Facebook za naučnike - Nauka 2.0

Beograd, 24. Oktobar 2009. PR Objave: Najava -

Facebook za nauÄnike - Nauka 2.0

Stručnjak za socijalne mreže u oblasti nauke, Majkl Habib (Michael Habib), održaće dva predavanja 29. i 30.10. na temu Nauka 2.0 u Kongresnom centru Zira. Cilj predavanja je da se srpska naučna zajednica bliže upozna sa novim trendovima u nauci i naučnim komunikacijama poznatim kao Nauka 2.0. To je savremeni koncept nauke koji se zasniva na saradnji naučnika putem Interneta, slično mreži Facebook, koji omogućava zajednički rad domaćih sa naučnicima iz inostranstva.

Majkl Habib će na besplatnim predavanjima, pod nazivom "Nauka 2.0 – upoznajmo, uključimo se, unapredimo", tokom dva dana predstaviti softvere Scopus i 2collab koji su dostupni u Srbiji zahvaljujući Kobsonu i Ministarstvu nauke. Softverski alati, čije je korišćenje besplatno, omogućavaju umrežavanje i zajednički rad naučnika. Pored toga oni obezbeđuju veću dostupnost podataka potrebnih za naučni rad i istraživanje, kao i lakšu i bržu razmenu podataka između istraživača. Osim važnosti koju ovaj proizvod ima za naučnike i istraživače on umnogome olakšava rad bibliotekara, nastavu u visokom školstvu, a može biti i od velike pomoći studentima u savladavanju ciljeva nastavno-naučnog procesa.

"Zahvaljući ovim softverima naša akademska zajednica može da ostvari saradnju sa drugim univerzitetskim centrima. Saradnja naših naučnika sa kolegama iz inostranstva je ključno važna za unapređenje rezultata u oblasti nauke. Internet tehnologija nudi velike mogućnosti za unapređenje rezultata rada naučne zajednice u Srbiji. Bez ovih rezultata nije moguć značajniji napredak privrede i povećanje blagostanja svih građana naše zemlje", ističe Adam Sofronijević, rukovodilac sektora Univerzitetske biblioteke "Svetozar Marković" koja je organizator događaja.

Broj mesta na predavanjima Majkla Habiba 29. i 30. oktobra je ograničen pa je potrebno da zainteresovani rezervišu mesta najkasnije do 23. oktobra slanjem poruke na adresu sofronijevic@unilib.bg.ac.rs

Projekat "Nauka 2.0 – upoznajmo, uključimo se, unapredimo: Majkl Habib u Beogradu" organizuje Univerzitetska biblioteka "Svetozar Marković", a odvija se pod pokroviteljstvom Univerziteta u Beogradu, Konzorcijuma za objedinjenu nabavku biblioteka Srbije i Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije. Projekat su pomogle kompanije Zira, KLM, Epson, Datastatus i Apple. Menadžer projekta je Adam Sofronijević rukovodilac Odeljenja za razvoj i održavanje bibliotečkog sistema, digitalizaciju fondova i kulturnu delatnost Univerzitetske biblioteke "Svetozar Marković".PODACI O FIRMI

Naziv: Univerzitetska biblioteka Svetozar Marković
Adresa: Bulevar kralja Aleksandra 77
Grad: Beograd 11000
Web: www.unilib.bg.ac.rs
Tel: (+381.11) 3370-509
Kontakt osoba:
Ime: Bojan Muždeka
Funkcija: PR
Tel:
e-mail: bojanmuzdeka@yahoo.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Prijavi se za New Leaders Conference

Konferencija „Novi lideri" će se šesnaestu godinu zaredom, održati 27. i 28. novembra. Namenjena... Više...

Prijavi se za AIBG Belgrade - intenzivno studentsko programersko takmičenje

Lokalna grupa Udruženja studenata tehnike Evrope - BEST Beograd, po četvrti put sa ponosom organizuje... Više...

CAREER DAYS- 28. Sajam poslova i praksi počinje uskoro!

Ako si u potrazi za praksom, edukacijom ili poslom spremi CV jer počinje sajam koji ti pruža sve... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed