Godina Japana u Srbiji

Beograd-Lazarevac, 18. Avgust 2009. PR Objave: Najava -

Godina Japana u Srbiji

Izložbe japanske grafike 18. i 19. veka, fotografije i manga stripa, dokumentarni i anime filmovi i retrospektiva Akira Kurosave, kao i predstavljanje savremene japanske književnosti, radionice i tribine, deo su programa manifestacije "Godina Japana u Srbiji", koja će biti održana od 20. avgusta do 13. septembra u Centru za kulturu Lazarevac.

Izložba japanske grafike "Slike efemernog sveta" biće otvorena u Modernoj galeriji 20. avgusta, u prisustvu japanskog ambasadora u Srbiji Tošioa Cunozakija, nakon čega će biti prikazan dokumentarni film "Japan - Land of vitality" i Kurosavin "Kagemuša". Izložba fotografija "Savremeni Japan" biće otvorena istovremeno u Centru za kulturu, odnosno Galeriji "Simonida", dok će u Biblioteci "Dimitrije Tucović" biti otvorena izložba "Savremena japanska književnost".

Japanese_Caligraphy
U Galeriji "Simonida" od 1. septembra biće otvorena izložba manga stripa, u organizaiji Udruženja "Sakurabana" iz Beograda, dok je za 3. septembar u Modernoj galeriji najavljena je umetnička radionica o tehnici origamija, kao i veče haiku poezije, uz gostovanje Hiroši Jamasaki Vukelić.

Video projekcija o tradicionalnoj japanskoj grafici biće održana 7. septembra u Modernoj galeriji, gde će biti održana i tribina o tradicionalnoj grafici u Japanu, dok će 11. septembra biti reči o savremenoj japanskoj pop kulturi.

Kurosavina retrospektiva biće održana od 21. do 25. avgusta u TV "Kolubara" i "Gem", a obuhvata filmove "Rašomon" (1950), "Sedam samuraja" - prvi i drugi deo (1954), "Telesna garda" (1961), "Sanjuro" (1962) i "Kagemuša" (1980).PODACI O FIRMI

Naziv: Centar za kulturu Lazarevac
Adresa: Hilandarska br. 2
Grad: Beograd-Lazarevac 11550
e-mail: kultura@veze.net
Web: www.czklazarevac.com
Tel: 8123-344, 8121-703

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Samostalna izložba: Goran Despotovski - "Social"

Samostalna izložba Gorana Despotovskog - "Social" održaće se 21. februara u 19 časova do 4. marta... Više...

Besplatne umetničke fotografije na sajtu TT-Group.net

Besplatne fotografije Srbije u osnovnoj rezoluciji idealne za korišćenje u svim web aplikacijama Više...

Izložba grafika Mihajla M. Petkovića u Grafičkom kolektivu

U ponedeljak, 16. januara u 19h otvara se izložba grafika Mihaila M. Petkovića. Petković paralelno... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed