Novi svetski rekord: Rainer Zietlow i Goodyear za devet dana od Južne Afrike do Norveške

Kranj, Slovenija, 25. Septembar 2015. PR Objave: Saopštenje -

Novi svetski rekord: Rainer Zietlow i Goodyear za devet dana od Južne Afrike do Norveške

Ekipa Challenge4, u saradnji sa Goodyearom, prešla je put od Južne Afrike do Norveške za samo devet dana i time postavila nov svetski rekord. Uprkos ekstremnim uslovima na putu dugom 19.000 kilometara, Goodyearovi pneumatici Wrangler HP All Weather su stigli na cilj sasvim neoštećeni. Nemački rekorder Rainer Zietlow i njegova ekipa izveli su neverovatan podvig.

Ekipa Challenge4, u saradnji sa Goodyearom, prešla je put od Južne Afrike do Norveške za samo devet dana i time postavila nov svetski rekord. Uprkos ekstremnim uslovima na putu dugom 19.000 kilometara, Goodyearovi pneumatici Wrangler HP All Weather su stigli na cilj sasvim neoštećeni.

Nemački rekorder Rainer Zietlow i njegova ekipa izveli su neverovatan podvig. Više od 19.000 kilometara dug put od Južne Afrike do Norveške uspeli su da pređu za 9 dana, 4 sata i 8 minuta i tako postavili nov svetski rekord. Na putu su vozili Volkswagen Touareg V6 TDI opremljen pneumaticima Goodyear Wrancgler HP All Weather.

Ekipa je započela put sa rta Agulhas u Južnoj Africi u petak 11. septembra 2015. u 10 sati i na Severni rt u Norveškoj uspešno stigla u nedelju 20. septembra 2015. u 14 sati. Vozili su kroz 21 državu na tri kontinenta, po najrazličitijim podlogama i vremenskim prilikama: pustinji Sahari, poplavljenim područijima, blatu i kenijskom "putu u pakao". Na putu do novog svetskog rekorda, koji ih je vodio preko najzahtevnijih terena i izlagao ekstremnim vremenskim uslovima, Rainer i njegova ekipa koristili su samo jedan komplet Goodyearovih pneumatika Wrangler HP All Weather za sva godišnja doba. Ovi pneumatici su odolevali i najekstremnijim uslovima na putu, a na cilj su stigli sasvim neoštećeni. 

Za dodatne fotografije, video snimke i podatke o putovanju posetite stranice:
http://www.touareg-c2c2.com i http://goodyearcape2cape.newsmarket.com.


Informacije o preduzeću Goodyear Dunlop Sava Tires
Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. je jedan od vodećih proizvođača pneumatika u jugoistočnoj Evropi. Od 2004. godine stopostotni vlasnik preduzeća je Goodyear Dunlop Tires Europe B. V. Društvo Goodyear Dunlop Sava Tires, koje je ove godine drugi put uzastopce dobilo certifikat "Top Employer", ima oko 1.400 zaposlenih.

Goodyear Dunlop Sava Tires proizvodi, odnosno prodaje, pneumatike za putnička, poluteretna i teretna vozila, pneumatike za industrijske i građevinske mašine, pneumatike za motocikle i unutrašnje gume. Prodajni program čine pneumatici pet robnih marki: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda i Debica. Naši pneumatici pružaju sigurnost i udobnost vozačima na putevima u celom svetu jer više od 90 procenata pneumatika prodajemo u evropske i druge države putem prodajne mreže koncerna Goodyear. Za više informacija o našim pneumaticima posetite internet strane www.goodyear.eu, www.dunlop.eu, www.fulda.eu i www.sava-tires.com.

Informacije o korporaciji Goodyear
Goodyear je jedan od najvećih proizvođača pneumatika na svetu. Zapošljava oko 67 hiljada ljudi, a proizvodnju ima u 50 pogona koji se nalaze u 22 države u svetu. U svoja dva Centra za inovacije, Akron u Ohaju i Colmar-Berg u Luksemburgu, Goodyear nastoji da razvija najnaprednije proizvode i usluge koji u svojoj branši postavljaju standarde u tehnologiji i performansama. Za više informacija o korporaciji Goodyear i njenim proizvodima posetite internet stranu www.goodyear.com.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Goodyear u iščekivanju rekordnih brzina na 24 časa Le Mana

Goodyear se nakon više od deset godina vraća na jednu od najprestižnijih trka na svetu 24 časa... Više...

Goodyear u iščekivanju rekordnih brzina na 24 časa Le Mana

Goodyear se nakon više od deset godina vraća na jednu od najprestižnijih trka na svetu 24 časa... Više...

Goodyear u iščekivanju rekordnih brzina na 24 časa Le Mana

Goodyear se nakon više od deset godina vraća na jednu od najprestižnijih trka na svetu 24 časa... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed