Konferencija za novinare na Kupu NBC federacije

Apatin, 03. Oktobar 2009. PR Objave: Saopštenje -

Konferencija za novinare na Kupu NBC federacije

Učesnici uobičajene konferencije za novinare na Kupu NBC federacije u Banji Junaković, istakli su da su u kvalifikacijama postignuti odlični rezultati a da je za to zaslužna i odlično priremljena kuglana sa osam staza.

- Veoma sam zadovoljan rezultatom u kvalifikacijama od 640 čunjeva koji je i najbolji do sada na turniru – rekao je Karsten Hesler prvotimac nemačke ekipe Viktorija iz Bamberga. – Staze su izvanredne, voleo bih da u Nemačkoj imamo ovakvu kuglanu! Trudiću se da u polufinalu i finalu koje priželjkujemo, pokušam da nadmačim ovaj rezultat. Ali, biće teško, jer se igra na poene, igrač protiv igrača i tu se ne juri rezultat već pobeda, psihološki je mnogo teže i mora da se poštuje i taktika trenera.

Legendarni trener koji već 21 godinu vodi Bamberg, najtrofejniji kuglaš svih vremena Mađar Bela Čanji je podvukao:
- Moj veliki sportski rival ali i prijatelj Zdenko Pavlic odlično je priremio kuglanu i pravo je uživanje igrati, a to mogu da kažem iz ličnog iskustva jer sam igrao na turniru za trenere. Došli smo da osvojimo Kup NBC jer je to jedina titula u evropskim takmičenjima koja nam nedostaje. Viktorija ima četiri pobede u Svetskom kupu, četiri u Evropskom kupu i četiri trijumfa u Ligi šampiona i u Banji Junaković jurimo jedini trofej koji nam nedostaje. Imam ekipu sa deset igrača i praviću  kombinacije, jer od tri stranca, dva Rumuna Lupua i Kracijuna i Hrvata Galjanića samo dvojica mogu da igraju.

Na pitanje kako ocenjuje igru zvaničnog svetskog prvaka Rumuna Lupua i zašto nema sjajnog Rumuna Kosmina Kracijua u timu, Čanji je odgovorio:
- I mene je Lupu neprijatno iznenadio slabom igrom i rezultatom od 569 čunjeva, najmanjim od četvorice naših igrača. Ali, on je iskusan, turnirski igrač i ukazaću mu poverenje i u nastavku takmičenja. Kracijun je, takođe, u kombinaciji za sastav ekipe za polufinale, ali neka konačan spisak ostane trenerska tajna.

Najbolji rezultat u ženskoj konkurenciji od igračica ekipa koje su se plasirale u polufinale postigla je Andrea Bogoli, mađarica u austrijskom timu Kegletref iz Šlajninga od 594 čunja i u velikoj meri doprinela uspehu ove ekipe.
- Prezadovoljna sam rezultatom – rekla je Andea Bogoli  čiji je otac Ištvan u stručnom timu ekipe. – Došle smo da igramo finale i trudićemo se da to i ostvarimo. Lično, volela bih da na ovim odličnim stazama oborim 600 čunjeva.

Konferenciji za medije prisustvovali su i predsednik Sportskog saveza Apatina, legenda apatinskog kuglanja Petar Bursać i koordinator u organizacionim timu Kupa NBC federacije trostruki prvak sveta Somborac Zdenko Pavlic.PODACI O FIRMI

Naziv: Kuglaški savez Srbije
Adresa: Deligradska 27/III
Grad: Beograd 11000
Web: www.kuglanje.cilj.org
Tel: + 381 11 2645780

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Tradicionalna premijera animiranih filmova đaka Britanske internacionalne škole (BIS) u Beogradu u Muzeju Jugoslovenske kinoteke

Klub animiranog filma BIS postoji već deset godina. Krajem svake školske godine, kulminacija rada... Više...

Teme predavanja na onlajn konferenciji E-trgovina 2021

Ove godine 21. po redu Konferencija E-trgovina održava se onlajn od 17.06.2021. godine. Konferencija... Više...

Učenici Britanske internacionalne škole na Svetskom danu matematike ostvarili zavidne rezultate

Na nedavno održanom online takmičenju iz matematike Svetski dan matematike su učestvovali učenici... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed