Cisco obogaćuje digitalno video iskustvo za korisnike provajdera Serbia Broadband (SBB)

Beograd, 10. Septembar 2009. PR Objave: Saopštenje -

Cisco obogaÄuje digitalno video iskustvo za korisnike provajdera Serbia Broadband (SBB)

Kompanija Cisco(r) danas je saopštila da razvija rešenje za povezivanje digitalnog videa za kablovske provajdere Serbia Broadband (SBB) u Srbiji i Telemach u Sloveniji kako bi pružila korisnicima ovih mreža bogata, interaktivna medijska iskustva prilagođena njihovim potrebama. Počevši od novembra 2009. godine, korisnici će moći da pristupe video materijalima visoke rezolucije (HD), a kasnije će biti uveden i čitav niz interaktivnih usluga.

Počevši od novembra 2009. godine, korisnici će moći da pristupe video materijalima visoke rezolucije (HD), a kasnije će biti uveden i čitav niz interaktivnih usluga kao što su real-time video "na zahtev" (VoD), snimanje digitalnog videa (DVR), igrice i praćenje vesti uživo i  obaveštavanje o vremenskim prilikama.

S obzirom na to da korisnici traže više društvenih, ličnih i interaktivnih iskustava uz veću mogućnost mobilnosti i kontrole, SBB razvija svoju mrežu u medianet (medija-mrežu) – IP mrežu sledeće generacije prilagođenu medijima bogatim sadržajem. SBB će pomoću Cisco(r) medianet tehnologija u čitavu infrastrukturu svojih mreža inkorporirati podatke o tipu medija. Ovaj korak će im omogućiti veću fleksibilnost i skalabilnost kako bi dinamički prilagodili distribuciju sadržaja svim oblicima medija.

• SBB transformiše svoju video infrastrukturu pomoću Cisco(r) rešenja i postavlja temelj za pružanje iskustva Cisco(r) Connected Life usluga svojim korisnicima.

• Kompanija Cisco će ponuditi seriju aplikacija koje će omogućiti kompaniji SBB da dalje širi nove usluge, uključujući interaktivne igre, vesti i podatke o vremenu. Čitavim digitalnim video rešenjem će se upravljati preko centralnih kontrolnih master video uređaja u Srbiji i Sloveniji, a predviđeno je da sa uvođenjem ove usluge počne u novembru 2009. godine.

• Među Cisco medianet tehnologijama koje će biti primenjene su: Cisco Content Delivery System (CDS), uređaji za kablovsku televiziju preko IP-ja sledeće generacije, Cisco RF Gateway QAM, rešenja za preuzimanje videa i upravljanje sadržajem, i unapred uređene aplikacije; sveobuhvatnom integracijom će se upravljati pomoću napredne Cisco grupe za video usluge. Cisco PowerKEY(r) sistemi pristupa pružaju SBB-u bezbednost koja je potrebna za distribuciju njegovog sadržaja.

• Video na Internetu brzo stiče popularnost u regionu. Prema Cisco indeksu vizuelnog umrežavanja, IP saobraćaj će do 2013. godine dostići dva eksabajta mesečno u zemljama Centralne i Istočne Evrope, a njegovim rastom će pre svega upravljati porast video saobraćaja na mrežama. Mesečni Internet protok informacija do 2013. godine u Centralnoj i Istočnoj Evropi stvoriće saobraćaj koji bi činio 340 miliona DVD diskova tj. 1.4 eksabajta mesečno.

G. Dragan Šolak, Predsednik Upravnog odbora kompanija Serbia Broadband (SBB) i Telemach, rekao je povodom ove saradnje da je do adaptiranja mrežne infrastrukture došlo zbog potrebe korisnika za digitalnim video iskustvima koja su više društvena i interaktivna i prilagođena njima, kao i da se vizija kompanije Cisco, Connected Life, savršeno poklapa sa strategijom ovih kompanija za pružanje iskustva preko digitalnih medija sledeće generacije korisnicima. SBB i Telemach su se opredelili za saradnju sa kompanijom Cisco jer ona može da pruži sveobuhvatno rešenje za sve usluge koje žele da pruže korisnicima, uključujući HD, DVR, igrice, servise za emitovanje informacija i video "na zahtev". "Vidimo Cisco kao svog tehnološkog partnera čija ključna rešenja nam omogućavaju da se fokusiramo na pružanje usluge korisnicima. Medianet kompanije Cisco nas čini konkurentnim u odnosu na druge tehnologije i spremnim za budućnost", dodao je Šolak.

Potpredsednik kompanije Cisco Dankan Mičel je rekao da su medija-mreže (medianet) budućnost u sferi kablovskog prenosa sadržaja i aplikacija, kao i da je odabirom Cisco medianet tehnologija za prvo predstavljanje usluga video servisa korisnicima u Jugoistočnoj Evropi, kablovski provajder Serbia Broadband učvrstio svoje usmerenje ka pružanju kvalitetnih usluga.

O kompanijama Serbia Broadband (SBB) i Telemach
Kompanije SBB i Telemah imaju iste većinske vlasnike – evropski fond Mid Europa sa sedištem u Londonu, kao i istog predsednika Uprave, gospodina Dragana Šolaka. Obe kompanije omogućavaju veliki broj usluga privatnim i poslovnim korisnicima.
Serbia Broadband (SBB) je operater sa najrazvijenijom kablovskom mrežom u Srbiji, koji pruža usluge digitalne i analogne kablovske televizije i kablovskog Interneta i jedan je od lidera u regionu u oblasti telekomunikacija. SBB je takođe i najznačajniji provajder digitalne satelitske televizije u regionu preko svoje platforme Total TV.
Telemah je u Sloveniji, takođe, vodeći kablovski operator, koji svoje triple-play usluge pruža u oko 40% tamošnjih domaćinstava, putem svoje široko razvijene mreže. Ova kompanija posluje u deset najvećih slovenačkih gradova, uključujući i Ljubljanu i Maribor.
Kako obe kompanije posluju na tržištu koje ima ogroman potencijal rasta, kompanije imaju osigurano investiranje za narednu fazu razvoja, u pravcu povećanja kapitala.PODACI O FIRMI

Naziv: Attache
Adresa: Vase Čarapića 15
Grad: Beograd 11000
Web: www.attache-pr.com
Tel: +381 (0) 11 3036 474
Kontakt osoba:
Ime: Vladimir Veličković
Funkcija: Consultant
Tel:
e-mail: vladimir.velickovic@attache-pr.com

Više...

Ključne reči

cisco, , video, provajder, sbb, digitalno

POVEZANI SADRŽAJI

Humanitarna radionica - Otkloni bagove, jer tvoj mozak voli učenje

U svakom ispitnom roku u proseku studenti barem jednom sebi postave pitanje: kako ja da zapamtim... Više...

Postani član najveće studentske organizacije na svetu!

Najveća međunarodna organizacija vođena od strane mladih, AIESEC, regrutuje nove članove. Mladi... Više...

Pomoć socijalno ugroženim porodicama - EKO put do srca

EKO Serbia, članica Hellenic Petroleum grupe, obezbedila je donaciju u iznosu od 587.000 RSD kao... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed