Evropska milenijumska generacija: Za postojanu budućnost potrebna vozila sa efikasnijom potrošnjom goriva

Kranj, Slovenija, 21. Avgust 2015. PR Objave: Saopštenje -

Evropska milenijumska generacija: Za postojanu buduÄnost potrebna vozila sa efikasnijom potroÅ¡njom goriva

Istraživanje "ThinkGoodMobility" koje je među budućim evropskim naučnicima, inženjerima i industrijskim dizajnerima sprovela kompanija Goodyear Dunlop Tires Europe u saradnji sa institutom ThinkYoung, pokazalo je da se automobilska industrija u narednom periodu mora orijentisati na izradu vozila sa efikasnijom potrošnjom goriva. Razvoj na području saobraćaja i mobilnosti je neophodan ako želimo da reagujemo na brz porast stanovništva i s njim povezane promene u saobraćaju i mobilnosti.

Istraživanje "ThinkGoodMobility" koje je među budućim evropskim naučnicima, inženjerima i industrijskim dizajnerima sprovela kompanija Goodyear Dunlop Tires Europe u saradnji sa institutom ThinkYoung, pokazalo je da se automobilska industrija u narednom periodu mora orijentisati na izradu vozila sa efikasnijom potrošnjom goriva.

Razvoj na području saobraćaja i mobilnosti je neophodan ako želimo da reagujemo na brz porast stanovništva i s njim povezane promene u saobraćaju i mobilnosti. Kako bi podstakao na razmišljanje o mobilnosti generaciju koja će posle 2025. godine oblikovati mobilnost, Goodyear je među 2500 evropskih studenata sproveo istraživanje "ThinkGoodMobility"[1]. Rezultati su pokazali da evropski studenti žele ekološki prihvatljivu budućnost i da su pri tom svesni da to mogu efikasno postići, između ostalog, i postojanim razvojem na području automobilske industrije i sistema transporta.

Vozila sa efikasnom potrošnjom goriva kao budućnost automobilske industrije

Prema navodima kompanije Goodyear Dunlop Tires Europe (GDTE) i neprofitne međunarodne organizacije za mlade ThinkYoung, većina evropskih predstavnika milenijumske generacije (49%) je ubeđena da bi u centru napora za postojan razvoj automobilske industrije i sistema transporta u 2025. godini morala biti vozila sa efikasnom potrošnjom goriva. Na drugom mestu našla se reciklaža već korišćenih delova (29%), a na trećem ulaganje u sistem javnog prevoza (27%). Milenijumska generacija u Evropi tako očekuje opšta poboljšanja sistema transporta, ali ne na račun ograničavanja kretanja i slobode izbora prevoznih sredstava. Naime, čak 85% mladih veruje da će u sledećih deset godina imati u vlasništvu sopstveni automobil.

Postojani razvoj uz zakonske propise

Postojan razvoj i želja da potrošnja goriva u sledećih deset godina bude efikasnija su za milenijumsku generaciju toliko važni da je čak izrazila želju da se donesu određeni propisi koji će u 2025. godini doneti bolju budućnost životnoj sredini. Kao ključni elementi navedeni su evropski propisi o dozvoljenim emisijama CO2 (44,6%), stimulacija efikasne potrošnje goriva (35,7%) i stimulacija korišćenja javnog prevoza (32,2%).

Pomenuto istraživanje Goodyear je vršio sa ciljem da se bolje razumeju mladi i njihov pogled na mobilnost u budućnosti, kao i efikasnije ispunjavanje njihovih očekivanja.

Mišljenja evropske milenijumske generacije o mobilnosti u budućnosti

49% smatra da bi u centru napora za postojan razvoj automobilske industrije do 2025. godine morala biti vozila sa efikasnijom potrošnjom goriva.

29% smatra da bi, za trajniju budućnost, automobilska industrija morala reciklirati već korišćene delove.

27% je ubeđeno da su potrebna ulaganja u sistem javnog prevoza.

22,3% je mišljenja da bi za trajniji razvoj potrebno koristiti filtre za emisije.

44,6% kao najvažniju zakonsku regulativu na tom području vidi evropske propise o već dozvoljenim emisijama CO2.

35,7% je ubeđeno da su potrebne stimulacije za korišćenje vozila sa efikasnom potrošnjom goriva.

34,2% misli da su potrebne stimulacije za korišćenje javnog prevoza.

27,9% bi uvelo standarde za gorivo.

14,2% bi uvelo stimulacije za smanjenje saobraćajne buke.

85% mladih veruje da će u sledećih deset godina imati u vlasništvu sopstveni automobil.


[1] Istraživanje putem interneta je tokom maja i juna 2015. godine u ime preduzeća Goodyear vršila ekipa Think Young. U istraživanju je učestvovalo 2.500 mladih (starih od 18 do 30 godina) sa univerziteta u 12 država.

 

Informacije o preduzeću Goodyear Dunlop Sava Tires
Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. je jedan od vodećih proizvođača pneumatika u jugoistočnoj Evropi. Od 2004. godine stopostotni vlasnik preduzeća je Goodyear Dunlop Tires Europe B. V. Društvo Goodyear Dunlop Sava Tires, koje je ove godine drugi put uzastopce dobilo certifikat "Top Employer", ima oko 1.400 zaposlenih.

Goodyear Dunlop Sava Tires proizvodi, odnosno prodaje, pneumatike za putnička, poluteretna i teretna vozila, pneumatike za industrijske i građevinske mašine, pneumatike za motocikle i unutrašnje gume. Prodajni program čine pneumatici pet robnih marki: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda i Debica. Naši pneumatici pružaju sigurnost i udobnost vozačima na putevima u celom svetu jer više od 90 procenata pneumatika prodajemo u evropske i druge države putem prodajne mreže koncerna Goodyear. Za više informacija o našim pneumaticima posetite internet strane www.goodyear.eu, www.dunlop.eu, www.fulda.eu i www.sava-tires.com.

Informacije o korporaciji Goodyear
Goodyear je jedan od najvećih proizvođača pneumatika na svetu. Zapošljava oko 67 hiljada ljudi, a proizvodnju ima u 50 pogona koji se nalaze u 22 države u svetu. U svoja dva Centra za inovacije, Akron u Ohaju i Colmar-Berg u Luksemburgu, Goodyear nastoji da razvija najnaprednije proizvode i usluge koji u svojoj branši postavljaju standarde u tehnologiji i performansama. Za više informacija o korporaciji Goodyear i njenim proizvodima posetite internet stranu www.goodyear.com.

Informacije o institutu Think Young
Organizacija ThinkYoung je prvi trust mozgova koji se bavi mladim ljudima. Osnovana je 2007. godine, a svoje kancelarije ima u Briselu, Ženevi i Hong Kongu. Organizacija ThinkYoung vrši istraživanja i ankete i kreira dokumentarne filmovePODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Goodyear na trkačkim stazama i u svetu e-sporta

Krajem prethodne nedelje Goodyear je dodatno učvrstio svoj položaj u svetu virtuelnog sporta. Njegovim... Više...

Goodyear na trkačkim stazama i u svetu e-sporta

Krajem prethodne nedelje Goodyear je dodatno učvrstio svoj položaj u svetu virtuelnog sporta. Njegovim... Više...

Goodyear na trkačkim stazama i u svetu e-sporta

Krajem prethodne nedelje Goodyear je dodatno učvrstio svoj položaj u svetu virtuelnog sporta. Njegovim... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed