Interaktivna predstava: "Ja to moram da znam"

Novi Sad, 01. Juli 2009. PR Objave: Najava -

Interaktivna predstava: "Ja to moram da znam"

10.07. petak, 16h, Omladinski centar CK13: Pozorište u edukaciji - ulaz slobodan. Pristup zdravstvenim uslugama koje tretiraju polno i reproduktivno zdravlje, za žene i mlade – raseljene i Rome – u južnoj Srbiji.

Pristup zdravstvenim uslugama koje tretiraju polno i reproduktivno zdravlje za žene i mlade – Rome i raseljene – u Južnoj Srbiji je trogodišnji projekat, finansijski podržan od strane Evropske komisije  i CARE Nemačka Luksemburg , a nosilac projekta je CARE kancelarija  u Srbiji.

Projekat se sprovodi u saradnji sa partnerskim organizacijama:

Nexus - Vranje,
Centar E8 - Beograd,
Generator - Vranje, i
Narodni parlament - Leskovac.

Projekat se izvodi u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, na teritoriji opština Vranje, Leskovac i Bujanovac.

Opšti cilj projekta je poboljšanje nivoa zdravstvene nege i zaštite raseljenih ljudi i romske populacije u južnoj Srbiji, što se postiže kroz specifični cilj:
"Poboljšana sposobnost Roma i raseljene populacije da zaštite svoje polno i reproduktivno zdravlje (PRZ), kroz pospešeni pristup polnom i reproduktivnom zdravlju kao i korišćenjem usluga i informacija o PRZ."

Korišćena metodologija zasnovana je na principima kojima se CARE Internacional rukovodi u svom radu – participartorni princip zasnovan na pravima ljudi; konkretne aktivnosti se oslanjaju na rezultate detaljnog istraživanja koje je sprovedeno na početku projekta i čiji su predmet bili običaji, stavovi, i ponašanja koja utiču na polno i reproduktivno zdravlje žena i mladih - raseljenih i Roma na jugu Srbije.

Jedan od osnovnih pristupa koji se koristi za postizanje očekivanih rezultata je metodologija interaktivnog pozorišta u zajednici koja ima za cilj da podigne svest o informacijama vezanim za PRZ, sa osvrtom na društvene i kulturne norme.

U sklopu pozorišnih aktivnosti projekta, do sada su osmišljene tri predstave po metodologiji pozorišta u edukaciji, sa temama koje su proizašle iz početnog istraživanja projekta, kao osnovne zablude/predrasude korisnika po pitanjima od važnosti za PRZ.

Treća u ovom nizu predstava zove se: "Ja to moram da znam" i govori direktno o pitanjima polno prenosivih bolesti.

Nakon predstave koja traje oko 30 minuta, prema metodologiji teatara u edukaciji, sledi diskusija sa glumcima i publikom koja traje takodje oko 30 minuta.PODACI O FIRMI

Naziv: Omladinki centar CK13
Adresa: Vojvode Bojovića 13
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: office@ck13.org
Web: www.ck13.org
Tel: +381 21 4737 600, 601

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Za fantastično stanje vašeg organizma - Slana pećina Fantastico

Zakoračite u svet zdrave soli Dva osnovna preduslova za svakodnevno funkcionisanje su dobro zdravlje... Više...

Zašto mobilni uređaji mogu biti opasni po zdravlje dece

Mobilni uređaji mogu biti opasni po zdravlje dece Deca i mladi mobilne uređaje koriste četiri... Više...

Zašto je dobro za vaše zdravlje da se ljutite poput deteta?

Odrasli koji svoje emocije često sputavaju, skrivaju i ne izražavaju mogu da ugroze svoje psiho-fizičko... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed