Izložba Yang Fenga

Beograd, 12. Avgust 2009. PR Objave: Najava -

Izložba Yang Fenga

U ponedeljak, 17. avgusta u 20h otvara se izložba grafika kineskog umetnika Yang Feng-a. Profesor na Akademiji u Xi'an-u, Yang Feng se prvi put predstavlja u Beogradu radovima koji su nastali od 2000-2007. godine.

U tekstu naslova  Duboki udah mudrosti  o grafikama Yang Feng-a piše Shen Qi :
U modernoj umetnosti, verovatno su samo gravure najfilozofičnije, usamljene ali i duboke kao filozofija. Mislim na one radove duboke štampe koji istinski poseduju duh istraživanja i ideje modernog doba. Takvo osećanje nailazi brzo, poput munje, u susretu sa gravurama Yang Feng-a...

U gravurama Yang Feng-a postoje neka simbolična značenja slična modernoj meditaciji. Kada proučavate grafike ovog autora, trebalo bi prvo da ispraznite um, da ostavite samo malo pijeteta, približite se i pogledate radove, uživate u njima pažljivo ne odustajući ni od jednog znaka ("traga" prema Fukou), dok ne budete toliko zaokupljeni njima da osetite vrtoglavicu i blago prosvetljenje. Onda se okrenete i duboko udahnete njihovu "filozofiju", pa ponovo razmišljate o grafikama sa ukusom koji potom ostaje. To je kao upražnjavanje meditacije. Pored precizne i zahtevne realizacije, njegove radove odlikuje i izražena tekstura i jedinstvena vizuelna predstava. Grafike Yang Feng-a nam otkrivaju stvaralačku ličnost modernog stava, ali i profesionalca veštog u grafičkim tehnikama. Njegove gravure su u znaku autorskih istraživanja i predstavljaju vrhunski umetnički domet koji je zasnovan na razumevanju prirode grafičkog medija.

Yang Feng(1960, Zhejiang, Kina)
Profesor na poslediplomskim studijama i direktor Grafičkog odseka na Xi'an akademiji umetnosti, član kineskog Umetničkog udruženja i član Grafičkog komiteta u tom udruženju.

Izlagao je samostalno i na kolektivim izložbama. Dobitnik je više nagrada, a njegova dela su u nacionalnim i inostranim kolekcijama.PODACI O FIRMI

Naziv: Grafički kolektiv
Adresa: Obilićev venac 27
Grad: Beograd 11000
Web: www.grafickikolektiv.org
Tel: 011.3285.923

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Darko Dragičević: Iscrpljenost i ushićenost ili Mogu, ne mogu: studija četiri figure

Umetničko-istraživački projekat Iscrpljenost i ushićenost ili Mogu, ne mogu: studija četiri... Više...

Znaci promene koje SIGN mreža donosi 10 godina na zapadnom Balkanu

Mreža nezavisnih fondacija u jugoistočnoj Evropi (SIGN) proslavila je desetogodišnjicu svog rada... Više...

Učenici BIS organizovali izuzetno uspešnu godišnju izložbu fotografija

U Britanskoj internacionalnoj školi Klub fotografije postoji već pet godina i mesto je gde učenici... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed