IZLOŽBA FOTOGRAFIJA: Just Sightseeing

Beograd, 03. Avgust 2009. PR Objave: Najava -

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA: Just Sightseeing

U galeriji O3one od 6 - 18. avgusta 2009. biće održana izložba fotografija: Just Sightseeing, autora Benoa Pjera (Benoit Pierre).

"Želim da, krećući se sa ovim Rotirajućim sistemom (Dispositif circulaire) zabeležim one delove stvarnosti koji nas okružuju, ali nam istovremeno i izmiču. Skromno govoreći, pokušavam da gledam i osluškujem a da ne analiziram, da razumem, a da ne komentarišem, da otvorim mnoštvo prozora oko sebe. U početku delimicno se stavljajući u veoma aktuelni položaj „običnog turiste", ja odlazim i vraćam se s jednog mesta na drugo. Tako se upravo na Trgu svetog Marka u Veneciji, na Trokaderu u Parizu ili pak na drugom kraju sveta, na železničkoj stanici u Matsinžoniju na Madagaskaru, ja odlucno vraćam toj kružnoj praksi: gledati oko sebe, imati vremena, trošiti vreme, postati
dostupan, pustiti da stvari dođu nama mesto da ih sami uzmemo, biti prožet svetom oko sebe i pokušati da ga shvatimo umesto da o njemu sudimo, možda i da u njemu učestvujemo i zatim pustimo da nas iznenadi nešto neočekivano, nalik na delić koji se izdvaja iz običnog ali koji najzad biva prepoznat kao nešto što može da nas dotakne."

Benoa Pjer
Izložba je realizovana uz podršku Communauté Wallonie-Bruxelles International. Benoa Pjer (Benoit Pierre) živi i radi u Beogradu. Studirao je grafiku i arhitekturu, a od 1999. radi na svom umetničkom istraživanju prožimajuci video, fotografiju i crtež. Od 2002. do 2007. predavao je na Akademiji lepih umetnosti na Reinionu kada je i upoznao koreografa i nekadašnjeg igrača za DV8, Erika Langea (Éric Languet) kao i pesnika Kristijana Jalmu (Christian Jalma), i zajedno sa njima radio eksperimentalni projekat pod nazivom "quelquessignesduprésent" ("nekolikonaznakasadasnjosti"), a zatim i osnovao transdisciplinarno udruženje "Traverse 974" http://www.traverse974.net/.

2006. Benoa Pjer zapocinje svoj projekat "Rotirajuci sistem" ("Dispositifs circulaires"). 2007. dobija stipendiju za umetnike FIACRE (koju dodeljuje francusko Ministarstvo kulture) i odlazi u Pariz na rezidencijalni boravak u Cité internationale des Arts zajedno sa audio-umetnikom Janikom Frankom (Yannick Franck) koji 2009. ucestvuje na Bijenalu u Veneciji. Iste, 2009. godine Benoa Pjeru je posvecena izložba u Artoteci na Reinionu (l'Artothèque de La Réunion).PODACI O FIRMI

Naziv: O3one
Adresa: Andrićev Venac 12
Grad: Beograd 11000
e-mail: info@o3one.rs
Web: www.o3one.rs
Tel: +381 (0)11 32 38 789

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Znaci promene koje SIGN mreža donosi 10 godina na zapadnom Balkanu

Mreža nezavisnih fondacija u jugoistočnoj Evropi (SIGN) proslavila je desetogodišnjicu svog rada... Više...

Učenici BIS organizovali izuzetno uspešnu godišnju izložbu fotografija

U Britanskoj internacionalnoj školi Klub fotografije postoji već pet godina i mesto je gde učenici... Više...

Izložba povodom obeležavanja "Nacionalnog dana bez duvana"

Povodom obeležavanja 31. januara, "Nacionalnog dana bez duvana", Institut za javno zdravlje Srbije... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed