Futuristički koncept Goodyear pneumatika budućnosti Eagle-360 i IntelliGrip predstavljen u Sloveniji

Kranj, Slovenija, 08. Juni 2016. PR Objave: Saopštenje -

FuturistiÄki koncept Goodyear pneumatika buduÄnosti Eagle-360 i IntelliGrip predstavljen u Sloveniji

Goodyear je na posebnom događaju "Ženeva posle Ženeve", koji se odigrao u blizini Kranja, predstavio konceptualne pneumatike Eagle-360 i IntelliGrip. Novi pneumatici budućnosti namenjeni su upravljanju autonomnim vozilima i doprinose većoj sigurnosti učesnika u saobraćaju.

Goodyear je na posebnom događaju "Ženeva posle Ženeve", koji se odigrao u blizini Kranja, predstavio konceptualne pneumatike Eagle-360 i IntelliGrip. Novi pneumatici budućnosti namenjeni su upravljanju autonomnim vozilima i doprinose većoj sigurnosti učesnika u saobraćaju.

Tri meseca nakon Međunarodnog ženevskog salona automobila 2016, gde je Goodyear predstavio revolucionarne konceptualne pneumatike IntelliGrip sa naprednom tehnologijom senzora i Eagle-360 jedinstvenog loptastog oblika koji može da se okreće za 360 stepeni, svoje inovacije sada prikazuje i u Sloveniji.

Na događaju "Ženeva posle Ženeve", pneumatike budućnosti predstavio je Karlos Ćipoliti (Carlos Cipollitti), generalni direktor Goodyear centra za inovacije iz Luksemburga i objasnio Goodyear-ovu viziju vožnje autonomnim vozilima prve generacije. "Pametni pneumatici, kao što je konceptualni pneumatik IntelliGrip, doprinose većoj sigurnosti kako vozača, tako i pešaka."


Novi konceptualni pneumatik Eagle-360

"Jedinstven oblik Goodyear-ovog Eagle-360 ispunjava zahteve autonomne mobilnosti i predstavlja ključni faktor za unapređenu okretnost vozila jer može da se pokreće u svim smerovima, što doprinosi većoj sigurnosti putnika.", rekao je generalni direktor Goodyear centra za inovacije u Luksemburgu Karlos Ćipoliti. Aktivna tehnologija omogućava pneumatiku da smanji opasnost od klizanja i zadrži siguran smer vožnje u rizičnim uslovima, kao što su poledica ili neočekivane prepreke na voznoj površini. Loptasti oblik obezbeđuje bočnu gipkost što znači da vozilo može zaobići prepreku bez promene smera vožnje. Eagle-360 omogućava skretanje u svim pravcima što omogućava jednostavnije i lakše parkiranje.

Zahvaljujući sferičnom obliku pneumatik je na Međunarodnom ženevskom salonu automobila privukao pažnju stručne javnosti. Eagle-360 poseduje mogućnost povezivanja s vozilom, što poboljšava uslove vožnje autonomnih automobila. U konceptualni pneumatik su ugrađeni senzori koji beleže stanje na putu, uključujući vremenske uslove i voznu površinu, a sakupljene podatke dostavljaju kako samom automobilu tako i ostalim vozilima, čime se povećava sigurnost na putu. Zahvaljujući Goodyear-ovoj tehnologiji za praćenje habanja gazećeg sloja i pritiska u pneumatiku, senzori beleže i poravnavaju habanje pneumatika i time omogućavaju veći broj pređenih kilometara.


Oblik konceptualnog pneumatika Eagle-360 bazira se na oponašanju prirode koju Goodyear često koristi u svojim konceptima. Gazeći sloj pneumatika imitira šaru moždane kore, a višesmerni blokovi i kanali doprinose sigurnom kontaktu s podlogom. Pri oblikovanju dna kanala dizajneri Goodyear-a ugledali su se na sunđer koji je u suvom stanju čvršći, a u mokrom mekši. Inovativna tekstura apsorbuje vodu na putu i centrifugalnom silom je odvodi sa gazeće površine, čime smanjuje opasnost od akvaplaninga i obezbeđuje optimalne vozne karakteristike.

Video koji detaljno prikazuje novi konceptualni pneumatik, možete pogledati na linku: https://www.youtube.com/watch?v=AcuNPebCRCc

Goodyear IntelliGrip
Novi koncept predstavlja podršku sistemu upravljanja autonomnih vozila koja se pri vožnji oslanjaju na podatke dobijene od drugih vozila, vozača, pešaka i pametnih gradova. Stoga će pneumatici kao što je Goodyear IntelliGrip, imati presudnu ulogu pri razmeni ključnih informacija u vožnji. Komunikacija sa centralnim kompjuterom vozila doprineće boljim voznim karakteristikama i većoj sigurnosti. Sposobnost pneumatika da detektuje mokru ili klizavu podlogu omogućava bolji odziv u krivini, skraćuje zaustavni put, poboljšava stabilnost i obezbeđuje podršku sistemu za sprečavanje sudara. Goodyear je razvio specijalne algoritme koji obuhvataju varijabilne faktore kao što su pritisak i temperatura u pneumatiku, čime se obezbeđuje bolja ocena stanja pneumatika kao i optimizacija autonomnog kontrolnog sistema vozila.

Više informacija o novom konceptualnom pneumatiku možete da pronađete u video materijalu koji vam je dostupan na linku: https://youtu.be/EtWQ_ijDrTUPODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

Ključne reči

vozila, automobil, goodyear, pneumatik

POVEZANI SADRŽAJI

Goodyear Blimp - legenda koja se nakon više od 30 godina vraća u evropski moto-sport

Prošlog vikenda je nad prestižnom trkom 24 časa Le Mana ponovo letela legendarna vazdušna letelica... Više...

Goodyear u iščekivanju rekordnih brzina na 24 časa Le Mana

Goodyear se nakon više od deset godina vraća na jednu od najprestižnijih trka na svetu 24 časa... Više...

Goodyear spreman za početak prvenstva turing automobila u okviru WTCR

Krajem sledeće nedelje na belgijskoj stazi Zolder otpočinje nova sezona svetskog šampionata FIA... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed