Banja Junaković domaćin final fora kuglaške Lige šampiona

Apatin, 19. Avgust 2009. PR Objave: Najava -

Banja JunakoviÄ domaÄin final fora kuglaÅ¡ke Lige Å¡ampiona

U Banji Junaković se od 29. septembra do 3. oktobra 2009. godine održava VIII NBC Cup Apatin 2009.

Predsednik Opštine Apatin dr Živorad Smiljanić i predsednik Međunarodne kuglaške federacije (FIK NBC) Zigfrid Švajkard, potpisali su u Apatinu ugovor o organizaciji završnog turnira četiri najbolje ekipe u ženskoj i muškoj Ligi šampiona koji će se odigrati od 19. do 21. marta iduće godine na kuglani sa osam staza u Banji Junaković u blizini Apatina.

Svečanom činu prisustvovali su i generalni sekretar FIK NBC Gerhard Gruber, predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović, generalni sekretar Vojko Pavlović, nekadašnji trostruki šampion sveta i rekorder Zdenko Pavlic koordinator u organizacionom timu  fajnal fora, Dušanka Popović, profesor, naša nekadašnja rukometna reprezentativka sada generalni sekretar Sportskog saveza Apatin i direktor Kupa NBC federacije koji će se, takođe u Banji Junakodić odigrati od 29.septembra do 3. oktobra ove godine, Petar Bursać predsednik Sportskog saveza Apatina, Vilmoš Zavarko član zlatne reprezentacije Srbije sa SP u Detenhajmu i svetski rekorder, kao i druge ugledne ličnosti iz privrednog, sportskog i političkog života Apatina.

- Drago nam je što ćemo na novoj kuglani u Banji Junaković ugostiti, na dva jaka takmičenja pod okriljem FIK - NBC najbolje evropske klubove – istakao je dr Živorad Smiljanić. – Imamo jedan od najlepših objekata u svetu i uslove za visoke rezultate i očekujem da i Kup NBC federacije i završni turnir Lige šampiona budu pravi praznik za sve ljubitelje sporta u Apatinu.

Predsednik KSS Uroš Dragojlović podvukao je da je prvi put Srbija domaćin najjačeg klupskog turnira, fajnal fora Lige šampiona i poželeo da se na njemu nađu, u borbi za trofeje, i srpski klubovi:
- Kuglaši Srbije duguju veliku zahvalnost dr Smiljaniću, koji je pomogao da se napravi prekrasan objekat u Banji Junaković i u kratkom razmaku biće domaćin dva velika takmičenja. Takođe, zahvaljujem se visokim zvaničnicima FIK NBC na poverenju da ustupe organizaciju Banji Junaković i vrednim apatinskim kuglaškim radnicima, što je i priznanje srpskom kuglanju, koje je ove godine osvajanjem šampionske titule muške reprezentacije na SP u Detenhajmu postiglo istorijski uspeh.

Zigfrid Švajkard, predsednik FIK NBC je konstatovao da ovakav objekat zaslužuje samo vrhunska takmičenja  i da su bez razmišljanja prihvatili kandidature Banje Junaković za ova dva turnira...

Na Kupu NBC federacije okupiće se 40 ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji iz 14 zemalja. Pravo učešća imaju po dve ekipe iz svake zemlje. Srbiju će u muškoj konkurenciji predstavljati Partizan i Kanjiža, a u ženskoj zrenjaniski Kristal i novosadska SPC Vojvodina. Po tri najbolje ekipe  kvalifikovaće se za Ligu šampiona. U istom terminu, 30. septembar – 3. oktobar, odigraće se i Svetski kup u Budimpešti (Kup šampiona), gde će Srbiju predstavljati prvak u muškoj konkurenciji Beograd "Poštanska štedionica", a u ženskoj subotički Pionir i sedam najboljih ekipa igraće u Ligi šampiona. Skoplje će, takođe u ovom terminu, biti domaćin  Evropskog kupa gde igraju nacionalni vicešampioni. Od srpskih klubova igraće "Junaković" (žene, ranije Hajduk, Kula) i Niš put (muškarci) i po pet najboljih ekipa steći će pravo igranja u Ligi šampiona. Šesnaesti učesnik je branilac titule. U obe konkurencije u prošloj LŠ je slavila Viktorija iz Bamberga (Nemačka).PODACI O FIRMI

Naziv: Kuglaški savez Srbije
Adresa: Deligradska 27/III
Grad: Beograd 11000
Web: www.kuglanje.cilj.org
Tel: + 381 11 2645780

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Podeljene titule srpskom podmlatku u kuglanju

Igor Kovačić (Crvena zvezda BN Bos) u konkurenciji juniora, Miloš Vojnović (Senta Visa prom)... Više...

Podeljene titule srpskom podmlatku u kuglanju

Igor Kovačić (Crvena zvezda BN Bos) u konkurenciji juniora, Miloš Vojnović (Senta Visa prom)... Više...

Goran Čaluković i Ivana Ivanović pobednici u Kraljevu

Goran Čaluković, prvotimac superligaša Metalca iz Gornjeg Milanovca i Ivana Ivanović, kuglašica... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed