Srbija pobednik Evropske lige mladih u Danskoj

Beograd, 06. Oktobar 2009. PR Objave: Saopštenje -

Srbija pobednik Evropske lige mladih u Danskoj

Mladi strelci Srbije osvojili su prvo mesto vazdušnom puškom u finalu prve Evropske lige mladih održanom u Helsingoru u Danskoj, savladavši sa 2:1 Hrvatsku.

Mešovita ekipa, u kojoj su bili Dragana Todorović ("Novi Beograd Ušće"), Katarina Biserčić (Niš) i Borislav Mazinjanin (Policajac), završila je takmičenje bez poraza u konkurenciji šest selekcija podeljenih u dve grupe. U takmičenju u grupi (gađao je strelac protiv strelca na 40 dijabola za 75 minuta) Srbija je svaladala Poljsku sa 2:1. Katarina Biserečić je imala 395 krugova, Dragana Todorović 392 (osvojile po poen) dok je Borslav Mazinjanin imao 381 krug. Poljska je pobedila Švedsku sa 2:1. U nastavaku, savladana je i Švedska sa 2:1 u veoma uzbudljivom duelu.
- Dragana Todorović je sa 395 krugva osvojila poen, Borislav Mazinjanin je  imao 384 kruga i izgubio je poen i odlučivao je ishod duela Katarine Biserčić – kaže Goran Maksimović vođa srpske selekcije u Danskoj. - Imala je, na kraju, 389 krugova, isto kao i njena rivalka i gađale su tri dodatne "pobedničke" dijabole na pun krug. Obe su imale po tri centra, ukupno po 30 krugova i krenulo se u drugo raspucavanje, ovog puta na decimalu. Katarina Biserčić je bila sigurnija 10,3 njena protivnica 10,2  kruga i osvojili smo drugi bod i bez poraza završili trakmičenje u grupi na prvom mestu i plasirali se u finale.

U drugoj grupi, u kojoj su bili Slovenija, Hrvatska i Mađarska, Hrvatska je sa dve pobede ušla u finale u kome je Srbija bila bolja sa 2:1 (Katarina Biserčić – Tanja Perec 394:387, Dragana Todorović – Filip Novoselac 396:382, Borislav Mazinjanin - Ticijano Suran 385:387) i pripao joj je prelazni pehar! U borbi za treće mesto Mađarska je pobedila Poljsku sa 2:1. U gađanju pištoljem, titulu je osvojila Španija, savladavši Poljsku sa 2:1, dok je bronzana medalja pripala Rusija koija je sa 3:0 pobedila Italiju.

- Nagrade su bile izuzetno vredne. Streljački savez Srbije dobio je vaučer za tri elektronske mete firme SIUS koje vrede svaka preko 4.000 evra, a Dragana Todorović za najbolji rezultat turnira do 396 krugova nagrađena je elektronskim uređajem za trening SKAT. Katarina Biserčić je sa 395 krugova bila najbolji strelac u grupi prvog dana. Svi reprezentativci dobili su kao nagradu i MP3 plejere – istakao je Gorana Maksimović. – Ovo takmičenje, koje organizuje Evropska streljačka konfederacija - ESK okupilo je strelce od 14 do 18 godina koji imaju prvo učešća dogodine na prvim Olimpijskim igrama mladih u Singapuru.

Srbija je bila domaćin u Kovilovu kvalifikacionog regionalno takmičenja za Istočnu Evropu u maju. Selekcija Srbije puškom osvojila je prvo mesto i sa Hrvatskom se plasirala za Dansku. Ekipa Srbije pištoljem je bila druga iza Rusije, izborila je prvo učešća, ali je SS Srbije nije prijavio.PODACI O FIRMI

Naziv: Streljački savez Srbije
Adresa: Službeni Put Zavoda 5
Grad: Beograd 11030
e-mail: office@serbianshooting.rs
Web: www.serbianshooting.rs
Tel: +381 11 3058-571

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

"Pobednik" na Kalemegdanu u roze boji

Simbol Beograda, "Pobednik" na Kalemegdanu, večeras će biti osvetljen roze bojom povodom Međunarodnog... Više...

Zaječarsko nagradilo pobednika 49. Gitarijade

Proglašenjem pobednika 49. Zaječarske Gitarijade i dodelom vredne Zaječarsko nagrade, završen... Više...

Tri pojedinačne titule Pančevcima na Prvenstvu Vojvodine MK oružjem

Od četiri, strelci Pančeva, osvojili su tri pojedinačne titule na Prvenstvu Vojvodine za za kadetski... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed