U akciji "Cif čisti Srbiju" očišćen spomenik internircima u Kikindi - Osnovci održali lekciju odraslima

Kikinda, 23. April 2015. PR Objave: Saopštenje -

U akciji "Cif Äisti Srbiju" oÄiÅ¡Äen spomenik internircima u Kikindi - Osnovci održali lekciju odraslima

Čišćenjem spomenika internircima u Kikindi nastavljena je akcija "Cif čisti Srbiju" koju je pokrenula kompanija Unilever Beograd u gradovima širom Srbije. Kikinda je već šesti grad u kome se uređuju spomenici kulture. Čišćenje i uređenje spomenika uveličali su učenici OŠ "Đura Jakšić", koji su samoinicijativno uredili okolinu spomenika i pripremili izložbu svojih radova. Pored kikindskih školaraca, uređenju spomenika prisustvovao je i njegov autor, akademski vajar Slobodan Kojić.

Čišćenjem spomenika internircima u Kikindi nastavljena je akcija "Cif čisti Srbiju" koju je pokrenula kompanija Unilever Beograd u gradovima širom Srbije. Kikinda je već šesti grad u kome se uređuju spomenici kulture. Čišćenje i uređenje spomenika uveličali su učenici OŠ "Đura Jakšić", koji su samoinicijativno uredili okolinu spomenika i pripremili izložbu svojih radova. Pored kikindskih školaraca, uređenju spomenika prisustvovao je i njegov autor, akademski vajar Slobodan Kojić.  

"Najveća potvrda uspeha ove kampanje upravo je došla od dece iz osnovne škole "Đura Jakšić". Imali smo pozitivne reakcije u svim gradovima u kojima smo do sada bili, ali nas je inicijativa škole zaista pozitivno iznenadila i na tome smo im od srca zahvalni. Ponosni smo na to što se naš brend Cif efikasno pokazao ne samo kao sredstvo za uklanjanje nečistoće, već i kao izvor motivacije da doprinesemo čistoći i očuvanju spomenika kulture širom Srbije", izjavio je g. Dobrivoje Milovanović, direktor kompanije Unilever Beograd d.o.o. i dodao: "Kulturno-istorijski spomenici zaslužuju pažnju čitavog društva i upravo to je razlog zbog kog smo odlučili da ih tokom ove kampanje očistimo i ulepšamo. Drago nam je da i građani Kikinde od danas mogu da uživaju u novom sjaju svog čuvenog spomenika."

"Grad Kikinda je danas jedan od najponosnijih u Srbiji. Pre svega bih pohvalio naše najmlađe sugrađane i njihove nastavnike, koji su pokazali kako se voli svoj grad i kako se vodi računa o njegovim kulturnim dobrima. Ovi mladi ljudi zajedno sa kompanijom Unilever zadali su nam domaći zadatak jer sada moramo još više da se posvetimo održavanju čistoće u našem gradu", rekao je gđ. Miroslava Krnić, sekretar Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Kikinde i dodala: "Pozivam sve građane da se uključe u ovu kampanju i da pokažu da pitanje čistoće grada nije samo stvar pojedinca, već pitanje odnosa čitavog društva prema ovom problemu." 

Spomenik internircima, delo kikindskog vajara Slobodana Kojića, podignut je u znak sećanja na građane Kikinde koje su nemački fašisti internirali u Norvešku 1942. godine. Tim za čišćenje kompanije Unilever Beograd je sa spomenika uklonio grafite, naslage čađi i druge nečistoće i zaštitio ga specijalnim anti-grafitnim slojem kako bi bilo olakšano njegovo dalje održavanje. "Ovo je velika stvar za naš grad i ja kao autor spomenika moram da odam priznanje svima koji su doprineli da danas imamo ovaj predivan susret i podsetimo se koliko su spomenici važni", istakao je g. Slobodan Kojić koji nije krio oduševljenje akcijom.  

Na poseban način u ovoj kampanji učestvuju i građani, jer kompanija Unilever izdvaja deo prihoda od prodatih sredstava iz palete Cif za uređenje i čišćenje spomenika. Do kraja akcije biće očiščena još tri spomenika i jedna lokacija u gradu po izboru posetilaca internet stranice kampanje www.cifcistisrbiju.rs.

 

O kompaniji Unilever
Unilever, vodeći svetski proizvođač robe široke potrošnje posluje u više od 100 zemalja, sa prodajnom mrežom u 180 država. Portfolio kompanije uključuje neke od najpoznatijih i najomiljenijih brendova, kao što su: Domestos, Cif, Dove, Rexona, Axe, Signal, Lipton, Algida, Knorr, Rama, Hellmann's. Kompanija Unilever ima oko 167.000 zaposlenih u više od 100 zemalja sveta.



PODACI O FIRMI

Naziv: PR Komunikacije Hill & Knowlton
Adresa: Ušće bb
Grad: Beograd-Novi Beograd 11073
e-mail: office@prhillandknowlton.com
Web: www.prhillandknowlton.com
Tel: + 381 (0)11 71 55 139
Kontakt osoba:
Ime: Emina Ferizović
Funkcija: Account Director
Tel:
e-mail: eferizovic@prhillandknowlton.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Kompanija EKO Serbia u akciji podrške dečjim domovima

Kompanija EKO Serbia tradicionalno i rado učestvuje u humanitarnim akcijama i pružanju pomoći... Više...

Najlepše je doba kad je puna đačka torba

Desetodnevni program pod nazivom „Najlepše je doba kad je puna đačka torba" biće održan u... Više...

Održana akcija "Spasimo beogradske vrapce"

Kompanija Pernod Ricard, već osam godina, na globalnom nivou sprovodi inicijativu "Dan odgovornosti"... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed