Otvoreno je svetsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja - Belgrade Business International Case Competition 2018

Beograd, 17. April 2018. PR Objave: Saopštenje -

Otvoreno je svetsko takmiÄenje u reÅ¡avanju poslovne studije sluÄaja - Belgrade Business International Case Competition 2018

U ponedeljak, 16. aprila 2018. godine na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu otvoreno je šesto po redu svetsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja, Belgrade Business International Case Competition (BBICC), na kojem učestvuje 20 timova studenata prestižnih svetskih univerziteta i biznis škola.

U ponedeljak, 16. aprila 2018. godine na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu otvoreno je šesto po redu svetsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja, Belgrade Business International Case Competition (BBICC), na kojem učestvuje 20 timova studenata prestižnih svetskih univerziteta i biznis škola.

Priliku da organizuje ovakvo takmičenje Fakultet organizacionih nauka je dobio na osnovu rezultata koje su studenti beogradskog univerziteta i članovi studentske menadžment konsalting organizacije Case Study Club ostvarili na svetskim takmičenjima u rešavanju poslovnih studija slučaja širom sveta i zahvaljujući uspešno organizovanom BBICC takmičenju prethodnih 5 godina.

Prva se prisutnima obratila prof. dr Ivanka Popović, prorektor za međunarodnu saradnju i interuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Beogradu, i istakla kako joj je veliko zadovoljstvo što je ponovo deo ovog takmičenja čiji je napredak evidentan, što potvrđuje činjenica da je ove godine BBICC okupio 20 prestižnih svetskih univerziteta i biznis škola.

Osnivač i generalni direktor takmičenja, prof. dr Vesna Damnjanović i predsednici takmičenja Nataša Vladisavljević i Marko Damjanović poželeli su dobrodošlicu učesnicima i zahvalili svima koji su prepoznali značaj ovog takmičenja koji već 6 godina zaredom daje podršku razvoju ideja najtalentovanijih studenata.

''Obrazovanje je na vrhu liste prioriteta Vlade Republike Srbije. Danas, više nego ikad, obrazovanje je osnova uspešnog društva. Međutim, to obrazovanje je drugačije nego obrazovanje kakvo je nekada bilo. Mi menjamo obrazovni sistem kako bismo imali obrazovanje budućnosti, kakvo odgovara Srbiji koja napreduje.''- istakla je predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, čime je svečano otvorila takmičenje i navela da je ponosna što se Belgrade Business International Case Competition nalazi u top 12 svetskih takmičenja u rešavanju poslovnih studija slučaja.

Svečanom otvaranju takmičenja prisustvovao je g. Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije. Događaju su, pored studenata takmičara, njihovih mentora i profesora Fakulteta organizacionih nauka prisustvovali i visoki zvaničnici i predstavnici Vlade Republike Srbije, predstavnici najboljih domaćih i inostranih kompanija, eminentni ljudi iz oblasti biznisa, kao i partneri i prijatelji takmičenja BBICC.

Timovi sa 20 prestižnih svetskih univerziteta će se po prvi put na ovogodišnjem takmičenju suočiti sa tri realna poslova izazova, a svoja rešenja će predstaviti eminentnom članovima žirija koji čine ugledni menadžeri domaćih i inostranih kompanija i konsultanti vodećih kompanija u Srbiji.

Finale takmičenja će se održati 21. aprila 2018. godine, a ove godine će biti omogućen direktan prenos putem Livestream-a koji je obezbedila kompanija Telekom Srbija.

Više informacija o samom događaju možete videti na stranici www.bbicc.orgPODACI O FIRMI

Naziv: Belgrade Business International Case Competition
Adresa: Jove Ilića 154
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bbicc.org
Web: www.bbicc.org
Tel: +381 11 3950936
Kontakt osoba:
Ime: Milica Đoković
Funkcija: Marketing/PR
Tel: +381 64 3345172
e-mail: milica.djokovic@bbicc.org

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Studenti Elektrotehničkog fakulteta osvojili drugo mesto na međunarodnom takmičenju iz energetske elektronike

Tim H-Bridges sa Elektrotehničkog fakulteta, Univerziteta u Beogradu osvojio je nagradu "The Best... Više...

H-Bridges tim studenata sa Elektrotehničkog fakulteta u finalu najvećeg svetskog univerzitetskog takmičenja iz energetske elektronike

H-Bridges tim studenata, plasirao se u finalnu rundu International Future Energy Challenge(IFEC)... Više...

AIBG Nis Summit - konferencija o veštačkoj inteligenciji

Studentska organizacija BEST Niš ove godine po prvi put organizuje takmičenje Artificial Intelligence... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed