Svečano otvoren Kup NBC federacije u Banji Junaković

Apatin, 30. Septembar 2009. PR Objave: Saopštenje -

SveÄano otvoren Kup NBC federacije u Banji JunakoviÄ

Osmi Kup NBC federacije, čiji je domaćin Banja Junaković sa svojom kuglanom sa osam staza, i na kome igraju 18 ženskih i 21 muška ekipa iz 15 zemalja, svečano je otvoren u sali OŠ "Žarko Zrenjanin" u Apatinu u prisutvu brojnih uglednih zvanica iz političkog, sportskog i privrednog života Vojvodine i Apatina.

Učesnike i goste pozdravili su predsednik Opštine Apatin i direktor Banje Junaković dr Živorad Smiljanić, predsednik Kuglaškog saveza Srbije i potprednik FIK NBC Uroš Dragojlović, kao i predsednik Međunarodne kuglaške federacije FIK - NBC Zigfrid Švajkard, koji je  poželeo da se kugle kotrljaju na radost svih učesnika i domaćina.

Kup NBC je svečano otvorio i poželeo učesnicima dobre rezultate, a gostima prijatan boravak u Apatinu Janoš Čikoš pomoćnik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu, istakavši da je Apatin uvek imao dobre kuglaše i da je veliko zadovoljstvo primti u goste toliki broj kvalitetnih selekcija i naglasivši da su domaćini uradili sve da obezbede na jednoj od najboljih kuglana u regionu optimalne uslov za visoke rezultate.

U ime učesnika zakletvu je položila mlada kuglašica zrenjaninskog Kristala Ksenija Milosav članica naše kadetske selekcije koja je u maju u Detenhajmu na SP osvojila ekipnu bronzu... Zastavu FIK NBC na jarbol je podigla trostruka pobednica pionirskog Svetskog kupa Milana Pavlic iz Apatina. U drugom delu učestvovali su i predstavci plesnih i fitnes grupa, kao i članovi kulturno – umetničkih  društava iz Apatina i Prigrevice  i izmamili su aplauze punog gledališta.

- Ovo je jedno od najvećih međunarodnih takmičenja ikad održano u Apatinu – istakla je Dušanka Popović, direktor Kupa NBC. – Potrudićemo se da budemo dobri domaćini i da svim učesnicma boravak u Apatinu i Banji Junaković ostane u najlepšoj uspomeni.

Učestvovaće klubovi iz Austrije, BiH, Hrvatske, Češke, Estonije, Francuske, Nemačke, Mađarske, Češke, Makedonije, Poljske, Rumunije, Slovenije, Slovačke i Srbije. Srpsko kuglanje predstavljaće u ženskoj konkurenciji SPC Vojvodina iz Novog Sada koja je u ovom takmičenju 2005. osvojila drugo mesto i zrenjaninski Kristal. U muškoj konkurenciji igraće beogradski Partizan i Kanjiža. U sredu 30. septembra kvalifikacije počinju u 7,30 časova, a završetak je oko 21,30 časova i igraće po tri igrača i igračice. Nastavak je u četvrtak i petak kada se kvalifikacije završavaju i redosled četiri ekipe koje će igrati u polufinalu u petak odrediće se na osnovu više oborenih čunjeva. Polufinale će se igrati na poene po sistemu igrač – na - igrača  u petak po podne,  a u subotu pre podne su mečevi za treće mesto, a po podne finale.

Od srede do subote u u Budimpešti će se odigrati Svetski kup gde učestvuju srpski šampioni subotički Pionir (žene) i Beograd "Poštanska štedionica" (muškarci), a u Skoplju će se odigrati Evropski kup gde igraju srpski vicešampioni Niš put (muškarci) i "Junaković" (žene). Sva tri takmičenja su kvalifakaciona za Ligu šampiona.PODACI O FIRMI

Naziv: Kuglaški savez Srbije
Adresa: Deligradska 27/III
Grad: Beograd 11000
Web: www.kuglanje.cilj.org
Tel: + 381 11 2645780

Više...

Ključne reči

takmicenje, otvaranje, kuglanje, kup, nbc

POVEZANI SADRŽAJI

Tradicionalna premijera animiranih filmova đaka Britanske internacionalne škole (BIS) u Beogradu u Muzeju Jugoslovenske kinoteke

Klub animiranog filma BIS postoji već deset godina. Krajem svake školske godine, kulminacija rada... Više...

Učenici Britanske internacionalne škole na Svetskom danu matematike ostvarili zavidne rezultate

Na nedavno održanom online takmičenju iz matematike Svetski dan matematike su učestvovali učenici... Više...

Britanska internacionalna škola - Ponosni smo na uspehe svojih učenika

Učenici Osnovne škole BIS godinama učestvuju na matematičkom takmičenju Arhimedes na kome se... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed