Nastup sastava Gutti na Akademiji

Beograd, 16. Septembar 2009. PR Objave: Najava -

Nastup sastava Gutti na Akademiji

Slovenačka alternativna indie rock grupa GUTTI održaće koncert u Velikom klubu Akademije u subotu 19. septembra, uz podršku beogradskog fusion metal benda RAIN DELAY, dok će iste večeri u Malom klubu nastupiti makedonski hc-punk sastav BEDA XPRESS i prestonički alternativni post-punkeri SQMY. Ceo događaj pratiće i promocija crvenog piva "RED BEER" pivare "KRUGHER & BRENT". Početak je zakazan za 22h. Klubovi rade spojeno.

Petočlani indie-rock sastav Gutti sa svojom atmosferičnom, autorskom muzikom važi za jednu od istaknutijih grupa nove slovenačke rock scene.

Od samog početka članovi benda rade na afirmaciji kroz stvaranje vlastitog zvuka. Slojevita melodijska linija, oslonjena na dve gitare i ritam sekciju, te pojačana melanholičnim, introspektivno nijansiranim vokalom, modernim, sintetičkim semplovima i invazivnim bitovima, uobličava interesantan pristup urbanom indie rocku.

Debi albumom "ALL EYES ON YOU", koji objavljuje u januaru 2008. za Tatva Records, Gutti nadilazi lokalne okvire, pesmama pohodi razne muzičke lestvice, a spotovi za numere This Love i Oceanlikes često se emituju i na regionalnom MTV-u na kome su stigli do prvog mesta top-liste. Uz koncerte po matičnoj Sloveniji, gde su u julu imali radijski hit br.1, Gutti svira i u nekoliko evropskih zemalja, a posebno se ističu svirkom na Muzičkom festivalu u Berlinu na koji su pozvani kao predstavnik svoje zemlje. Našoj publici predstaviće se po prvi put nastupima u novosadskom "CK13" 17. septembra, 18. septembra na REFRACT festivalu u Kragujevcu i - kako je već najavljeno - 19. septembra na beogradskoj Akademiji.

Beogradski, ekstraordinarno angažovani fusion metal bend Rain Delay je definitivno jedan od onih sastava kojima ne manjka pesama, fanova i koncerata. U šest godina postojanja grupa je nastupala u preko 30 gradova širom Srbije (sa karavanom Radija 202 i u svojoj produkciji), na Exit festivalu (2006. i 2009. godine), kao predgrupa bendovima Charon, Katatonia i Antimatter u Beogradu.

Rain Delay je objavio dva albuma: "As I Bequeath My Yesterday" i "We Forget", zrelo i
reprezentativno sui generis fusion metal izdanje, obogaćeno uticajem geteborshke melo-death scene.

Tokom 2009. Rain Delay odnosi pobedu na "Gitarijadi u Ratkovu", drugoj najstarijoj gitarijadi u Srbiji, nastupa na Park Festu u Bačkoj Palanci i Banjaluci, a poslednja vest iz tabora benda je potpisivanje ugovora na dva albuma sa britanskom izdavačkom kućom Life Burns Records.

Sve u svemu - sjajna najava nove sezone u "Akademiji" koja počinje 9. oktobra!PODACI O FIRMI

Naziv: Kulturni Front
Adresa: Makedonska 22
Grad: Beograd 11000
e-mail: info@culturalfront.net
Web: www.culturalfront.net
Tel: 011 316 42 96

Više...

Ključne reči

Muzika, koncert, akademija, nastup, gutti

POVEZANI SADRŽAJI

Otkrij soundtrack svog života

Strimuj neograničenu muziku uz Deezer Premium, Family i HiFi po novoj ceni nižoj nego ikada. Da... Više...

ProCredit banka obeležava još jednu godišnjicu poslovanja sa Beograđanima na Adi Ciganliji - Besplatan koncert i muzički vatromet za sve

Veliki besplatan koncert i spektarularan muzički vatromet obeležiće i ovogodišnju manifestaciju... Više...

BLUMEN AKADEMIJA - Nauči da pobediš!

U toku je upis prve grupe polaznika na BLUMEN AKADEMIJU, osnovanu na zahtev velikog broja menadžera... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed