Donacija na VMA u Institutu za transfuziologiju

Beograd, 13. Juni 2009. PR Objave: Najava -

Donacija na VMA u Institutu za transfuziologiju

12.06.2009.g. doniran je prvi aparat najnovije tehnologije za redukciju patogena u produktima od krvi za potrebe Instituta za transfuziologiju, VMA, u Beogradu. U ime donatora ugovor su potpisali Teresa Ajers, podpredsednik CaridianBCT i Jelena Belokapić-Čavkunović, a ispred Instituta za transfuziologiju VMA ugovor je potpisao Profesor doktor Miroljub Trkuljić.

Kompanija „Medicon" iz Beograda, kao ekskluzivni zastupnik i distributer američke kompanije „CaridianBCT", vodećeg svetski priznatog proizvođača medicinske opreme u oblasti tehnologija pripreme „bezbednih-sigurnih" produkata od krvi, donirala je Institutu za transfuziologiju Vojnomedicinske akademije prvi takav aparat Mirasol PRT Sistem. To je prva donacija, ne samo u zemlji, već i u čitavom regionu Jugoistočne Evrope.

Uvođenje ovog sistema koji danas predstavlja najnoviju i najbezbedniju tehnologiju u cilju zaštite produkata krvi, ogleda se u uništavanju poznatih i nepoznatih infektivnih patogena (virusa, bakterija i parazita) i rezidualnih leukocita u plazmi i trombocitima, čime se smanjujuje mogućnost pojave imunoloških komplikacija izazvanih njihovom primenom.

Princip rada ovog sistema je jednostavan, siguran i efektan, zasnovan je na udruženom delovanju prirodne komponente riboflavina (vitamin B2) i iluminacije UV zracima, koji na ireverzibilan način dovode do oštećenja nukleinskih kiselina infektivnih-patogenih agenasa. Kao rezultat ovog delovanja dolazi do promene strukture genoma patogena, dok ćelije koje nisu pogođene ovom reakcijom, njihova funkcionalnost ostaje očuvana.
MirasolPRT Sistem, smanjuje nivo infektivnosti virusa sa i bez omotača, štiti i od netestiranih i novonastalih virusa.

Primenom MirasolPRT Sistem-a, netoksične metode uništavanja svih patogena pomoću UV zraka i riboflavina (vitamin B2 nije potrebno njegovo uklanjanje), ovaj sistem će značajno učiniti bezbednijim produkte od krvi, posebno kada je u pitanju transplantacioni program organa i tkiva, zbog čega predstavlja blistavu budućnost u zaštiti produkta od krvi.

Uručivanju MirasolPRT sistema prisustvovali su i Pukovnik Erik fon Terš, Vojni ataše ambasade SAD, Gospodin Kameron Verker, Ataše ekonomske službe ambasade SAD i Gospođa Zorica Mihajlović, Portparol ekonomske službe ambasade SAD, i mnogi drugi uvazeni gosti.

Prisutne je pozdravila i zahvalila im se i Dr. Elizabeta Ristanović, načelnik odelenja za moral i odnose sa javnošću VMA.

Adresa za preuzimanje foto i video materijala sa danasnje donacije na VMA:

ftp://medicon:Dahzaib2@89.216.38.195/

 

 PODACI O FIRMI

Naziv: Medicon
Grad: Beograd

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

EKO Serbia donacijom obeležila otvaranje nove benzinske stanice u Čačku

Kompanija EKO Serbia, članica HELLENiQ ENERGY, otvaranjem nove benzinske stanice u Čačku, proširila... Više...

Uručene donacije za 20 Škola roditeljstva širom Srbije - Najavljen nastavak saradnje sa Ministarstvom zdravlja

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije je podržalo inicijativu društveno odgovorne kompanije Rosa... Više...

Građani i kompanije sve više doniraju humanitarnu pomoć

U 2021. godini u Srbiji su građani i kompanije donirali 42,5 miliona evra za opšte dobro, prema... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed