Novi kurs za administratore mreža i baza podataka

Beograd, 25. Avgust 2009. PR Objave: Saopštenje -

Novi kurs za administratore mreža i baza podataka

Prema nedavnoj studiji koju su, za Cisco, sproveli Forrester Consulting, pitanja zaštite mreža biće povećana za 80 procenata širom sveta do 2012. godine. Prepoznavši rastuće zahteve za profesionalcima sa osnovnim znanjima u upravljanju bezbednošću i rizicima u networkingu, Networking Academy najavila je osnivanje novog kursa - Cisco CCNA(r) (Cisco Certified Network Associate) Security, koji će biti dostupan studentima globalno, kroz koledže i univerzitete, partnere Akademije.

Bezbednost i upravljanje rizicima su jedne od najtraženijih veština u networkingu, i ti zahtevi nastavljuju da rastu. Organizacijama širom sveta potrebni su kandidati sa specijalizovanijm poznavanjem ICT (informacione i komunikacione tehnologije) i veštinama potrebnim za rukovanje uređajima i aplikacijama u visoko bezbednoj infrastrukturi, sa prepoznavanjem ranjivosti mreže, i sa umanjivanjem bezbednosnih pretnji.

U programu predavanja CCNA Security kurs predviđen je uvodni deo u osnove koncepta zaštite i veštine potrebne za instalaciju, rešavanje problema i nadzor umreženih uređeja, da bi se najbolje održao integritet, poverljivost i pristup podacima i uređajima.
Cisco Packet Tracer, moćan softver za simulaciju i vizuelizaciju, koji je razvila Cisco Networking Academija, dodatno je unapređen da obezbedi podršku za bezbednosni protocol o kome se uči na CCNA Security predavanjima.

"Cisco Networking Academy omogućava stalnu edukaciju i razvoj karijere za studente, poboljšavajući njihovu i budućnost zajednice. Kursa CCNA Security oslikava stalan rast tehnologija i veština u oblasti zaštite koje će pomoći studentima da uspeju u današnjoj globalnoj, umreženoj ekonomiji" – istakla je Ejmi Kristen, generalni direktor Cisco Networking Academy.
CCNA Security program i Cisco Packet Tracer 5.2 već su dostupni.

Prednosti CCNA Security kursa su sledeće:
•    Kurs pomaže studentima da se pripreme za implementaciju ispita Cisco IOS(r) Network Security (IINS), posle koga sledi uručenje sertifikata Cisco CCNA Security.
•    Sertifikat CCNA Security svedoči o veštinama pojedinca koje su potrebne za
razvoj bezbednosne infrastrukture, prepoznavanje pretnji sa mreže, njenih slabosti, kao i umanjenje tih pretnji sa fokusom na vodeću Cisco opremu u ovoj industriji, pritom omogućavajući opšte znanje o zaštiti mreža koje su primenljive u brojnim platformama vendora
•    Na kursu će studenti dobiti kvalifikacije potrebne za poslove kao što su specijalista u zaštiti mreža, administratore zaštite, i inženjere.
•    Za CCNA Security sertifikaciju preduslov je validan CCNA.

"Kurs CCNA Security za mene je bio veoma koristan da bolje razumem metode zaštite mreže i podataka. Znanje stečeno na kursu mogao sam da primenim podešavajući čitav niz šifara kao zaštite. Mislim da sam sada u mogućnosti da bolje razumem načine ugrožavanja mreže, kao i kako da je zaštitim od budućih napada" – rekao je Ji-Zei Čau, student na Northern Sydney Institute.

Još od 1997. godine, Networking Akademija uspela je da dosegne broj od 750.000 studenata svake godine u više od 165 zemalja. Svi studenti dobili su jednaku visoko kvalitetnu edukaciju, kroz lokalne obrazovne ustanove, i uz podršku online sadržaja i procena, merenje rezultata, i interaktivne obrazovne alate.PODACI O FIRMI

Naziv: Attache
Adresa: Nemanjina 5
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@attache-pr.com
Web: www.attache-pr.com
Tel: 2617 026

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

BEST međunarodni akademski seminar - "GENE in a bottle"

Udruženje studenata tehnike Evrope - Beograd sedamnaesti put organizuje međunarodni akademski seminar... Više...

Posle deset godina, Beograd - studentska prestonica Evrope

Studentska organizacija ESTIEM LG Belgrade, pri Fakultetu organizacionih nauka, biće domaćin projekta... Više...

Dizajn je svuda, dvanaesti put u Beogradu

Udruženje studenata tehnike Evrope - Beograd, dvanaesti put zaredom organizuje seminar dizajna i... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed