Veče Plavog pozorišta

Beograd, 23. Juli 2009. PR Objave: Najava -

VeÄe Plavog pozoriÅ¡ta

U Večeri Plavog pozorišta, 25.jula biće predstavljene dve predstave Plavog pozorišta jedna za drugom: 1. Čarobnjak ili Harmonična kakofonija, 20:00 2. Ples sa ocem, 21:30 Program Dve otvorene nedelje podržala je Centralnoevropska inicijativa (CEI).

Čarobnjak ili Harmonična kakofonija

Demonstracija jednog pozorišnog jezika

"Čarobnjak ili Harmonična kakofonija", to je pokušaj pretvaranja vremena u prostor pomoću zvuka... To je pokušaj komponovanja teatra, pokušaj da scenski, pozorišni elementi budu u funkciji orkestriranja kakofonije i da na taj način gledaočeva percepcija bude pomerena iz racionalne u vanvremensku, prostornu sferu.

Predstava je bazirana na čuvenoj bajci L. Franka Bauma "Čarobnjak iz Oza" i tekstovima F. M. Dostojevskog, Virdžinije Vulf, Hermana Hesea, Oskara Vajlda i Marine Cvetaeve. U predstavi su korišćeni glumački materijali iz različitih predstava Plavog pozorišta koje su realizovane u periodu od 1995. do 2006. godine.
Nenad Čolić, Plavo pozorište

Ples sa ocem

Tekst: Franc Kafka: "Pismo ocu"
Muzika: The Rolling Stones, Beethoven, Klezmatics, Son Cubano
"Franc Kafka je napisao mnogo pisama. Čitav njegov život je jedna velika prepiska. Ali Pismo ocu je drugačije. Pismo ocu otključava sva vrata. U njemu Franc objašnjava zašto otac snosi deo krivice za njihov otudjen odnos... Kafka u jednom trenutku kaže obraćajući se ocu Moje pisanje je govorilo o tebi. U istom tom pismu, negde u sredini, može se naći i jedan naizgled nevažan detalj. Kafka, zapravo, nije voleo da pleše. Na jednom mestu u pismu on kaže da je, od odlazaka u hram, u njegovom detinjstvu, jedino plesanje bilo još dosadnije. Možda se jedan ovakav stav može lako povezati sa ličnošću Franca Kafke, a možda je već tada, u detinjstvu, sve bilo kasno. Volja je već bila slomljena. "
Nenad Čolić, Plavo pozorište

Scenario i režija: Nenad Čolić, Glumci: Maša Jelić, Ranko Trifković, Dejan Stojković, , Jelena Martinović, Marko Potkonjak, Dizajn scene i kostima: Ivana Čolić, Operativni direktor: Dubravka Vujinović, Dizajn plakata i programa: Ivana ČolićPODACI O FIRMI

Naziv: Plavo pozorište
Grad: Beograd 11000
e-mail: plavopozoriste@yahoo.com
Tel: +381 64 190 30 64

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Nagrade najboljima na 10. Zvezdarištu

Deseti Dečji pozorišni festival "Pozorište Zvezdarište", čiji je osnivač Gradska opština Zvezdara... Više...

Na "Zvezdarištu" maskenbal i rođendanska torta

Deseti Dečji pozorišni festival "Pozorište Zvezdarište", čiji je osnivač Gradska opština Zvezdara... Više...

Počinje deseto Zvezdarište

Festivalski programi u okviru Desetog dečjeg pozorišnog festivala "Pozorište Zvezdarište", pod... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed