Druga etapa trke na Kritu

Srbija, 27. Septembar 2009. PR Objave: Saopštenje -

Druga etapa trke na Kritu

Reprezentativac niškog Železničara MBN Dragan Spasić osvojio je treće mesto u drugoj etapi trke na Kritu zabeležvši 16 sekundi slabije vreme od pobednika Spasa Đurova (Bugarska, "Iraklion – Nesabar") koji je stazu od 105 kilometra sa nekoliko uspona dugačkih do osam kilometra, prešao za 2:52,02 časova. Drugo mesto pripalo je Bugarinu Martinu Graševu iz kombinovanog bugarsko - grčkog profi tima "Iraklion Nesebar" koji je imao 10 sekundi zaostatka.

Srbija može da se pohvali da je na pobedničkom postolju u bodovanju za juniore imala dva vozača, obojicu iz Partizana – pobednika Dejana Marića (Partizan) i trećeplasiranog Nikolu Kozomaru. Marić je zabeležio vreme 2:52,35 časova, i za 15 sekundi pretekao drugoplasiranog Aleksa Papaderosa (Grčka, "Iraklion Nesebera"), dok je Kozomara na trećoj poziciji imao 35 sekundi zaostatka. Odličan rezultat napravio je i junior Svetislav Blagojević (Partizan) koji je stigao peti sa 2,46 minuta slabijim vremenom. U prvoj etapi, ekipnom hronometru na 15 km, Srbija je bila deveta od 13. ekipa.

- Imamo najmlađi tim, jer je u ekipi samo jedan senior, Dragan Spasić, ostali su juniori – kaže vođe selekcija Srbije na ovoj trci Dušan Banović mladi trener Partizana. – Ovo su odlični plasmani, obzirom da su nas pratili i pehovi od dolaska na Krit, gde su nas organizatori izuzetno lepo primili. Prvo je Srđan Omaković, naš drugi senior u ekipi, polomio jedan deo na biciklu i povredio nogu, stavili su mu šest kopči i lekari su mu zabranili da startuje, a u drugoj etapi Nikola Stefanović, naš odlični junior je odustao, razboleo se i dobio visoku temperaturu.
Trka na Kritu ima četiri etape.PODACI O FIRMI

Naziv: BK Partizan
Adresa: Humska 1
Grad: Beograd 11000
e-mail: partizanbic@yahoo.com
Web: www.bkpartizan.rs
Tel: 011/ 36 93 411

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Tradicionalna premijera animiranih filmova đaka Britanske internacionalne škole (BIS) u Beogradu u Muzeju Jugoslovenske kinoteke

Klub animiranog filma BIS postoji već deset godina. Krajem svake školske godine, kulminacija rada... Više...

Učenici Britanske internacionalne škole na Svetskom danu matematike ostvarili zavidne rezultate

Na nedavno održanom online takmičenju iz matematike Svetski dan matematike su učestvovali učenici... Više...

Britanska internacionalna škola - Ponosni smo na uspehe svojih učenika

Učenici Osnovne škole BIS godinama učestvuju na matematičkom takmičenju Arhimedes na kome se... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed