Obuka aviomodelarskih sudija u Beogradu

Beograd, 29. Septembar 2009. PR Objave: Demanti -

Obuka aviomodelarskih sudija u Beogradu

Aero klub "Modelar" održaće ove jeseni obuku aviomodelarskih sudija u Beogradu. Naime, klubu su potrebne sudije koji će suditi na Svetskom prvenstvu koja se sledeće godine održati u Srbiji, a oni koji završe obuku dobiće dozvole koje im otvaraju vrata u aviomodelarski svet. Za obuku mogu da se prijave srednjoškolci, studenti, zaposleni, kao i svi zaljubljenici u modelarstvo.

Kurs počinje sredinom novembra, a svi zainteresovani mogu da se prijave do 31. oktobra. Obučavanje sudija trajaće oko 12 časova, a poklonici ovog sporta okupljaće se u prostorijama Vazduhoplovne akademije u Bulevaru Vojvode Bojovića broj 2 u Beogradu.

Obuka se sastoji se iz dva dela: prvi deo je edukativno-teorijskog tipa kroz koji se savladavaju međunarodna pravila vazduhoplovnog modelarstva, dok drugi deo prestavlja proveru znanja o naučenim pravilima kroz polaganje testova. Polaznici će se obučavati za sudije u klasama F 1 A, B, C, D, E, odnosno u svim klasama slobodno letećih modela. Ovo je najmasovnija grupacija u vazduhoplovnom modelarstvu. Let modela u zatvorenom i otvorenom prostoru sličan je letu roda, orlova i ostalih velikih ptica. Nije retkost da se na takmičenjima vidi uporedan let modela i ptica.

Po uspešnom završetku obuke buduće sudije moći će da sude na domaćim i na stranim takmičenjima. Takođe dobiće diplomu, dozvolu, sudijsku legitimaciju i biće evidentirani u bazi podataka AK "Modelar" i Vazduhoplovnog saveza Srbije.

Novopečene sudije imaće priliku da sude i na domaćim, a potom na međunarodnim takmičenjima. Ove godine, aeroklub "Modelar" i Vazduhoplovni savez Srbije bio domaćin Evropskog prvenstva u klasi F1D, a sledeće biće domaćin Svetskog prvenstva u klasi F1D pa će sudije moći da već sledećeg leta pokažu svoju sudijsku legitimaciju na takmičenju visokog ranga. Ne treba zaboraviti da za sva takmičenja sudije- dobijaju prigodne novčane nadoknade.

Kandidati za obuku mogu slati prijave do 31. oktobra 2009. godine, na e-mail aviomodeli55@yahoo.com , ili na grupu na Facebook stranici pod nazivom grupe - Obuka aviomodelarskih sudija - konkurs za prijavljivanje. Potrebno je poslati ime i prezme, godinu rođenja i kontakt telefon. Obuku će sprovoditi naš poznati modelar i direktor ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u F1D, Vojislav Stojković.

Za dodatne informacije služba AK ''Modelar'' stoji vam na raspolaganju.

S poštovanjem,

Stojković Vojislav
Predsednik AK ''Modelar''PODACI O FIRMI

Naziv: Aeromodelarski klub ''Modelar''
Adresa: Kralja Petra 70
Grad: Beograd 11000
e-mail: aviomodeli55@yahoo.com
Web: www.modelar.org.rs
Tel: 2186443

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Predstavljen Goodyearov konceptualni pneumatik AERO za autonomna leteća vozila budućnosti

Goodyear je na međunarodnom automobilskom sajmu u Ženevi iznenadio svojim najnovijim konceptualnim... Više...

Donacija kompanije Velux atletskom klubu "Spartak" iz Subotice - Za svetliju budućnost novih generacija

Danska kompanija VELUX, globalni lider u proizvodnji krovnih prozora, prošle godine proslavila je... Više...

Piraeus banka podržava šampione

Košarkaški klub Mega Leks predstavio je svoj novi tim, kao i nove boje kluba za predstojeću sezonu... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed