Saradnja NBA i KPMG-a

Beograd, 17. Juli 2015. PR Objave: Saopštenje -

Saradnja NBA i KPMG-a

Analiza podataka olakšava zakazivanje košarkaških utakmica NBA je potpisala multimilionski ugovor sa kompanijom KPMG, čije će analize pomoći u zakazivanju utakmica tokom sezone. Prema rečima Krisa Groera, direktora Istraživanja i razvoja u KPMG-ovom sektoru za analize o potrošačima, umešanost različitih faktora od zakazivanja utakmica pravi složeni matematički problem koji je teško rešiti.

Analiza podataka olakšava zakazivanje košarkaških utakmica

NBA je potpisala multimilionski ugovor sa kompanijom KPMG, čije će analize pomoći u zakazivanju utakmica tokom sezone.

Prema rečima Krisa Groera, direktora Istraživanja i razvoja u KPMG-ovom sektoru za analize o potrošačima, umešanost različitih faktora od zakazivanja utakmica pravi složeni matematički problem koji je teško rešiti. Samo neki od tih faktora su vreme emitovanja utakmica na televiziji, udaljenost između gradova u kojima klubovi igraju, različite vremenske zone, pa čak i koncerti i druge manifestacije koje se odvijaju u halama u kojima bi trebalo da se igra košarka.

„Da bi se bolje shvatila složenost situacije, dovoljno je da kažem da je broj mogućih načina da se zakažu 82 utakmice u 170 slotova za samo jedan NBA tim veći nego broj atoma u univerzumu. Verovatnoća da slučajno izaberete najbolji raspored, koji ispunjava sve neophodne kriterijume, manja je nego verovatnoća da pet puta za redom osvojite svetsku lutriju u kojoj učestvuje celokupno svetsko stanovništvo", objašnjava Groer.

Prema rečima Šona Groera, Krisovog brata i direktora odeljenja koje se bavi analizom i tumačenjem podataka, ovo je klasičan primer problema koji rešavaju KPMG-ovi stručnjaci:

„KPMG-ova tehnologija će simultano upotrebiti optimizaciju i stotine procesa. Procenićemo desetine miliona rasporeda u minutu, kako bismo pronašli najbolji mogući način da se zakaže 1.230 utakmica tokom 170 dana."

Mašinu za optimizaciju, koja radi na rešavanju ovog neverovatno složenog problema, napravio je i usavršio mali interni KPMG tim. Tehnologija omogućava da se reši skoro svaki problem u zakazivanju, od kol centara i vozila za isporuku, do osoblja. Danas, ovakvi izazovi se često rešavaju manuelno ili upotrebom zastrele tehnologije. Upotreba visoke tehnologije i optimizacije često može da rezultira boljim izvršenjem i velikim novčanim uštedama.

KPMG-ov tim za analizu i tumačenje podataka stvara interfejs koji će omogućiti pravljenje NBA rasporeda za predstojeće sezone. NBA timovi će sistemu pristupati preko jedinstvenih portala, što će im omogućiti da unesu neophodne informacije i da vide rezultate procesa zakazivanja.

„Želimo interfejs koji može da koristi i laik i za čije razumevanje nije potreban doktorat", kaže Šon.

KPMG-ov tim naučnika je značajno uvećan u poslednje dve godine, kako kroz akviziciju vrhunskih firmi koje se bave tehnologijom, tako i prilivom talenata iz Lajthaus solušns centra.

„Zahteva za naprednu analizu podataka ima više nego ikad. Tokom prošle godine napravili smo zaista vrhunski tim  stručnjaka za obradu i tumačenje podataka, a dostignuća kao što je ovo, jesu plod tih napora", kaže Bred Fišer, vođa Data&Analytics tima američkog KPMG-a.

Pravljenje rasporeda za NBA rezultat je timskog rada, sa obučenim KPMG igračima koji dolaze iz različitih sektora kompanije.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

Ključne reči

zakazivanje, kpmg, nba, utakmice, analize

POVEZANI SADRŽAJI

Veliki uspeh tima Srbije na KICC takmičenju u Dubaiju

Studentski tim Srbije postigao je zapažen uspeh na prestižnom KPMG međunarodnom takmičenju u... Više...

Najbolji studenti putuju u Dubai na međunarodno takmičenje

Međunarodno takmičenje u rešavanju poslovnog slučaja „KICC", održaće se naredne nedelje u... Više...

Transakcije na sekundarnom tržištu kredita u Evropi dostigle rekordni iznos nakon krize

Prodaja kreditnih portfolija dostigla je prethodne godine rekord u iznosu od 104 milijarde evra što... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed