Zimski teretni pneumatici Goodyear ULTRA GRIP MAX - bolje prianjanje i više pređenih kilometara

Kranj, Slovenija, 18. Septembar 2015. PR Objave: Saopštenje -

Zimski teretni pneumatici Goodyear ULTRA GRIP MAX -  bolje prianjanje i viÅ¡e preÄenih kilometara

Nova serija pneumatika obezbeđuje do 40% bolje prianjanje i do 15% veću kilometražu čak i kad je pneumatik napola istrošen Goodyear je predstavio novu seriju zimskih teretnih pneumatika ULTRA GRIP MAX koji, čak i kad su napola istrošeni, obezbeđuju do 40% bolje prianjanje i do 15% više pređenih kilometara. Zahvaljujući dezenu i inovativnoj smeši gazećeg sloja, najvažnija karakteristika ovih pneumatika jeste visok nivo performansi tokom čitavog veka trajanja.

Nova serija pneumatika obezbeđuje do 40% bolje prianjanje i do 15% veću kilometražu čak i kad je pneumatik napola istrošen

 Goodyear je predstavio novu seriju zimskih teretnih pneumatika ULTRA GRIP MAX koji, čak i kad su napola istrošeni, obezbeđuju do 40% bolje prianjanje[1] i do 15% više pređenih kilometara[2]. Zahvaljujući dezenu i inovativnoj smeši gazećeg sloja, najvažnija karakteristika ovih pneumatika jeste visok nivo performansi tokom čitavog veka trajanja. Kako bi se postiglo bolje prianjanje tokom čitavog veka trajanja pneumatika, Goodyear je implementirao dve nove tehnologije - IntelliMax Block Technology i IntelliMax Edge Technology.

Razvijeni specijalno za zimske uslove, teretni pneumatici ULTRA GRIP MAX S za upravljačku osovinu, ULTRA GRIP MAX D za pogonsku osovinu i ULTRA GRIP MAX T za prikolice čine najnoviju Goodyearovu zimsku liniju proizvoda. Svi navedeni pneumatici mogu da se pohvale simbolom snežne pahuljice na vrhu planine (3-Peak-Mountain-Snowflake - 3PMSF) koji predstavlja zvaničnu oznaku pneumatika za teške zimske uslove, i simbolom M+S, pri čemu pneumatici za pogonsku osovinu čak i kada su 50%[3] istrošeni ispunjavaju zvanične evropske zahteve za zimske teretne pneumatike.[4]

Pregled pneumatika iz serije Goodyear ULTRA GRIP MAX

ULTRA GRIP MAX S za upravljačku osovinu obezbeđuje 23% bolje prianjanje u poređenju sa teretnim pneumaticima Goodyear KMAX S za sva godišnja doba, dok napola istrošeni pneumatik, u poređenju sa svojim prethodnikom, nudi čak za 30% bolje prianjanje.[5] Ovaj pneumatik istovremeno obezbeđuje veliku stabilnost u krivini i ima odlične karakteristike pri kočenju na snegu i ledu. ULTRA GRIP MAX S je na raspolaganju u dimenzijama 315/80R22.5 i 315/70R22.5 High Load.

ULTRA GRIP MAX D za pogonsku osovinu nudi za 40% bolje prianjanje na snegu u poređenju s pneumatikom ULTRA GRIP WTD 315/80R22.5, čak i kad mu je gazeći sloj 50% istrošen.[6] Osim toga, broj pređenih kilometara je za 15% veći nego kod njegovog prethodnika, što znači da su troškovi po kilometru[7] niži. Novi pneumatik je na raspolaganju u dimenzijama 315/80R22.5 i 315/70R22.5.

ULTRA GRIP MAX T za prikolice omogućava izvanrednu bočnu stabilnost i prianjanje, posebno na zasneženim i zaleđenim putevima. Pneumatik ULTRA GRIP MAX T ispunjava veoma visoke zakonom propisane standarde za zimske teretne pneumatike, stoga na bočnom zidu pored oznake M+S ima takođe i simbol 3PMSF kojim se zvanično označavaju pneumatici za teške zimske uslove. Ultra Grip MAX T je na raspolaganju u dve dimenzije: 385/55R22.5  i 385/65R22.5.

Pored nove serije zimskih teretnih pneumatika, Goodyear je na tržište lansirao i njihovu obnovljenu varijantu. To znači da će na raspolaganju biti i pneumatici TreadMax ULTRA GRIP MAX D, obnovljeni vulkanizacijom u kalupu, i pneumatici ULTRA GRIP MAX D UniTac, obnovljeni predvulkanizacijom.


[1] Uporedni testovi vršeni od oktobra 2013. do jula 2014. u Goodyearovom Centru za inovacije u Luksemburgu (GIC*L) sa pneumaticima 315/80R22.5 pokazali su da novi Goodyear ULTRA GRIP MAX D nudi do 40% bolje prianjanje na snegu u poređenju sa pneumatikom Goodyear ULTRA GRIP WTD. Konkretni rezultati između ostalog zavise od puta i vremenskih uslova, dimenzija pneumatika, pritiska u pneumatiku i održavanja vozila.

[2] Proračuni vršeni u Goodyearovom GIC*L su potvrdili predviđanja i pokazali da novi pneumatici Goodyear ULTRA GRIP MAX D za pogonsku osovinu, u poređenju s pneumaticima Goodyear ULTRA GRIP WTD, omogućavaju do 15% više pređenih kilometara. Konkretni rezultati između ostalog zavise od puta i vremenskih uslova, dimenzija pneumatika, pritiska u pneumatiku i održavanja vozila.

[3] Interni testovi vršeni u Goodyearovom GIC*L od oktobra 2013. do jula 2014.

[4] Interni testovi vršeni u Goodyearovom GIC*L od oktobra 2013. do jula 2014.

[5] Uporedni testovi vršeni od oktobra 2013. do jula 2014. u Goodyearovom GIC*L sa pneumaticima 315/80R22.5 pokazali su da novi Goodyear ULTRA GRIP MAX S nudi do 30% bolje prianjanje na snegu od pneumatika Goodyear ULTRA GRIP WTS. Konkretni rezultati između ostalog zavise od puta i vremenskih uslova, dimenzija pneumatika, pritiska u pneumatiku i održavanja vozila.

[6] Uporedni testovi vršeni od oktobra 2013. do jula 2014. u GIC*L sa pneumaticima 315/80R22.5 pokazali su da novi Goodyear ULTRA GRIP MAX D nudi do 40% bolje prianjanje na snegu od pneumatika Goodyear ULTRA GRIP WTD. Konkretni rezultati između ostalog zavise od puta i vremenskih uslova, dimenzija pneumatika, pritiska u pneumatiku i održavanja vozila.

[7] Proračuni rađeni na bazi testova vršenih od oktobra 2013. do jula 2014. u više voznih parkova sa pneumaticima dimenzija 315/80R22.5 su potvrdili predviđanja i pokazali da novi pneumatici Goodyear ULTRA GRIP MAX D za pogonsku osovinu, u poređenju s pneumaticima Goodyear ULTRA GRIP WTD omogućavaju do 15% više pređenih kilometara. Konkretni rezultati između ostalog zavise od puta i vremenskih uslova, dimenzija pneumatika, pritiska u pneumatiku i održavanja vozila.

 

Informacije o preduzeću Goodyear Dunlop Sava Tires
Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. je jedan od vodećih proizvođača pneumatika u jugoistočnoj Evropi. Od 2004. godine stopostotni vlasnik preduzeća je Goodyear Dunlop Tires Europe B. V. Društvo Goodyear Dunlop Sava Tires, koje je ove godine drugi put uzastopce dobilo certifikat "Top Employer", ima oko 1.400 zaposlenih.

Goodyear Dunlop Sava Tires proizvodi, odnosno prodaje, pneumatike za putnička, poluteretna i teretna vozila, pneumatike za industrijske i građevinske mašine, pneumatike za motocikle i unutrašnje gume. Prodajni program čine pneumatici pet robnih marki: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda i Debica. Naši pneumatici pružaju sigurnost i udobnost vozačima na putevima u celom svetu jer više od 90 procenata pneumatika prodajemo u evropske i druge države putem prodajne mreže koncerna Goodyear. Za više informacija o našim pneumaticima posetite internet strane www.goodyear.eu, www.dunlop.eu, www.fulda.eu i www.sava-tires.com.

Informacije o korporaciji Goodyear
Goodyear je jedan od najvećih proizvođača pneumatika na svetu. Zapošljava oko 67 hiljada ljudi, a proizvodnju ima u 50 pogona koji se nalaze u 22 države u svetu. U svoja dva Centra za inovacije, Akron u Ohaju i Colmar-Berg u Luksemburgu, Goodyear nastoji da razvija najnaprednije proizvode i usluge koji u svojoj branši postavljaju standarde u tehnologiji i performansama. Za više informacija o korporaciji Goodyear i njenim proizvodima posetite internet stranu www.goodyear.com.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Ekipa KAMAZ-master, sa Goodyearovim pneumaticima, neporažena na legendarnom Dakaru

U Saudijskoj Arabiji, posle 12 nemilosrdnih etapa, završen je najzahtevniji reli izazov na svetu.... Više...

Ekipa KAMAZ-master, sa Goodyearovim pneumaticima, neporažena na legendarnom Dakaru

U Saudijskoj Arabiji, posle 12 nemilosrdnih etapa, završen je najzahtevniji reli izazov na svetu.... Više...

Ekipa KAMAZ-master, sa Goodyearovim pneumaticima, neporažena na legendarnom Dakaru

U Saudijskoj Arabiji, posle 12 nemilosrdnih etapa, završen je najzahtevniji reli izazov na svetu.... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed