Predstavljamo predavače Prve međunarodne konferencije Društva Srbije za odnose s javnošću - Dragan Varagić

Subotica, 28. Septembar 2009. PR Objave: Saopštenje -

Predstavljamo predavaÄe Prve meÄunarodne konferencije DruÅ¡tva Srbije za odnose s javnoÅ¡Äu - Dragan VaragiÄ

Dragan Varagić je vlasnik konsalting agencije P2 Internet, i bavi se savetodavnim uslugama iz oblasti poslovne primene Interneta. Vlasnik je Web sajta www.pretraga.co.yu, najstarijeg e-mail časopisa u Srbiji "Pretraga i prezentovanje"; i bloga www.draganvaragic.com. Koordinator je poslediplomskih studija iz E-poslovanja www.iimeuro.ns.ac.yu, FTN, Novi Sad. Predavač predmeta Internet marketing na VETŠ Beograd i VEŠ Valjevo, smer za elektronsko poslovanje; Saradnik u časopisu Taboo.

Saradnja sa kompanijama Coca Cola Srbija, Diners Srbija, Pakom, IFC – World Bank Group; Makedonskim Telekomom, Plivom, Sintelonom, Anemom, Exitom, Metalcem, učešće u preko 20 Internet projekata u Kanadi...

Savetnik za pitanja odnosa s javnošću i Interneta u Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo i socijalnu politiku AP Vojvodine, savetnik za pitanja marketinga i odnosa s javnošću Generalnog direktora kompanije Novkabel AD, Internet konsultant za američku kompaniju EventGnosis Inc. i ClicksBroker; Zamenik glavnog i odgovornog urednika časopisa Internet ogledalo, kolumnista u novinama Danas, pisao za Ekonomist i E-magazin; član žirija međunarodnog festivala advertajzinga "Festival Idea 2003", urednik srpskog izdanja knjige "Poslovanje brzinom misli" Bila Gejtsa, autor knjige "Vodič kroz raj i pakao Internet marketinga", autor besplatne pdf knjige "Blog osnove".

Kako biste Vi predstavili sebe i svoju karijeru?
Volim (nove) izazove i volim da ih rešavam na sistemskom nivou. Govorim (pišem) ono što mislim, što u poslu mene dovodi do klijenata, poslovnih partnera i saradnika koji to cene.
Shvatio sam da u osnovi mog posla leži (online) PR tek kada sam dobio nagradu od ovog Društva (2000.).

Šta je danas najpotrebnije kao podršaka PR profesionalcima u Srbiji/regionu?
Bilo bi dobro shvatiti da je još juče promenjen sistem rada i funkcionisanja PR struke, što znači da se struka mora učiti iz početka, ako želite da u narednim godinama budete na liderskim pozicijama u PR poslu svoje organizacije.

Kakav je položaj PR profesije i profesionalaca u sredini iz koje dolazite?
Postoji za sada malo osoba koje se ozbiljno angažuju oko online PR aktivnosti. Osobe iz ove oblasti s kojima sam u kontaktu, razumeju da se PR aktivnosti mogu uspešno obavljati samo na osnovu slušanja (osluškivanja) i prave konverzacije sa ciljanim javnostima. Postoji veliki problem u "provlačenju" ovakvih aktivnosti kroz menadžment strukture, gde menadžeri tek treba da nauče da slušaju i da stvarno razgovaraju sa sagovornikom. To je proces koji će još dugo biti avangarda kod nas.

Šta očekujete od ove konferencije?
Nadam se da je ovo početak tradicionalno uticajnog skupa iz oblasti PR-a u regionu. Nadam se da će oni koji dođu na konferenciju uveriti one druge da sledeći put ne bi trebalo da propuste ovaj događaj.

Vaš poziv-poruka učesnicima konferencije?
Sada je najbolje vreme da se sa ostalim kolegama/ koleginicama zajedno uverite u veoma svetlu budućnost PR struke, onima koji razumeju šta se trenutno dešava i šta će se dešavati iz oblasti PR-a. To su i osnovne teme konferencije (Gde smo, i kuda idemo).PODACI O FIRMI

Naziv: Društvo Srbije za odnose s javnošću
Adresa: Resavska 31
Grad: Beograd 11000
e-mail: drustvo@pr.org.rs
Web: www.pr.org.rs
Tel: +381 11 32 444 37
Kontakt osoba:
Ime: Tijana Varagić
Funkcija: Sekretar DSOJ
Tel:
e-mail: drustvo@pr.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Lokalne fondacije - ključ za unapređenje života u zajednici

Snaga svakog društva leži u snažnim zajednicama, a udruženim naporima građani mogu doprineti... Više...

Za hrabri iskorak - Žene koje pomeraju granice

Ženski aktivizam ima značajnu ulogu u procesu normalizacije odnosa na Zapadnom Balkanu Žene svojim... Više...

Nove mogućnosti za razvoj filantropije

Globalna pandemija donela je novu realnost i brojne izazove za sve segmente društva. U takvim okolnostima... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed