Zašto se pretvaramo da smo nešto što nismo? I kako mi je joga pomogla da prestanem s tim

Beograd, 17. Juli 2015. PR Objave: Obaveštenje -

Zašto se pretvaramo da smo nešto što nismo? I kako mi je joga pomogla da prestanem s tim

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Jelena Pantić je napisala tekst Ajnštajnov savet za postizanje ravnoteže u životu Lažno društvo lažnih ljudi. Mnogi se pretvaraju da su nešto što nisu. Da su bolji nego što jesu. Preuveličavaju svoje uspehe, ili ih izmišljaju. Lažu. Kriju svoje mane i neuspehe. Trudimo se da budemo bolji, lepši, pametniji, uspešniji....savršeniji... Zašto? Zašto se pretvaramo da smo nešto što nismo?

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Jelena Pantić je napisala tekst:

Ajnštajnov savet za postizanje ravnoteže u životu

Lažno društvo lažnih ljudi.

Mnogi se pretvaraju da su nešto što nisu.

Da su bolji nego što jesu.

Preuveličavaju svoje uspehe, ili ih izmišljaju. Lažu.

Kriju svoje mane i neuspehe.

Trudimo se da budemo bolji, lepši, pametniji, uspešniji....savršeniji...

Zašto? Zašto se pretvaramo da smo nešto što nismo?

Ako znamo da istinski život živimo samo kada smo autentični, da nema istinske sreće kad glumimo, zašto to radimo?

Odgovor je kratak i jednostavan- pretvaramo se da smo nešto što nismo, zato što verujemo da to što jesmo nije dovoljno. Verujemo da mi nismo dovoljni. I da treba da budemo neko drugi i nešto drugo.

To osećanje nisam dovoljan je tužno i bolno.

Znam iz iskustva. Znam koliko je teško i iscrpljujuće truditi se da budeš bolji nego što jesi, koliko je teško nositi taj osećaj nisam dovoljna.

I znam da nisam jedina koja ima iskustvo sa tim osećajem. Znam da su oni koji se dobro osećaju u svojoj koži, koji ne vide problem tamo gde ga nema, koji ne očekuju previše od sebe i koji su zadovoljni sobom i svojim životom u manjini.

Živimo u perfekcionističkom društvu koje nas sa svih strana bombarduje prefekcionističkim porukama i zahtevima. Živimo u takmičarskoj kulturi, u kojoj se samo prvo mesto računa. Samo najbolji su dovoljno dobri. A niko nije uvek i u svemu najbolji.

I zato mnogi ljudi žive život opterećeni osećajem da to što jesu nije dovoljno. Nije dovoljno dobro. Uvek može više, uvek može bolje.

Kako u društvu i vremenu u kom živimo doći do tog divnog, mirnog, radosnog osećaja uživanja u životu? Kako prestati sa pretvaranjem? Kako da shvatimo da smo dovoljno dobri?

Prvi korak ste već napravili ako ne pre, onda sigurno čitanjem ovog teksta do sada. Ako ste klimali sa razumevanjem i nastavljate sa čitanjem, znači da osetite istinitost ovih reči.

Sada je potrebno da se redovno podsećate da osećaj nedovoljnosti ne ide iz vas, nego iz očekivanja i zahteva okruženja. I da se podsećate redovno da ste dovoljni i dovoljno dobri, nesavršeni kakvi jeste. 

Svakodnevno podsećanje na to da ste dovoljni i dovoljno dobri će vremenom dovesti do toga da to usvojite kao svoju istinu, a samim tim budete nagrađeni divnim osećajem opuštenosti, radosti i mira, koji proizilaze iz prihvatanja sebe i ljubavi prema sebi.

Da bismo sve to postigli, potrebno je činiti i konkretne korake. Svakog dana. Nije važno koliko su mali, svaki korak i svaki postupak se računa.

Za različite ljude to su različite aktivnosti, i nema bolje ili lošije. Sve što vam pomaže da sretnete sebe i ostvarite kontakt sa tim divnim bićem koje vas gleda iz ogledala je dobro.

Za mene su te aktivnosti ples, pisanje, vežbe iz programa Tri koraka do ljubavi prema sebi i joga.

Nedavno sam gledala video snimak Marie Forleo u kom razgovara sa svojom učiteljicom joge. Rekla je nekoliko stvari koje su na mene ostavile jak utisak.


Ovo je samo deo teksta. Ceo tekst možete pročitati na www.jelenapantic.com/zasto-se-pretvaramo-da-smo-nesto-sto-nismo-i-kako-mi-je-joga-pomogla-da-prestanem-s-timPODACI O FIRMI

Naziv: Bloggers Network
Adresa: Rajka Mamuzića 6
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed