom 60 metaka ležeći postigao apsolutni svetski rekord od 600 krugova i pošto je tada bio junior računao mu se i kao omladinski svetski rekord. Ima srebro u finalu Svetskog kupa iz Bangkoka 2007. MK puškom 3 puta 40 metaka. Sa Svetskih kupova ima dva zlata, četiri srebra i jednu bronzu.

Sa srpskim strelcima je i selektor Zoran Stojiljković.PODACI O FIRMI

Naziv: Streljački savez Srbije
Adresa: Službeni Put Zavoda 5
Grad: Beograd 11030
e-mail: office@serbianshooting.rs
Web: www.serbianshooting.rs
Tel: +381 11 3058-571

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Amstel Premium Pilsener nagradio vernost potrošača - Fanovi iz Srbije putuju na finale UEFA Lige Evrope

Kao jedan od sponzora UEFA Lige Evrope, Amstel Premium Pilsener je u saradnji sa IDEA prodajnim objektima... Više...

Tri pojedinačne titule Pančevcima na Prvenstvu Vojvodine MK oružjem

Od četiri, strelci Pančeva, osvojili su tri pojedinačne titule na Prvenstvu Vojvodine za za kadetski... Više...

Konferencija za medije povodom Šampionata sveta u streljaštvu

Pozivamo vas na konferenciju za medije povodom Šampionata sveta u streljaštvu (gađanje glinenih... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed