Joga i zašto nikada neću odustati od nje

Beograd, 16. Juli 2015. PR Objave: Obaveštenje -

Joga i zaÅ¡to nikada neÄu odustati od nje

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Branislava Antović je napisala tekst Joga i zašto nikada neću odustati od nje Okrila sam je u studentskim danima, kada sam grčevito pokušavala da svoj um i telo relaksiram što češće i što ubedljivije. Razloga za to bilo je nekoliko. Tačnije njih pet: januarski, aprilski, junski, septembarski i oktobarski ispitni rok.

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Branislava Antović je napisala tekst:

Joga i zašto nikada neću odustati od nje

Okrila sam je u studentskim danima, kada sam grčevito pokušavala da svoj um i telo relaksiram što češće i što ubedljivije. Razloga za to bilo je nekoliko. Tačnije njih pet: januarski, aprilski, junski, septembarski i oktobarski ispitni rok. I danas, skoro pet godina od diplomiranja i dalje tih pet vremenskih razdoblja u četiri godine studiranja smatram najstresnijim periodima svog života. Zato sam tada na sve moguće načine tragala za dodatnim vidom relaksacije i opuštanja.

Joga je uvek bila tu kao opcija, ali sam joj se konačno okrenula tek u trećoj godini fakulteta, otkrivši tadašnji studio Durga na Voždovcu i joga trenera Slađanu. Iskrena da budem ne znam da li ovaj studio danas i dalje radi i da li je Slađa i dalje aktivna, ali tih dana joga treninzi u maloj prostoriji pomenutog studija u ulici Vojvode Stepe bili su moj najefikasniji način pročišćenja uma i zato ne mogu a da ih ne spomenem.

Tih sat vremena naših treninga pomagalo mi je da se potpuno udaljam od svih informacija koje su me svakodnevno saletale sa stranica i stranica neophodne studentske literature. A onda bih, nakon završenog vežbanja, imala utisak da sam doživela blago umno formatiranje, koje bi u glavi oslobodilo mesta za nove informacije a mom telu dalo utisak nove snage. Bila je to moja mala tajna za uspeh.

Međutim, čovekova priroda je čudo, te čim oseti boljitak zaboravlja na uzorčni problem i na lek koji je doveo do rezultata, pa nastavlja po starom. Nisam bila izuzetak te sam sa prvim postfakultetskim danima  jogu izgubila iz vida. Sve dok me stres druge vrste nije podsetio na njenu lekovitost.

Sate i sate nad knjigom zamenila sam satima i satima nad kompjuterom, što je ovaj put uzrokovalo probleme sa kičmom, oduvek poprilično slabim delom mog tela (pusta genetika!). Tada sam se setila svih onih sjajnih joga-vežbi čije mi je praktikovanje svojevremeno pružalo izuzetno prijatan osećaj u problematičnim delu leđa. Rešena da stvari ne prepustim slučaju počela sam da kombinujem pilates i jogu, znajući da su oba dobra za moj problem. Polako sam ovo prvo ostavljala po strani, u potpunosti se posvetivši isključivo mojoj prvoj ljubavi - jogi. Ovaj put sa jednom malom izmenom: vežbala sam kod kuće. Zgusnut raspored i mnogo obaveza uticali su da na sve načine počnem da štedim vreme svog dana. Tako sam period spremanja, odlaska i povratka sa treninga rešila da zamenim vežbanjem u svojoj dnevnoj sobi uz You Tube. I prijalo je. Ovaj put kako umu tako i telu.


Ovo je samo deo teksta. Ceo tekst možete pročitati na branasdivineworld.com/2015/06/joga-i-zasto-nikada-necu-odustati-od-njePODACI O FIRMI

Naziv: Bloggers Network
Adresa: Rajka Mamuzića 6
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed