Izložba Savremena keramika Rima i Lacija

Beograd, 03. Septembar 2009. PR Objave: Najava -

Izložba Savremena keramika Rima i Lacija

Izložba Savremena keramika Rima i Lacija biće otvorena od 4. do 20. septembra 2009. u Italijanskom institutu za kulturu - PALAZZO ITALIA. Izložba je realizovana od strane Italijanskog centra za kulturu u saradnji sa Upravom za mala i srednja preduzeća, trgovinu i zanatstvo iz Regije Lacio i Fondacijom Umberto Mastrojani iz Arpina (Frozinone).

Napor regije Lacio, a posebno napor Uprave za mala i srednja preduzeća, trgovinu i zanatstvo, uložen u promovisanje i vrednovanje savremene keramike Rima i regije Lacio u Italiji i inostranstvu, utvrdio se sve više zahvaljujući pozitivnim iskustvima koja su sazrela zahvaljujući saradnji sa Fondacijom Umberto Mastrojani. Naime, počevši od važne inicijative Fatto ad Arte - Territori della Ceramica Italiana e Contemporanea koja je priređena u Rimu 2007. i izložbom RomArtigianArt 2008, koja je prenesena u Mađarsku i u Beč, odnosno u palatu Šternberg, predivno sedište Italijanskog instituta za kulturu u ovom gradu, još naglašenije je potvrđeno nacionalno i međunarodno interesovanje za predložene teme. Aktuelna inicijativa koja snaži vezu sa važnim sedištima Italijanskih instituta za kulturu, u Beogradu i u Pragu, pokazuje se kao trenutak neophodan za kompletiranje i jačanje poznavanja umetničko-zanatske baštine koja u gradu Rimu i u regiji Lacio čini ključni deo same istorije grada i tradicije našeg veličanstvenog područja.

Fondacija Umberto Mastrojani, kojoj treba odati priznanje za veoma primetne organizacione sposobnosti, danas služi dobro poznatim istorijsko-kritičkim kvalitetima profesorke Loredane Ree koja je maestralno naglasila osobenosti cele inicijative koja uzdiže savremenu keramiku i posebnu profesionalnost svih onih koji rade u ovom sektoru, među kojima su i dobro poznati Nino Karuzo, Tomazo Kašela i sam Pablo Ečauren. Drago mi je, uz to, što mogu da naglasim prisustvo Antonija Gabrijelea i Fernanda Ree koji rade u mojoj Čočariji i dostojno predstavljaju njen stvaralački genije. Posebnu zahvalnost želim da uputim Umbertu Rinaldiju i Mariji Maci, direktorima Italijanskih instituta za kulturu u Pragu i Beogradu, kao i Anđelu Pjeru Kapelu na predusretljivosti i na saradnji u pripremanju događaja koji će, zasigurno, očarati one koji će imati priliku da se dive tipičnim delima umetnosti koja predstavlja jednu od najstarijih kulturnih baština regije Lacio.PODACI O FIRMI

Naziv: Italijanski institut za kulturu u Beogradu
Adresa: Kneza Miloša 56
Grad: Beograd 11000
e-mail: iicbelgrado@esteri.it
Web: www.iicbelgrado.esteri.it
Tel: 381 11 3629 356

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Znaci promene koje SIGN mreža donosi 10 godina na zapadnom Balkanu

Mreža nezavisnih fondacija u jugoistočnoj Evropi (SIGN) proslavila je desetogodišnjicu svog rada... Više...

Učenici BIS organizovali izuzetno uspešnu godišnju izložbu fotografija

U Britanskoj internacionalnoj školi Klub fotografije postoji već pet godina i mesto je gde učenici... Više...

Postani i ti Global Volunteer kroz praksu za studente u letnjem kampu u Italiji!

Omladinska organizacija AIESEC i ovog leta kroz program Global Volunteer organizuje volonterske prakse... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed