Šampionat Srbije u streličarstvu

Beograd, 14. Septembar 2009. PR Objave: Saopštenje -

Å ampionat Srbije u streliÄarstvu

Ivan Tasić iz Niš Gramontinženjeringa olimpik stilom i Ljubiša Urošević (Kalemegdan) kompaund stilom (lukovi sa točkićima) osvojili su seniorske titule na Šampionatu Srbije u streličarstvu održanom na terenima Streličarskog centra Akademije vojske Srbije na Banjici u Beogradu.

Gađala se na 70 metara sa raspucavanjem i olimpik stilom Tasić je u finalu savladao sa 108:105 druga iz kluba Ivana Đuričića. Treće mesto propalo je Draganu Svilanoviću iz novog kluba "Elit arčeri" iz Beograda koji je bio bolji od Miloša Bojata iz Pančeva.
Kompaund stilom Urošević je  sa 106:88 pobedio u borbi za zlato Birđana Marčela iz Vršca. Treći je bio Viktor Ignjatov iz Pančeva, pošto je savladao Slavoljuba Ilića sa 113:108.

Najuspešnija seniorka olimpik stilom je Tanja Savić iz novosadskog kluba "NS 2002" koja je u kvalifikacijama imala 577 krugova i postavila državni rekord. U finalu je savladala Svetlanu Nikolić iz Niš Gramontinženjeringa sa 102:91. Nišlijka Zorica Vuković savladala je u raspucavanju za bronzu Branku Ljeskovac sa 95:89.

Najbolja dama kompaund stilom je Jelena Cagić (BSK, Beograd) koja je u borbi za titulu bila preciznija od Jelene Čerevicki (NS 2002) sa 96:95. Albina Crkvenik (BSK) osvjila je bronzu savladavši sa 91:79 Biljanu Mitrović.

Luka Popović sjajni reprezentativac "Elit arčerija" osvojio je juniorsku titulu a u kvalifikacijama je imao 598 krugova što je novi omladinski državni rekord olimpik stilom. Srebro je pripalo Luki Grozdanoviću (Niš Gramontinženjering) a bronza Srđanu Radoševiću (NS 2002). Najbolji kadet olimpik stilom bio je Milan Dragašev (Niš Gramontinženjering).

U konkurenciji starijih pionira olimpik stilom redosled je bio Petar Stefanović (Niš Gramontinženjering), Slobodan Forgo (Pančevo) i Nemanja Grbič (Niš Gramontinženjering), dok je u konkurenciji starijih pionirki pobedila Nina Milenković ispred Milice Popović (obe Niš Gramontinženjering), dok je treća Jasna Radošević (NS 2002).
Organizatori Šampionata Srbije bili su klubovi Pančevo i Odisej iz Obrenovca.PODACI O FIRMI

Naziv: Streličarski savez Srbije
Adresa: Ozrenska 39
Grad: Beograd 11000
e-mail: darasss@eunet.rs
Web: www.strelicarski-savez-srbije.org
Tel: +381 (0) 11 322 42 69

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Humanitarna radionica - Otkloni bagove, jer tvoj mozak voli učenje

U svakom ispitnom roku u proseku studenti barem jednom sebi postave pitanje: kako ja da zapamtim... Više...

Postani član najveće studentske organizacije na svetu!

Najveća međunarodna organizacija vođena od strane mladih, AIESEC, regrutuje nove članove. Mladi... Više...

Pomoć socijalno ugroženim porodicama - EKO put do srca

EKO Serbia, članica Hellenic Petroleum grupe, obezbedila je donaciju u iznosu od 587.000 RSD kao... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed