Novi Internet servis za kredite

Beograd, 11. Septembar 2009. PR Objave: Saopštenje -

Novi Internet servis za kredite

Na uplatnicama info stana ovog meseca JKP Informatika i Internet portal krediti.rs predstavili su građanima Novog Sada novi servis za naručivanje bankaraskih usluga i proizvoda preko Interneta - Internet banku.

Građani Srbije dobili su jednostavan i efikasan servis za naručivanje bankarskih usluga i proizvoda preko Interneta. Internet banka, proizvod portala krediti.rs, sastoji se od Internet šaltera na kome možete da se informišete o uslovima kreditiranja koje nude banke u Srbiji i da istovremeno aplicirate za najpovoljniji kredit. Jedino što vam je potrebno je internet konekcija i klik na adresu internet portala www.krediti.rs.

U Srbiji tek 12,7 odsto građana koristi internet servise za svoje potrebe: za lične kontakte, posete javnih ustanova ili organa administracije, naručivanje dokumenata ili plaćanje računa. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, čak više od 50 odsto građana zna za tu mogućnost ali je trenutno ne koristi. Zahtevi za jefinijim uslugama, jednostavnim dolaskom do istih i sve veće znanje o informacionoj tehnologiji i mogućnostima koje ona pruža u pojednostavljanju obavljanja redovnih aktivnosti i uštede vremena, postaju imperativ savremenog života.

- Ako možete da za samo nekoliko minuta iz kancelarije ili kuće proverite stanje na računu, obaviti plaćanje ili aplicirate za kredit, radije ćete to učiniti nego otići u najbližu banku i čekati u redu, jer vas mrzi da idete od banke do banke i proveravate kakvi su uslovi kod njih. Korišćenjem internet servisa uštedećete i živce i vreme i novac - smatra Emil Gostiljac, direktor marketinga Internet portala krediti.rs. Do sada se u ceo projekat uključilo nekoliko banaka u Srbiji, Erste banka je već implementirala servis u svoj sistem, a u toku je njegova instalacija u još nekoliko banaka koje posluju na tržištu Srbije.

Razvoj informacionih tehnologija je omogućio transformaciju biznisa na različitim poljima. Naročito se to osetilo u domenu klasičnog bankarstva u Srbiji, koje je dugo ostajalo prilično inertno u odnosu na promene koje su zahvatale sve pore socijalnog okruženja. Srbija je, na primer, jedna od poslednjih država u Evropi koja je, posle Evropske direktive o elektronskim potpisima 2000. godine, usvojila Zakon o elektronskom potpisu. Ali se zato u domenu elektronskog bankarstva ubraja u red najrazvijenijih zemalja, jer su bankari u Srbiji postali svesni prednosti virtuelnih banaka i sve veće korišćenje elektronskog novca. Osnovni efekat razvoja informacione tehnologije jeste povećanje konkurencije na finansijskom tržištu, iz razloga što je olakšan pristup informacijama, koje nude davaoci korisnicima usluga.

- Pogodan primer za ilustraciju su web krediti kod kojih "retail" klijenti više nisu u obavezi da se pojavljuju na šalterima poslovnih banaka kako bi realizovali svoj kreditni zahtev. Dakle, uticaj elektronske - informacione tehnologije na razvoj i poslovanje banaka je izuzetno veliki, dolazi do pomeranja granica "klasičnog" bankarstva, poslovne banke sve su više okrenute elektronskom načinu poslovanja, s obzirom da im ovaj vid komunikacije sa klijentima omogućava značajniju racionalizaciju poslovanja, ali i brže i urednije servisiranje svih potreba klijenata - dodaje Gostiljac.

Portal krediti.rs objedinio je zahteve građana koji su stizali svakodnevno, uobličio i plasirao kroz servis Internet banka. Prema statistici koja se vodi, više od hiljadu posetilaca mesečno postavi upit za kredit. Zato su u ovom servisu sublimirane informacije o bankama i bankarskim proizvodima i uslugama u Srbiji, sa mogućnošću da se na samoj stranici aplicira za željeni kredit. Kako objašnjava Emil Gostiljac po slanju zahteva za aplikaciju portalu krediti.rs, sledi telefonska provera identiteta i inicijalna provera kreditne sposobnosti osobe koja je uputila zahtev, zatim njegova obrada i slanje banci koju ste odabrali. U kraćem vremenskom roku, službenik banke pozvaće vas telefonom i zakazati vreme kada treba da odete u banku.

- Prema podacima NBS, informativni centar ove insitutucije primio je tokom 2008. godine više od 25 hiljada poziva, od čega se čak više od 80 odsto žalbi odnosilo na banke. Najviše zamerki bilo je na čekanje u redu upravo kod dobijanja osnovne informacije o mogućnostima dobijanja kredita. Zato ovaj servis pruža potpuni komoditet u način da izaberete banku koja nudi najpovoljnije uslove za dobijanje kredita, ali istovremeno pruža i bankama niz prednosti - zaključio je Emil Gostiljac.PODACI O FIRMI

Naziv: www.krediti.rs
Adresa: Bulevar Oslobođenja 28
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: office@krediti.rs
Web: www.krediti.rs
Tel: 021 472 89 39

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

2019. godina opravdanog optimizma - Rast plata kao deo investicionog ciklusa i poslovne stabilnosti

Rezultati istraživanja, koje je ProCredit banka u saradnji sa istraživačkom agencijom IPSOS Strategic... Više...

Percepcija 2018. kao dobre godine za razvoj MSP sektora - Privrednici u Srbiji optimističniji ove godine

Rezultati istraživanja, koje je ProCredit banka u saradnji sa istraživačkom agencijom GfK sprovela... Više...

Jedinstveni koncept doniranja štednjom

Povodom Nedelje štednje, Mirabank promoviše jedinstvenu poruku - "Štednjom doniramo". Ovaj pionirski... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed