Grupna slikarska izložba

Beograd, 18. Septembar 2009. PR Objave: Najava -

Grupna slikarska izložba

Otvaranje grupne slikarske izložbe biće u utorak, 22. septembra u 19 časova u Galeriji Doma omladine. Umetnici koji učestvuju u izložbi su: Oliver Veljković, Narcis Alispahić, Mihajlo Cvetković, Vladimir Stojanović, Dragan Vićentić, Tamara Nedeljković-Vukša i G&H ART GROUP. Izložba traje do 4. oktobra 2009.

Oliver Veljković - Oliver Veljković u crtežima i slikama preispituje i relativizuje pojmove modernizma i liberalnog humanizma, kao što su identitet, subjekt, jedinstvo, prisutnost, smisao, poredak, ali ne da bi odbacio, već da bi ih razotkrio kao privremene i promenljive. Svet je, po njemu, artificijelna tvorevina, rezultat njegovih produkcija ili kombinacija u prikazivanju prikazanog, gde nema nikakvog identiteta smenjivanja maski i beskonačnog ponavljanja.

Narcis Alispahić - Post-konceptualno doba vratilo je estetiku u umetnost, pa samim tim i ugođaj, tj "zadovoljstvo u slikanju". Narcis to postiže na svojim slikama suprotstavljajući ugođajnosti forme (raskošni kolorit i vatromet ritmova) neprijatne i teške narative koji imaju koren u savremenosti, u "našem svetu koji nije naš". Osećaj strepnje i nelagodnosti lebdi nad čarobnim krajolikom koji je pozornica "strašnih faunskih igara". Ipak, čini se da autor zauzima jedan poseban stav u odnosu na tremendum objekata bačenih u kovitlac istorije, to je ironijska distanca.

Mihajlo Cvetković - Fotografija služi kao predložak za sliku (tada slika stoji sama kao reprezent određene teme), kao deo slike gde ostvaruje direktnu komplementarnost sa slikom i kao autohtoni medij (dokumentarna fotografija i foto montaža). U rečenici "Usreći me na trenutak" je krik bolnog i tes¬kobnog, molba za spasenje, obraćanje umetnosti kao prostotiji dobrodošlice.

Vladimir Stojanović - Radovi iz serije, koncepta "Where do the children play"  preispituju čovekov odnos prema deci, kao i detetu – budućem čoveku, ali se preispitivanje pruža i dalje, na niz međuljudskih odnosa i socijalnih pitanja…Čovekov odnos prema sebi, čoveku – detetu.

Dragan Vićentić - "Moje slike su kritika čoveka, bez obzira na to što su na nekima od njih figure čoveka i životinja. Figuracija životinja odnosi se na čoveka, a moja želja bila je da tematski obradim sukob ljudskog i animalnog".

Tamara Nedeljković-Vukša  - Rad je iz ciklusa koji istražuje mogućnosti izražavanja crtežom na jedan drugačiji način, korišćenjem različitih materijala, olovaka, boja, konca kao i različitih podloga: novina, tapeta, ručno pravljenog papira, platna itd.

G&H ART GROUP - Slika iz ciklusa "Lik i delo" posvećena pronalazačima oružja i njihovim pronalascima koji nose njihova prezimena.PODACI O FIRMI

Naziv: Dom omladine Beograda
Adresa: Makedonska 22/IV
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@domomladine.org
Web: www.domomladine.org
Tel: 011/3248-202

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Znaci promene koje SIGN mreža donosi 10 godina na zapadnom Balkanu

Mreža nezavisnih fondacija u jugoistočnoj Evropi (SIGN) proslavila je desetogodišnjicu svog rada... Više...

Učenici BIS organizovali izuzetno uspešnu godišnju izložbu fotografija

U Britanskoj internacionalnoj školi Klub fotografije postoji već pet godina i mesto je gde učenici... Više...

Dela Save Šumanovića i Nadežde Petrović izložena u tržnom centru

U okviru nacionalne kampanje Zaječarskog piva, "Otvorimo zajedno Narodni muzej", proteklog vikenda... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed